Айсбергът на смъртта: За злото, наречено човек

0
айсберг

Колко зъл може да бъде човек? И злото заложено ли му е по природа? Вълкът, който разкъсва заека, за да се нахрани, зъл ли е? Или гладен? Убиваш, за да оцелееш. Природа. По-силният изяжда по-слабия. А вълкът дали би вързал заека, за да го измъчва? И дали би се гаврил с тялото му? Не съм чувала за такива случаи. Но скоро попаднах на факти, които ми смразиха кръвта. И ме накараха да се замисля колко сбъркано създание е човекът. С цялото му религиозно, политическо и социално лицемерие, той всъщност е лош. А добротата и човечността му са се разбили на хиляди парчета като блъснати от айсберг – Айсбергът на смъртта.

Всички сме чували за жестокостта на нацистите и лагерите на смъртта, в които са се провеждали чудовищни експерименти с хора. Знаем за Гулаг, срещали сме тежки статистики за арабския свят и черния континент. Но сега искам да ви запозная с една друга статистика, която към днешна дата звучи като сюжет на филм, следващ теория на конспирацията.

Джеймс Ролинс Айсбергът на смъртта
Джеймс Ролинс през 2008-ма в Нова Зеландия. By Golucid at English Wikipedia, CC BY-SA 3.0, Link

Първоначално реших, че е художествена измислица, защото е от роман на ветеринаря, романист и филантроп Джеймс Ролинс (Айсбергът на смъртта). Но в края на книгата авторът с тъга цитира източник на информация, удостоверяващ верността на данните.

Рових много в интернет, защото по природа съм недоверчива и исках да намеря и други потвърждения. Оказа се, че в чуждата преса има факти, които много хора биха искали да са дълбоко заровени. В следващите редове ще ви изложа данни, които ще бъдат просто цитат от споменатата книга, но в края прилагам списък с източници на информация, в които ако се заровите, можете да намерите доста нелицеприятни факти за човечеството.

Злото, наречено човек, описано в книгата
Айсбергът на смъртта
на Джеймс Ролинс:

[1932] Започва изследването върху сифилис в Тускеги (САЩ, щата Алабама – бел.ред.). На двеста чернокожи мъже, заразени с болестта, не им е било съобщено за нея, било им е отказано лечение и действително са били използвани като опитни зайци. Всички до един са умрели от болестта.

[1935] Инцидентът Пелагра. След като милиони хора умират от пелагра в продължение на две десетилетия, Американската служба по здравеопазване най-сетне предприема действия за ограничаване на болестта. Директорът на службата признава, че най-малко от 20 години била известна причината за болестта — недостиг на ниацин*, но не били взети мерки, тъй като по-голямата част от смъртните случаи били

сред бедното чернокожо население

[1940] 400 затворници в Чикаго са заразени с малария, за да се проверят ефектите от нови експериментални лекарства. По-късно на Нюрнбергския процес нацистките лекари използват това американско проучване, за да защитят своите.

[1945] Начало на проекта Кламер. Министерството на външните работи, военното разузнаване и ЦРУ привличат нацистки учени и им предлагат имунитет и нова идентичност, при условие, че работят по свръхсекретни правителствени проекти.

[1947] ЦРУ започва да изпробва ЛСД като потенциално оръжие. За опитите със или без тяхното знание са използвани както военни, така и цивилни.

Сан Франциско военни самолети
През 1950 г. военни самолети разпръскват бактериални облаци над Сан Франциско. Един от фактите, споменати в Айсбергът на смъртта.

[1950] В експеримент, с цел да се провери колко податлив е един град на биологична атака, Военноморските сили разпръскват от кораби облаци от бактерии над Сан Франциско. Голяма част от жителите се разболяват и проявяват симптоми, близки до тези на пневмонията.

[1956] Американските военни разпръскват заразени с жълта треска комари над Савана, Джорджия и Ейвън Парк, Флорида. След всеки тест в заразените места са изпращани военни специалисти, които се представяли за служители на здравеопазването и изследвали жертвите.

[1965] Върху затворниците в щатския затвор Холмсбърг във Филаделфия се прилага диоксин — високотоксичен химически компонент на използвания във Виетнам Ейджънт ориндж. (Ейджънт ориндж е хербицид, използван от американската армия по време на войната във Виетнам – от него окапват листата на дърветата, разкривайки позициите на виетнамците – бел.ред).

По-късно голяма част от тях развиват ракови заболявания

[1966] Американските военни разпръскват варианта Niger на Bacillus subtilis в нюйоркското метро. Повече от един милион цивилни граждани биват заразени, когато военните специалисти пускат пълни с бактерии стъкленици във вентилационните шахти.

Айсбергът на смъртта от Джеймс Ролинс
Книгата на Джеймс Ролинс Ice Hunt, преведена на български като Айсбергът на смъртта.

[1990] На над 1500 шестмесечни бебета с латиноамерикански и афроамерикански произход в Лос Анжелис се прави „експериментална“ ваксина срещу дребна шарка, която никога не е била одобрявана за употреба на територията на САЩ. По-късно Центърът за контрол и профилактика на заболяванията признава, че родителите не са били информирани, че инжектираната на децата им ваксина е била експериментална.

[1994] Сенатор Джон Рокфелер публикува доклад, според който в продължение на най-малко 50 години Министерството на отбраната е използвало стотици хиляди военни за експерименти и ги е излагало преднамерено на опасни субстанции.

[1995] Американското правителство признава, че е предлагало на японски военнопрестъпници и учени, извършвали медицински експерименти върху хора, заплати и имунитет от преследване в замяна на участие в проекти за разработка на биологически оръжия.

[1995] Доктор Гарт Никълсън разкрива, че биологичните агенти, използвани във Войната в залива, са били произведени в Хюстън, Тексас и Бока Рейтън, Флорида. Преди това са били изпробвани върху затворници в Тексас.

[1996] Министерството на отбраната признава, че войниците, участвали в Пустинна буря, са били изложени на химични агенти.

[1997] 88 конгресмени подписват писмо с настояване да се проведе разследване за използването на биологически оръжия и синдрома на Войната в залива.”


противогаз
Има злини, които само човекът може да причини.
Ето и малка част от обещаните източници:

Уикипедия за неетичните експерименти върху хора в САЩ.

История на биологичните оръжия от сайта на ЕМВО (Европейска организация за молекулярна биология) – структура, обединяваща над 1700 учени и изследователи с център в Хайделберг, Германия.

Поредица от линкове към изследвания върху аспартама.

Business Insider за експериментите с биологични оръжия, извършвани от американската армия.

Данни от сайта на американския радиоводещ Джеф Ренс, известен с огласяването на различни конспиративни теории:
За експериментите върху деца по време на Студената война и
исторически преглед на мерките, използвани за контрол на раждаемостта.

Сами можете да откриете още много, много други…


Вижте още за козметиката и смъртта на животните заради човешката красота

Отговор