Ричард Гиър: Забравяме колко благословени сме

"Бъдете промяната, която искате да видите в света", казва актьорът, който никой не разпознава, предрешен като бездомник за снимките на последния си филм.

0
Ричард Гиър
Никой не разпознава преобразения като бездомник Ричард Гиър.

Стане ли дума Ричард Гиър – първата ни асоциация е чаровник. Образът на бездомен, изпаднал в немилост, ровещ по кофите човек дори не се прокрадва в мислите ни. Но в кариерата си на актьор Гиър има и такъв герой. От неговата роля изглежда той научава много.

“Когато станах бездомник под прикритие в Ню Йорк, никой не ме забеляза.

Разбрах какво е да си човек в такова положение. Хората просто ме подминаваха и гледаха с презрение. Само една дама беше така мила да ми даде храна. Това беше преживяване, което никога няма да забравя.

Толкова много пъти забравяме колко благословени сме.

Не трябва да го приемаме за даденост. И ако можем да помогнем на някого в беда, трябва да го направим. След като свърших работа, се разходих  наоколо и раздадох храна и по сто долара на всеки бездомник, който видях. Те се разплакаха и бяха толкова благодарни. Бъдете промяната, която искате да видите в света*.”

Тези думи бяха постнати в един от обществените фейсбук профили на Ричард Гиър. Никой не може да гарантира дали наистина Гиър ги е споделил (*цитирайки един от десетте принципа за промяна на света на легендарния Махатма Ганди) или някой ги е изфабрикувал и представил като негово изявление. Факт е, че те вълнуват.

По време на снимките.
По време на снимките.

Освен това трогателните слова са свързани с реално лично преживяване отпреди няколко месеца, когато звездата от Хубава жена снима сцена от последния си филм Time Out Of Mind. В лентата, режисирана от Орен Моверман, Гиър влиза във въпросната

роля на бездомник

преживяващ житейска криза. По време на снимките, един от най-сексапилните актьори в Холивуд, трябва да прекара 45 минути като проси пари на улицата.

“Никой не ми обърна внимание. Някои хора остави дребни в шапката ми. Никой не ме гледаше в очите. Мисля, че направих около два и половина долара. Нямах никакъв успех”

– разказва в интервю пред The Hollywood Reporter Ричард Гиър, който е получил хонорар от 15 млн. долара за ролята си в продукцията.

Гиър по време на снимките.
Гиър с пликчето с пица, дадено му от френската туристка.

Докато снимат се разиграва и една интересна случка. Френска туристка се разхожда заедно със съпруга и сина си из улиците на американския град, когато забелязва изпадналия мъж до кофа за боклук. Карин Гомбо го приближава и му подава плик. В него е пицата, останала ú от обяд. Мъжът я взима с думите: “Благодаря, Господ да Ви пази”, но така и не разкрива самоличността си.

Туристката разбира, че е

“помогнала” на холивудската звезда Ричард Гиър

едва след като е потърсена за интервю от американско издание.

Живот, какво да правиш! Затова следващия път, когато се разминете с някой, изпаднал в беда, сетете се за тази история… и ако решите да се бръкнете за дребни стотинки, не пропускайте да погледнете този, на когото ги оставяте. Знае ли човек…


Четете още… 9 навика, които отличават богатите хора от бедните

Отговор