10 малко известни факта за Анджелина Джоли

Анджелина Джоли
Красавица, известна, успешна, но също така състрадателна и винаги готова да помогне. Photo credit: malena rubinkas1 via Foter.com / CC BY-NC-SA

Освен огромния актьорски талант, който притежава и факта, че се омъжи за един от най-желаните мъже в света – Брад Пит (макар след това да се разделиха), Анджелина Джоли е не по-малко известна и със своята пленяваща визия. Тя се превърна в една от модните икони на нашето съвремие и е постоянен участник във всички класации, подреждащи най-красивите и сексапилни жени в света. Смята се, че уникалната си външност

Анджелина Джоли

най-вероятно дължи на своите доста разнообразни корени – немски и словашки по бащина линия, и френско-канадски, холандски и полски от страна на майка ѝ.

Анджелина Джоли е родена на 4 юни 1975 г. В семейството на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. Двамата се развеждат, когато Анджелина е едва 1-годишна. Тя израства в немного благоприятни условия. Детството ѝ е обречено на бедност и множество трудни моменти.

Анджелина Джоли
Бащата на Анджелина Джон Войт. By Jon_Voight_1988.jpg: Alan Lightderivative work: Born Slippy – Jon_Voight_1988.jpg, CC BY 2.0, Link

Но именно трудностите превръщат бъдещата звезда в човека, който е днес. Състрадателен, ангажиран с проблемите не нуждаещите се и винаги готов да помогне с каквото може.

Баща ѝ – Джон Войт

няколко пъти е номиниран, а веднъж дори печели награда Оскар, за най-добър актьор за участието си във филма Завръщане у дома (1978). Младата актриса Анджелина Джоли също тръгва по неговите стъпки, устремена към най-високите върхове в света на шоубизнеса.

Баща и дъщеря се срещат на снимачната площадка на лентата Лара Крофт: Томб Райдър (2001), която буквално изстреля кариерата на Джоли във висините. Подгрята предварително разбира се от няколко други успешни ленти с нейно участие. В това число – Хакери (1995), Джия (1998), Луди години (1999), Да изчезнеш за 60 секунди (2000) и други.

Анджелина Джоли
Анджелина Джоли. Photo credit: J_Jacks1985 via Foter.com / CC BY-NC

Посягайки към темата за Анджелина Джоли, ние от Lifebites.bg си дадохме сметка, че тя е толкова популярна, обичана и следена от медиите, че едва ли има много неща, с които бихме могли да ви изненадаме. И все пак решихме да се поровим дълбоко в живота и кариерата на звездата и успяхме да открием

10 любопитни факта за
Анджелина Джоли,

които може и да са ви
убeгнали по трасето:

Анджелина Джоли
Днес смятана за една от най-красивите жени в света, като подрастваща Анджелина Джоли имала доста проблеми с външния си вид. Photo credit: Gage Skidmore via Foter.com / CC BY-SA

По време на тийнейджърските си години Анджелина се чувства като тотален аутсайдер. Тя често става обект на подигравки от съучениците си. Причините са основно в нестандартния ѝ външен вид. Носи очила и метални скоби на зъбите; облича се с дрехи втора употреба и за капак тялото ѝ е изключително  кльощаво. Преживява

епизоди на анорексия

и самоубийствена депресия

в този период, както и в началото на 20-те си години. Започва периодично да се самонаранява с нож, а до 20-та си годишнина признава, че е опитала всички съществуващи в света наркотици.

Анджелина Джоли мечтае да стане погребален агент, след като се разочарова от кошмарно организираното погребение на дядо си. Дори изкарва  курсове и получава сертификат за тази дейност, когато е едва на 14 години.
Пак на 14 Анджелина заживява заедно с първото си гадже. Не къде да е, а в собствения ѝ дом. И то по идея на майка ѝ. Тя насърчава младежите за тази стъпка, с мисълта да предпази дъщеря си от наркотиците и разгулните партита навън.
Кариерата на Анджелина Джоли в по-ранните ѝ години преминава през период, в който актрисата се изявява като модел. По това време – около 16-та ѝ годишнина, тя се снима и в редица клипове на хитови изпълнители и парчета от 90-те. Сред тях попадат Лени Кравиц, Ролинг Стоунс, Мийт Лоуф и др.
Актрисата няма свой собствен PR агент. За разлика от повечето си колеги в Холивуд. Тя сама се грижи за имиджа си и разчита единствено на собствените си умения и усет.
Анджелина Джоли Брад Пит
Анджелина Джоли и Брад Пит. Photo credit: rgay via Foter.com / CC BY-NC-SA

До момента Анджелина Джоли се е омъжвала три пъти. За последния – с Брад Пит, едва ли има някой, който да не знае.

Първият ѝ избраник

е британският актьор Джони Лий Милър, с когото сключва брак през 1996 г. Неговата продължителност е 3 години.

Вторият – с актьора Били Боб Торнтон, с когото се бракосъчетават през 2000-та г. А през 2003-та вече са официално разведени. Отново 3 години.

По ирония на съдбата, въпреки че връзката ѝ с Брад Пит трае над 10 години, преди да се разделят, самият им брак (сключен официално през 2014-та) също оцеля около 3 години

От 2004 г. има свидетелство за летателна правоспособност. Или иначе казано Анджелина освен в мъжките фантазии, може също толкова свободно да лети и в небето. И да управлява самолет като истински, професионален пилот.
Две от най-необичайните хобита на актрисата са колекционирането на хладни оръжия и разнообразни остриета – ножове, даги и др., както и събирането на книги първо издание.
Анджелина държи сама да изпълнява каскадите във филмите, в които участва. Тя сама се справя с 90% от тези в двете части на Лара Крофт.
Джоли е почетен гражданин на три континента – Америка, Азия и Европа. А правилото, което винаги неотлъчно следва гласи: „Харчи една трета от това, което изкарваш. Дарявай една трета от това, което изкарваш и спестявай една трета от това, което изкарваш.

 


Вижте още: Джоди Фостър: Малката Алиша, която стана голяма звезда 

Отговор