Сталоун – проблемното дете, което става кинозвезда

Сталоун

“Не е важно колко силно си бил удрян, а дали имаш силата да се изправиш и да продължиш напред – това е победата.” Това твърди Силвестър Сталоун. Известният холивудски актьор, сценарист и режисьор е известен най-вече с култовите си роли на Роки Балбоа и Рамбо.

“Веднъж в живота, за един смъртен миг, човек трябва да сграбчи безсмъртието. Ако не, все едно не е живял”

казва Слай.

Знаменитият боксьор Роки Балбоа се възприема от поколения кино любители като истински и жив човек. Този образ далеч надхвърля славата и усещането, че това е просто една роля – един измислен герой. Това е и причината в Philadelphia Art Museum да бъде поставена статуя на боксьора, каквито иначе се правят само на истински, живи хора.

rocky6
Сталоун в ролята на Роки.

“Роки е това: гордост, репутация, и отказ да бъде поредния скитник в квартала

– споделя Сталоун за своя герой.

Другият му емблематичен образ в киното е този на Рамбо – ветеран от Виетнамската война. “Рамбо не е насилник. За мен Рамбо е филантроп” – разказва в интервю актьорът.

Силвестър Сталоун е роден на 6 юли 1946 г. в град Ню Йорк. Като тийнейджър бил много буен, имал много проблеми в училище – изключван е 10 пъти. На 15 години е настанен в училище за проблемни деца, където, за щастие, започва да се занимава с футбол и театър. Когато бил в гимназията, учителките му вярвали, че ще свърши на електрическия стол.

stallone11В повечето случаи актьорът е възприеман като машина за бой, мускулесто тяло и непобедим в битките герой. Той, обаче, прекрачва тези граници на физическото и казва:

“Много хора имат мускули. Има много силни мъже в този свят. Аз мисля, че въпреки цялата тази сила е важно да покажем, че имаме крехка страна, страна, която може да бъде засегната.”

И се шегува, че той е човек на физическото и хората не го свързват много, много с ума. “Защо да им разбивам илюзиите” – смее се той.

91
С Брус Уилис и Арнолд Шварцнегер.

“СС” – както често се появява името му в пресата, вярва, че вътрешната сила е тази, която прави хората победители или губещи. И победителите са тези, които действително слушат истината, идваща от техните сърца.

“Аз не съм най-богатият, нито най-умният или най-талантливият човек в света, но успях, защото съумях да продължа и ще продължавам” – споделя той.

Един от шедьоврите в кариерата на Сталоун, освен частите за Роки и Рамбо, е поредицата Непобедимите. Това е един от

най-амбициозните му проекти

В него той се изявява едновременно като сценарист, режисьор и актьор. Редом до Слай в лентата стоят имената и на други знаменити негови колеги, сред които Джейсън Стейтъм, Мики Рурк, Джет Ли, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер и много други.

rambo4
Американецът се превръща в един от най-известните екшън актьори.

Кариерата на звездата не започнала никак лесно. След като завършва образованието си, участва в многобройни кастинги в Ню Йорк. Докато изчаква да го забележат и да направи актьорския си дебют в голямото кино, се захваща здраво с перото и написва няколко сценария. Първата му голяма роля идва през 1974 г. във филма The Lord`s of Flatbush.

Със спечелените от филма пари актьорът напуска Ню Йорк и заминава за Холивуд. Там отново започва да обикаля агенциите и кастингите и успява да спечели няколко малки роли, като същевременно продължава да пише.

Истинският му успех

идва с първия сценарий за Роки Балбоа, който няколко компании предлагат да купят.

Сталоун, обаче, настоява той самият да изиграе ролята на Роки и в крайна сметка така и става. Това се оказва повратна точка в неговия живот.

“Успехът обикновено е кулминацията на контролирането на провала”

констатира Сталоун.

The Expendables UK Premiere - LondonИзвестните и богати хора често изпадат в мисли и съмнения за това доколко истински са “приятелите” им, които се навъртат покрай тях. Слай не е изключение. Както много свои колеги, той също е претърпявал множество разочарования от хора, през годините. Убедил се е, че когато си на върха – покрай теб има много хора, които те боготворят и те окичват с цветя, но когато славата ти позалезе и имаш личен проблем – “много малко хора ще седнат до вас и ще ви слушат как оплаквате живота си”.

Силвестър Сталоун се е женил 3 пъти

и има 5 деца.

За екшън звездата важно винаги е било бъдещето – какво предстои, а не миналото. За това, което е БИЛО казва, че то просто е “надценено” и не си заслужава да мислим за него.

“Мисля, че всеки има някакъв вид формула в живота си. И когато се отклониш от нея, те очаква или голям провал, или голяма победа”

– твърди Слай и никога не спира да рискува и да опитва нови неща, както в кариерата си, така и в живота.

Вижте още… историята на Брус Уилис – или как никога не е късно да станеш звезда

Отговор