Трениран за наемен убиец прави голи стачки в затвора

Историята, която ще прочетете по-долу, е част от уникалната рубрика, публикувана всяка събота във вестник “България Днес”: “Най-страшните български убийци”.

В нея тандемът Борислав Радославов и Борислав Трошев се среща с едни от най-бруталните и хладнокръвни килъри в държавата ни. Lifebites.bg ще публикува част от материалите, които колегите ни предоставят (целите текстове може да намерите на сайта на изданието.)

Днес ви срещаме с обучавания за професионален килър Назъм Азис.

BMT_1561

Назъм Азиз излежава доживотна присъда за убийството на таксиметровия шофьор Димитър Янакиев от Хасково. Ликвидира го с куршум в главата.

Криминалистите светкавично издирват последните му клиенти Назъм и приятеля му Ерай Юсуф. Според разследващите по време на разпитите им става ясно, че Назъм е разстрелял таксиметровия шофьор, защото е тренирал за наемен убиец.

Колеги на жертвата се събират по време на делото пред съда в Хасково с искане за връщане на смъртното наказание. Назъм Азиз е признат за виновен и от ВКС с доживотна присъда. И до ден днешен обаче твърди, че е невинен.

BMT_1594

“Изобщо не съм бил на мястото на убийството. И не съм тренирал за професионален убиец, няма такова нещо. Следователят ми казва – разкриваш къде е оръжието, ще се възобнови делото, минаваш по съкратена процедура, признаваш се за виновен и няма да си с доживотна. Взимаш 20 години. Ама аз не знам изобщо къде е оръжието”, твърди с приповдигнат тон пред вестника килърът.

Азиз е обречен да търка наровете до края на дните си, освен ако не бъде помилван или законодателството не бъде променено. Надеждата за едно от двете все още крепи затворника, който е един от най-големите дразнители за останалите обитатели в зандана заради постоянните си изпълнения от килията.

“Боря се да изляза, но не знам дали ще успея. Може би, ако се промени законодателството. Или Ерай го е убил, или някой друг. Аз не съм бил там. Той е свидетелствал срещу мен, ама аз го обвинявам в лъжесвидетелстване”, упорства в твърденията си за невинност Назъм.

В защита на своята теза показва ДНК експертиза, според която кръв от починалия шофьор е открита върху бейзболната шапка на спътника му Ерай Юсуф. Кръв на жертвата обаче е намерена и изследвана и върху ризата на Назъм.

“Мен ме биха, защото търсеха оръжие. Пускаха три кучета да ме хапят, още имам белези. Там на поляната, където уж съм хвърлил оръжието. Цяла седмица ме биха. Караха ме на лекар и чак тогава спряха”, разказва затворникът и сочи белези върху тялото си.

Килърът излежава доживотна присъда в затвора в Пазарджик.
Килърът излежава доживотна присъда в затвора в Пазарджик.

Престоят в затвора не се отразява добре на Назъм и на няколко пъти вдига на крак затворническата охрана в Стара Загора, където лежи първоначално. В края на 2013 г. по време на разходка навън 35-годишният тогава Назъм внезапно се отклонявал от групата и хвърлял всичките си дрехи. След това отказвал да изпълни нарежданията на охраната да се облече отново, а вместо това се държал арогантно, буйствал и обявявал, че сам ще реши докога ще стои гол в карето и дори, че ще се самоубие. Това принуждавало надзирателите да приложат физическа сила, за да го облекат и приберат обратно в килията.

“Събличам се гол в знак на протест на карето и целият затвор гледа. Не се срамувам, аз и на морето съм ходил гол. Така че не ме бърка”, казва килърът, обучаван да убива.

Цялата история четете в сайта на вестник „България днес”.

Още по темата:

Най-жестокият български килър искал да емигрира

Приключенията на най-ловкия български крадец

Убиецът на варненската студентка Женя стана набожен в затвора

Килър пише бестселър в затвора

 

 

СПОДЕЛИ
Предишна статияХели Лав разкрива тайните си пред Lifebites.bg
Следваща статияДа попаднеш в лапите на самотата
Борислав Радославов, Борислав Трошев
Борислав Радославов е журналист с 10-годишен опит основно в съдебно-криминалната журналистика. От първите месеци в университета тръгва по стъпките в разследващия жанр. Започва като репортер в изданието "Параграф 22". След това е репортер в предаването "На чисто" по Нова Телевизия, където през 2008 г. получава голямата награда "Вероника Герин" от ирландското посолство за "Системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства". След това е редактор на първия български съдебен сериал с истински криминални истории от родното правосъдие "Доказване на противното" също по Нова Телевизия, където получава специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" през 2010 г. Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник "България Днес", в епицентъра, на които също са социалните и съдебно-криминални събития. Борислав Трошев е български фотожурналист, който стартира професионалната си кариера през 2008 г. в най-големия по това време седмичник в България - вестник "168 часа", а от 2010 г. насам е стаф фотограф в един от най-тиражираните ежедневници - вестник "България Днес". В работата си през годините отразява множество значими политически, социални и спортни събития в страната и чужбина. Неговата работа е оценявана и публикувана от редица местни печатни и онлайн издания, както и от някои чуждестранни агенции. През последната година насочва професионалното си развитие предимно към документалната фотография и създаването на дългосрочни проекти от социален и спортен характер. През 2015 г. е удостоен с номинация за най-добра снимка на годината в раздел "Репортаж" на престижния конкурс "Canon България".

Отговор