Мечтаете ли за замък в Тоскана?

0

Мечтаете ли да имате имате замък или средновековна вила в Тоскана? 

Добрата новина е, че мечтата ви може да се сбъдне много лесно. Вярвате или не, базираната във Флоренция брокерска агенция Lionard, в момента продава цели 70 замъка в Италия. През януари тази година в. Ню Йорк Таймс публикува статия за вълната от старинни замъци, заляла пазара на недвижими имоти в Италия.

Причината за нея е, че във времената на икономическа рецесия парите на богатите италиански фамилии се топят като пролетен сняг. В същото време

държавата отделя все по-малко пари
за поддръжка на историческите сгради

като паралелно с това е увеличила данъците върху тях между 20 и 30 пъти, в зависимост от местоположението им. Така голяма част от собствениците на старинни недвижими имоти, принадлежали на фамилиите им от векове, не са в състояние да се грижат за поддръжката им и са принудени да ги продадат. Купувачите са предимно чужденци, китайци или руснаци, готови да похарчат без да се замислят около 6-7 млн. евро.

Дори да не сте един от тези потенциални купувачи, можете да хвърлите едно око на част от невероятните недвижими имоти от портфолиото на Lionard в галерията по-долу.

Отговор