Историята, която ще прочетете по-долу, е част от уникалната рубрика, публикувана всяка събота във вестник “България Днес”: “Най-страшните български убийци”.

В нея тандемът Борислав Радославов и Борислав Трошев се среща с едни от най-бруталните и хладнокръвни килъри в държавата ни. Lifebites.bg ще публикува част от материалите, които колегите ни предоставят (целите текстове може да намерите на сайта на изданието.)

Днес на вашето внимание ексклузивно и за първи път пред медиите проговаря най-ловкият крадец на апартаменти, офиси и златарски ателиета. Ще лежи доживот заради убийството на младеж в Бургас:

BMT_2797

 “Ако знам, че наистина няма да изляза от затвора, няма да свърша така. Ще свърша по моя начин. Да ме застрелят. Имам някаква надежда, че ще изляза, но започва да се изчерпва.”

С тази изповед ни посреща в затвора в Бургас Милен Маджаров, осъден доживот за убийството на 24-годишния Димитър Арабаджиев. Кървавият инцидент стана на 12 октомври 2004 година. Маджаров прободe с нож в корема връстника си в градинката на помощно училище “Отец Паисий”.

Във фаталната вечер Арабаджиев тренирал на лостовете в школото. Станал свидетел на спречкването на Маджаров с две момчета, които се опитал да защити. Намесата му в разправията се оказва фатална.

“Убийството не беше умишлено, а ми дадоха доживотна присъда, след като направих и пълни самопризнания”, разказва известният с прякора си Клечката в Бургас бандит.

За окончателното решение на магистратите огромна роля изиграва не само фаталното наръгване. В Бургас Клечката е известен като най-ловкия и хладнокръвен крадец на апартаменти, къщи, офиси, златарски ателиета. Преди да се озове завинаги зад решетките, изтърпява две присъди за над 30 кражби.

Първите си кражби Милен прави през 1994-та, когато е едва на 13. Като проблемен малчуган става чест клиент на Детска педагогическа стая. Изключен е от училище и го местят в интернат. Но и това не помага.

BMT_2831

“Почнаха по-сериозните кражби. Крадяхме предимно спортни магазини, после продавахме стоките. Удрях златарски ателиета, апартаменти, заложни къщи”, спомня си Клечката.

По онова време златарските ателиета имали некачествени аларми. При един от ударите Маджаров отмъкнал 1,900 кг злато, но оставил отпечатък.

Най-големият му удар от новата серия кражби е през 2001 г. Тогава Клечката се промъква в частен дом и отмъква 90 000 лв. Потърпевшият обаче се оказва неслучаен човек.

BMT_2891

“Митьо Очите беше наложил монопол и трябваше да си плащам за всяка кражба. Пък този бил и негов приближен – Велин. Обрах го, докато спи. Намерих го вътре да спи с две момичета от двете му страни. Беше с голям златен ланец. Можеше да му отмъкна и него. Но набарах плика с големите пари в една найлонова торба – 90 бона, часовник “Картие”, уредба за 3 бона, модерен телефон, злато. Имаше куче вътре, което щях да настъпя. Изръмжа и веднага го хванах през муцуната. На бегом до банята и го метнах през джама от втория етаж. Моят човек, който ме чакаше в двора, се стресна, защото падна точно пред него. Полицията ме хвана, но нямаха доказателства и ме пуснаха”, споделя преживяванията си Клечката.

BMT_2867
Клечката показва белег от стара битка.

Окраденият ортак на Очите е бесен и заради наглия обир, и заради това, че Клечката веднага е пуснат.  Следват няколко опита да покушение, но най-незабравимият момент за Маджаров е, когато 30 дилъри с ножове идват да го колят в най-вървежната дискотека в Бургас по онова време – “Космос”.

Днес Милен Маджаров е единственият с доживотна присъда у нас, който се ожени в затвора. Избраницата му Златина има дете от предишен брак, но склонила да се вземе с Милен зад решетките.

BMT_2852

Повече за кражбите, разправиите му с местните босове и приключенията на Клечката, които са достойни за сценарий на холивудски екшън – четете в сайта на „България Днес”.

Още по темата:

Убиецът на варненската студентка Женя стана набожен в затвора

Най-жестокият български килър искал да емигрира

 

 

СПОДЕЛИ
Предишна статия25 цитата от Калуня-каля – един неподправен роман
Следваща статия20 снимки, които ще изкарат от равновесие перфекциониста във вас
Борислав Радославов, Борислав Трошев
Борислав Радославов е журналист с 10-годишен опит основно в съдебно-криминалната журналистика. От първите месеци в университета тръгва по стъпките в разследващия жанр. Започва като репортер в изданието "Параграф 22". След това е репортер в предаването "На чисто" по Нова Телевизия, където през 2008 г. получава голямата награда "Вероника Герин" от ирландското посолство за "Системно и с активна гражданска позиция отразяване на проблемите с разпространението и употребата на наркотици в България, в защита на подрастващото поколение и в помощ на страдащите семейства". След това е редактор на първия български съдебен сериал с истински криминални истории от родното правосъдие "Доказване на противното" също по Нова Телевизия, където получава специална награда в категория "Реформа в съдебната система" на медийния фестивал "Българската Европа" през 2010 г. Следват новинарският сайт Livenews.bg и вестник "България Днес", в епицентъра, на които също са социалните и съдебно-криминални събития. Борислав Трошев е български фотожурналист, който стартира професионалната си кариера през 2008 г. в най-големия по това време седмичник в България - вестник "168 часа", а от 2010 г. насам е стаф фотограф в един от най-тиражираните ежедневници - вестник "България Днес". В работата си през годините отразява множество значими политически, социални и спортни събития в страната и чужбина. Неговата работа е оценявана и публикувана от редица местни печатни и онлайн издания, както и от някои чуждестранни агенции. През последната година насочва професионалното си развитие предимно към документалната фотография и създаването на дългосрочни проекти от социален и спортен характер. През 2015 г. е удостоен с номинация за най-добра снимка на годината в раздел "Репортаж" на престижния конкурс "Canon България".

Отговор