Да изпием по една салата

0
зеленчуци
Смути от зеленчуци - безценно за здравето и тонуса.

Сутрин е! Слънцето е изгряло, нов ден, ново начало! А доброто начало идва, когато човек прави любимите си неща.

60% от хората започват деня си с чаша ароматно кафе (само защото останалите 40% са деца и възрастни). Смутито обаче се явява като нова мода за начало на деня в последните една-две години.
Това означава – да започнем деня си със салата!

Хм, странно, нали? Не си мислете, че ще режете маруля рано сутрин. Смутито са прясно смлени сокове от най-различни плодове и зеленчуци. Тези сокове трябва да са главно зеленчукови и трябва да се пият рано сутрин, преди да сте изпили или изяли каквото и да е друго, твърдят специалисти.
Соковете от зеленчуци са отлично средство за пречистване и тонизиране на организма. Те го поддържат млад, силен, здрав и го възстановяват лесно, ако човек има някакъв здравословен проблем.

Green-Smoothie-1

Този вид напитки съдържат ензими, минерални соли, аминокиселини и витамини. Трябва да се спазват само две прости правила, за да си направите здравословно сутрешно смути – зеленчуците да се смлени фино, за да се освободят в сока всичките им витамини (със сокоизстисквачка) и второто – зеленчуците да са пресни и сурови. Колкото повече сокове пиете, толкова по-здрави ще сте.

Оказа се, че когато не дъвчете, а пиете – сокът се усвоява веднага и 100% с всичките му ценни вещества, без да работи храносмилателната ви система и да губите енергия в смилането на храна. Тоест с една „салата в чаша” вие си биете инжекция витамини, които не само ще усмихнат деня ви, а ще ви помогнат да сте здрав и бодър като „репичка”.

Следва продължение… В него ще научите какви качества има всеки зеленчук и кои са суперхраните, които здравните експерти препоръчват да се консумират в течно състояние.

 

Отговор