Ако отдавна не сте били на сватба, но много ви се празнува, пее и танцува – предлагаме ви да отидете на една, на която всички са поканени, дори и вие.

„Сватбата“ ще бъде част от бал с маски и ще бъде изиграна като в театрално представление, но много ще се доближава до истинските ритуали и привички за това събитие. За „младоженеца“ и неговата „булка“ това ще бъде своеобразна репетиция за момента, в който наистина ще се задомят в реалния живот. Всички присъстващи ще имат усещането, че са на истинско сватбено тържество.

Сватбата ще се състои на 28-ми март в бар „Alive“-Бургас от 21ч.

„Входът е свободен за всеки, на когото му се ходи на чужда сватба“- казва “младоженецът” Емил.D___KATE__СТАТИЙКИ__ЕМКАТА__665934_10151328501759579_538556887_o

Той е на 33 години, от Бургас. Завършил е бакалавърска степен със специалност социални дейности и магистратура- национална сигурност и отбрана. От години работи като военен към морските сили на България.

Въпреки сериозната си професия, Емо е усмихнат и забавен човек. Повече от 20 години пише стихове и пее песни, като от 6 години е част от общинския певчески хор на Бургас.

Идеята за „Бал с маски 5 „Сватбата“ се родила, тъй като „много му се ходело на сватба, а никой не се женел покрай него“. Поканени са всички хора, на които им се ходи на чужда сватба, като тъй като е карнавал, всеки може да дойде дегизиран като любимия си приказен или филмов герой.

„И малки и големи обичат сватбите, защото всички се хващат на хорото, танцуват и се веселят, кръстниците правят номера на младоженците, булката куфее, има забавни игри, а свалките са в изобилие“ – казва “младоженецът”.

„Сватбата“ няма да има тежестта на истинско бракосъчетание пред закона, но ще бъде изпълнена с ритуали и лица, характерни за такова събитие – булка, младоженец, кръстници, свещеник и много гости.

Коя ще е „булката“ още се пази в тайна, за да има тръпка и изненада. Но кръстниците са ясни – самата Фея-кръстница (на Пепеляшка) и едноименният герой от филмовата класика „Кръстникът“.

В ролята на свещеник ще влезе човек, който пее в църковен хор и обещава страхотни изпълнения на живо.

„Аз съм младоженецът, бургаски пич в стил дон Жуан”- казва Емо и допълва, че тъй като цялата компания са творци и обожават да пеят и да танцуват – купонът ще е страхотен и ще продължи до сутринта.

Своето участие в бала с маски вече са потвърдили гости от София, Варна, Силистра, Шумен и разбира се, Бургас.

Всичко започнало преди 3 години, когато бил домакин на домашно парти.

„В разгара на купона хвърлих официалните дрехи и сложих една моряшка тениска. В следващия момент всички гости поискаха да се преобразят в моряци и десет минути по-късно целият екипаж беше приведен във форма“- разказва той.D___KATE__СТАТИЙКИ__ЕМКАТА__471067_10150815869824579_610626685_o

Така от обикновено събиране, вечерта се превръща в забавна тематична фиеста със сюжет и герои.

Няколко месеца по-късно Емо и неговите приятели решават да посрещнат Новата 2013 година, като си направят пъстър домашен карнавал. Образите, присъствали на партито са „две тротоарни феи, капитан далечно плаване, ръгбист с хормонален дисбаланс, дяволица, жена-водолаз, пламенна Снежанка и Дядо Коледа“ – обяснява домакинът.

„Последва още един купон, на който „екипажът“ се събра, свикахме навигационен брифинг на мостика и взехме решение при следващото „плаване“ да щурмуваме бара на един приятел, където да се проведе „Бал с маски 4”- спомня си Емо.D___KATE__СТАТИЙКИ__ЕМКАТА__1596848_10152925881149579_6210180799892417610_o

Така и станало. Лятото на 2014г. било организирано парти, което разбило традицията да се събират „по домашному“ и на събитието в бара дошли хора, преоблечени като Каспър, Мортиша, агент Мълдър, Панталей-пътник, Мерлин, Баш Майстора, водолаз, Херувимче с нейния любим Демон, Нимфа. Част от събитието станали и „автентични“ посетители на бара.

Явно забавленията следват най-големите купонджии по петите, където и да се намират и каквото и да правят.

Преди време, когато били на турне в Истанбул с хор „Бургас“, в който Емил пее, се случило така, че ненадейно се оженил. D___KATE__СТАТИЙКИ__ЕМКАТА__462811_10150796451579579_863230757_oКогато „излезли пред хотела да изпушат по цигара“, покрай тях минали група румънски музиканти, които тъкмо се връщали от сватба. Разговорили се и изведнъж музикантите започнали да свирят сватбарски песни, а Емо, понеже бил облечен с костюм, „бил набеден за младоженец“. Около тях се насъбрали хора да гледат, всички пляскали и танцували.

Отговор