9 причини да четем електронни книги

В нашето технологично време все повече хора предпочитат eлектронните книги.

Разбира се, романтиците се бунтуват срещу това и отказват да заменят хартиени издания с техния съвременен аналог.
И все пак, някои предимства на електронната книга не могат да бъдат отречени.
Ето кои са основните от тях:

  1. Електронната книга е по-достъпна. Не е нужно да ходите до книжарницата или библиотеката, за да си набавите желаното от вас четиво. Ако имате компютър и интернет – вашата книга е само на 1 (2-3) клик разстояние.
  2. Не заема място и не тежи. Ако тръгвате на път и багажа ви е претъпкан (както често се случва), книгата за вашата ваканцията няма да заеме допълнително място в куфара ви и най-вече няма да тежи. Можете спокойно да поберете електронния си четец дори в дамска чанта.
  3. Не може да се скъса или подпали. С електронната книга можете да избегнете тези нежелани „странични ефекти“.ipad_2076498b
  4. 100 в 1. В едно устройство можете да съхраните стотици книги и да ги „разнасяте“ всичките където и да се намирате и каквото и да правите. Единственият проблем е, че няма да можете да подпрете нищо с тях.
  5. Не харчите пари. Свалянето на книги от интернет със сигурност няма да наруши семейния ви бюджет. За съжаление, пиратските файлове са най-употребяваният вариант за сваляне на електронни книги. И въпреки че това е добре за нас ( не давате пари, за да получим желаната книга) – не е никак приятно и рентабилно за авторите на литературните произведения.
  6. Винаги помни докъде сте стигнали. С всяко следващо отваряне на електронната книга, тя ви показва докъде сте стигнали в текста при предишното четене. Удобно, нали?!
  7. Освобождава рафтовете. Можете да изпразните претрупаните с дебели томове секции вкъщи. Махнете всички стари книги от тях и наредете на тяхно място по-полезни за ежедневието си неща.Printed-book-versus-Ebook
  8. Можете да коригирате шрифта. Винаги можете да увеличите или намалите големината на буквите на вашата електронна книга. Това е невъзможно при хартиения вариант.
  9. Грижиш се за природата. За създаването на книгата, която четеш не е било отсечено нито едно дърво.
    Електронни или хартиени – няма значение. Важно е съдържанието на една книга. А още по-важното е сред новите технологии и развлеченията, които те предлагат, да намираме време и за четене.
    То ни ограмотява, одухотворява и разширява нашите хоризонти. Както под формата на нови знания, така и на духовно ниво, и развитие.

Отговор