Нов хит във Фейсбук побърква родители и полиция: деца изчезват за 3 дни

Game of 72” („Игра на 72“)  кара деца да изчезват безследно за 3 дни (72 часа), както и да не осъществяват контакт с когото и да било през това време.

Участниците в играта си изпращат съобщения в социалната мрежа, чрез които се предизвикват един друг да изчезнат за уреченото време без да уведомяват никого за това. От няколко месеца играта изправя на нокти родители и полиция в много страни, включително и в България.

Децата изчезват, родителите им ги обявяват за издирване, полицията започва да ги търси, но всички усилия се оказват напразни, когато след 72 часа “беглецът” се прибира вкъщи, удовлетворен от  успешно изпълнената си тайна мисия.

trend-desks-for-teenagers-fresh-in-interior-design

Първите случаи на изчезнали тийнейджъри, завладeни от новата мода,  са били засечени във  Франция, но приложението бързо се разпространило по целия свят.

Част от абсурдното предизвикване е не само да се покриеш до неузнаваемост за 3 дни, но и да не казваш на близките си, като се завърнеш – къде си бил и какво си правил, докато не си си бил у дома.

Родители, станали жертва на абсурдната игра, съветват хората, които имат тийнейджъри вкъщи да говорят предварително с тях за това, т. нар. предизвикателство. Така биха могли да избегнат тревогите от евентуалното изчезване на децата си, ако те са си наумили да станат участници в “Game of 72”.

Още по темата за тийнейджърите четете тук:

Опасни ли са телефоните за тийнейджърите

Защо правим глупости като млади

 

Отговор