Зеленчуци, който… пие

0
зеленчуци
Смути от зеленчуци - безценно за здравето и тонуса.

Всеки зеленчук има свои сила и качество и е полезен за нещо специално. Ето някои от най-полезните от тях:

Помните ли детската песничка, в която: „Морковчето вика ела тук”?

зеленчуци
Морковите са особено богати на витамин А

Е, вземете го този морков, отидете при него! Това е един от най-ценните зеленчуци. Морковът съдържа голямо количество витамин А, който се усвоява бързо от организма, а в него се съдържат също и витамините – В, С, D, К. Вместо да пиете калций на таблетки, пийте сок от моркови. Морковите подсилват имунната система, лекуват заболявания на черния дроб, червата, както и ефективно безплодие.

Суровият морковен сок е чудото на 21 век, тъй като се смята, че помага за ракови заболявания и при язви.

копър
Копърът благоприятства обмяната на веществата.

Сокът от копър също е много полезен – и можете да си добавите пресен смлян копър към морковения сок, с което хората с кръвни проблеми, ще се почувстват по-добре.

цвекло
Цвеклото е един от най-ценните зеленчуци.

Другият най-ценен зеленчуков сок е от цвекло. То със сигурност е една от суперхраните на 21 век. Макар че още в древен Вавилон всички са знаели колко ценно е цвеклото. Червеното цвекло съдържа фолиева киселина и манган. Сокът му е полезен за премахване на умората и дава чуден старт на деня. Калций, желязо, сяра, калий, мед, силиций, хлор – всичко това се съдържа в цвеклото.

Сокът от цикория не е за пренебрегване. Той помага за възстановяване на зрението. Ако пиете по половин литър на ден – ще виждате като орел.

Правят се дори сокове от лук, от магданоз, от маруля. Напитките от зеле, броколи и карфиол помагат за очистване на организма и стопяване на мазнините в него. Специалисти ги препоръчват дори за отслабване.

зеленчуци
Авокадото е в списъка със суперхрани.

Авокадото също е в списъка със суперхрани. Така че едно добре узряло авокадо ще ви свърши чудна работа, за да  се чувствате силни и здрави. Някои лекари го наричат „тихия убиец на рака”. От всички зеленчуци авокадото е с най-високо съдържание на мазнини и целулоза. А ползата за сърцето и усмивката е ненадмината.

Сокът от краставици пък си е чист диуретик и се бори с мазнините повече от всички хапчета, предназначени за тази цел.
Всички тези сокове освен че са полезни, направо ми се струват много по-вкусни и прекрасни.

Така че доза смути и доза слънце и всеки ден ще е неповторим!

Ако искате да разберете повече за ползите от зеленчуковите сокове и смутита – вижте тук.

Отговор