Малката Ива има нужда от вашата помощ, за да има бъдеще

Време няма, а забавянето може да струва живота й

0

Първият учебен ден

Елисавета Багряна

Отново за учебната година

разкри училището днес

врати.

Звъни звънец из цялата родина

— в села и градове, навред кънти.

И ние, хилядите ученици,

към този звън летим като

орляк

и с бодрите си, весели

редици

изпълваме училището пак.

Малката Ива от Панагюрище не тича засмяна в училищния двор със своите съученици, а е в трескаво очакване на заминаването си за Истанбул. Там я чака немислимо за нейната възраст изпитание – серия от лъче- и химиотерапии, които трябва да победят тумор в мозъка й, неподлежащ на операция.

Време няма!

Клиника Аджъбадем, чиито специалисти са подготвили вече план за спасяването на Ива, я очакват на 28.09.2015 г., а родителите все още не са събрали нужната сума – 50 000 евро.

Преди броени седмици родителите на 7-годишната Ивайла Немигенчева забелязват симптоми, неприсъщи за нея – трудности в говора и проблеми с едното око. Започват редица изследвания в България, докато преди 3 седмици разбират тежката диагнозата, за която тук няма лечение. Родителите на Ива са подали документи в НЗОК, но все още нямат отговор от Фонда за лечение на деца в чужбина дали са одобрени или не. А забавянето може да струват човешки живот.

Малката Ива разполага буквално с броени дни, за да започне лечение.

12063335_1650045168611088_8637904381007665223_n

Който може, нека помогне и подкрепи Ивайла и семейството ѝ, защото…

най-страшно е да знаеш, че животът на детето ти зависи от пари, с които не разполагаш.

Всеки, които желае, може да помогне с директен паричен превод по дарителската сметка, или да си закупи полезни и интересни вещи от създадения фейсбук базар в помощ на Ива Благотворителен базар “Надежда за Ива”.

Има разкрита дарителска сметка на името на майката, тъй като Ива е малолетна и не може да се открие сметка на нейно име. Взема се такса “Превод”.

БАНКОВА СМЕТКА в лева: IBAN: BG07RZBB91551006370581 BIC: RZBBBGSF

Име на получател: Лидия Иванова Немигенчева

Основание за превода: Дарение за Ивайла Искренова Немигенчева

Нека дадем шанс на Ива да се усмихва и да вярва в доброто у човека. Нека си припомним, че сме хора!

“Преди година кръщавах Ива с надежда “Всевишният” да я приеме и пази! Оказа се, че църквата е в “тиквите”, държава и здравеопазване нямаме, хората озверяхме и така и не разбрахме че животът е един! За да съществуваме трябва да си помагаме, дори и с една усмивка! Днес сме деца, утре пък родители, след това упора на нашите родители и накрая подпирани от нашите деца! Нека дадем шанс на Ива да извърви този път! Благодаря!”

Това е написал във фейсбук страницата на кампанията Надежда за Ива нейният кръстник Цветан Лазаров.

Отговор