Българската Агата Кристи с нова книга

Донка Петрунова е първият български журналист, който прави криминално–социално журналистическо разследване като се внедрява в женския затвор в Сливен.

Тя е известна като „Българската Агата Кристи“, тъй като повечето й книги са с криминален сюжет.

Петрунова прави обстойни проучвания за живота на своите герои и дори се опитва да надникне в живота им – отвътре. Осъществява контакти с лица от криминалните среди – крадли, проститутки, измамнички и убийци, както в затвора, така и извън него. (Повече информация можете да откриете тук.)

Тази седмица известната журналистка ще представи новата си книга „Стълба за двама“. Премиерата ще бъде утре – 28.05 (четвъртък) в Зала 7 на НДК, от 18.30 ч.

gdg

В романа се поставят важни въпроси, чиито отговори биха развълнували всеки съвременен човек, независимо от неговия пол, възраст или професия.

Една от сюжетните линии е за любовта между млад мъж и възрастна жена. Книгата търси отговор на въпроса възможна ли е тази любов и искрена ли е тя, или има скрити интереси и нечисти подбуди.

Друг, заложен в текста конфликт е този за добродетелите и пороците на съвременния живот – любов и омраза, доблест и алчност, патриотизъм и властолюбие.

Между морала и интереса на героите се прокрадва любовта – в различни измерения и лица.

„Любовта се променя като лакмус – в зависимост от интересите“ – твърди писателката.

Поставя се и въпросът за материалното, но и духовно „обедняване“ на България.

Авторката засяга и темата – какви хора са необходими в управлението на страната ни, за да е по-добре тя. Дали това трябва да бъдат богати материално хора, за да не бъдат лесно корумпирани или тяхното властолюбие би застанало над ценностите им?

Всичко това четете в „Стълба за двама“.

 

Отговор