Българска идея: мебелите като пъзел

0
мебелите - Praktrik
Мебелите на българската компания Praktrik.

Има няколко по-добри неща от това да купите мебели и те да пристигнат сглобени в дома ви. Едно от тях е да сторите това сами, забавлявайки се. Българското дизайнерско студио Praktrik си е поставило за задача да превърне сглобяването на мебелите в удоволствие и предизвикателство за ума.

Praktrik адаптира известните със сложността си триизмерни пъзели от дърво в маси, столове и полилеи. Когато са сглобени правилно,

мебелите пъзели остават стабилни без помощта на лепило или винтове

Петър Захаринов, главен дизайнер в Praktrik, твърди, че едно от преимуществата на проектираните от него мебели е, че те ангажират клиентите в процеса на сглобяване. Така всеки от тях се свързва емоционално с крайния продукт, тъй като не просто е участвал в сглобяването му, а и в създаването му като завършен предмет.

masa
Когато мебелите са не просто покупка, но и предизвикателство…

И ако си мислите, че подобно занимание би отнело много време, мисъл и усилия, не сте съвсем прави! В зависимост от уменията на човек,

сглобяването на мебелите пъзели

отнема от 10 минути до повече от час. Няма как да не се усмихнем, когато на пазара ни присъстват и се развиват подобни български компании!

Как точно стана това и какви са продуктите, които предлага дизайнерското студио, вижте на сайта на Praktrik. В галерията по-долу Lifebites.bg ви предлага да разгледате няколко варианта на фантастична маса пъзел. Предизвикателство към креативността и комбинативността на всеки от нас и чудесно допълнение към мебелировката на всеки дом.

Вижте още: Колелиба – българската къща на колела

Отговор