Перфектното американско пътешествие

0

Повечето хора, които планират годишната си ваканция мечтаят за средновековни замъци по поречието на Лоара, карибски круизове или сафари в Африка. Малцина си помислят да пътешестват из Америка, като единственото изключение може би са Хавайските острови. И наистина – Америка е толкова голяма, че е трудно човек да избере оптималния маршрут, за да види колкото се може повече. Днес вече има решение и на този проблем…

Ранди Олсън
Ранди Олсън

Ранди Олсън, преподавател по програмиране в Мичиганския щатски университет, е използвал специален алгоритъм, за да открие перфектният маршрут за желаещите да опознаят Америка. Всъщност маршрутите са два и ефективността им, както се казва, е научно доказана.

Първият маршрут се концентрира върху 50 американски национални забележителности, исторически места, паркове и монументи. Той е дълъг 13 699 мили и преминава през 48 щата. Разстоянието може да бъде изминато за около 224 часа, но Олсън препоръчва да отделите поне 2-3 месеца, ако искате да разгледате спокойно всичко по пътя.

Ако си падате повече по градовете, отколкото по планината Ръшмор, с лицата на четиримата американските президенти, за вас има втори маршрут. Той включва най-препоръчваните от сайта TripAdvisor градове. От него автоматично са изключени три щата – Северна Дакота, Върмонт и Западна Вирджиния, тъй като според TripAdvisor там няма нищо, което си струва да бъде видяно.

Отговор