Топ 10 на най-ужасните модни тенденции

3
модни тенденции
А вие имате ли си свой Топ 10 на най-ужасните модни тенденции?

Принципно не съм от типа хора, които биха  критикували някого за това, което е или изборите, които прави. Все пак всички сме различни. Самостоятелни индивиди сме и не случайно имаме глава на раменете си, с която са мислим и да взимаме решения. Модата е чудесно хоби. Не бих казала, че съм вманиачена по нея и определено не следя всичко, свързано с темата. Но пък много обичам през свободното си време да разглеждам модни страници и да следя модните тенденции. И точно затова смятам, че модата е тя (жена) и като всяко създание от женски пол също има моменти, в които сама не се разбира.

Провокирана от тези мисли, съставих своя собствена топ класация от 10 момента, в които модата не е разбирала от мода. Или иначе казано, моят

топ 10 на най-ужасните модни тенденции:

10. Коса на кичури
кичури модни тенденции
Кичури с контраст.

Не знам за вас, но за мен това е нещо ужасно. Прекалено много контраст и косата седи като прошарена. Помня, че като бях по-малка много исках да имам точно такава прическа, защото преди няколко години те бяха много модерни. Но сега, връщайки лентата, се радвам много, че не съм била достатъчно голяма, за да си го причиня.


9Пиърсинг
пиърсинг модни тенденции
Пиърсинг на необичайни места.

Подобно на много момичета и аз обичам обеците, но когато са на ПОДХОДЯЩОТО място. А именно – на ушите. На пъпчето също мога да го приема. Но далеч по-различно стоят нещата с обеците на устни, вежди и носове. Особено ужасни са ми халките на носовете. Извинявай, ама с бик ли говоря или с човек?


8Вежди
вежди
Нарисувани вежди.

Нищо против самите вежди. Просто върху тях се извършват толкова много модни “грехове”, че не знаех как точно да го формулирам. Та, най-първото и ужасяващо нещо за мен, което някой може да причини на веждите си, е именно да ги избръсне и да ги нарисува (в повечето от случаите неуспешно).

Кара Делевин
Кара Делевин с пословичните си вежди. Photo credit: crizeel ong via Foter.com / CC BY

Защо? След като има козметици под път и над път и могат да ти оформят веждите както ти пожелаеш? Защо не ги попълниш само? 

Но има и хора в другата крайност – дебели вежди. Бас държа, че всички знаете коя е Кара Делевин. Точно така – мацето с дебелите вежди. Не мога да разбера защо всички толкова много я харесват точно такава. Веждите ѝ я карат да изглежда толкова грубовата и до някаква степен дори вулгарна. При Кара обаче “прегрешението” не е само едно. Освен, че веждите са дебели и плътни, те са в доста по-тъмен цвят в сравнение с русата ѝ коса.

Никол Шерцингер модни тенденции
Никол Шерцингер сподели новата си визия.

Като стана дума за този тип контраст, освен Кара, Никол Шерцингер също блесна неотдавна с руса коса и… тъмни вежди. Бях много разочарована, защото освен, че от нея се очаква да краси нашето момче, тя е и световен секс-символ и от хората, които диктуват модните тенденции.

От дебелите вежди на Кара отиваме на тънките и едва забележими такива, които са просто поредното НЕ…


7Омбре
омбре модни тенденции
Омбре.

Така, да си го кажем направо – омбрето и балеажът са две КОРЕННО различни неща. Омбре е когато косата и цветът, в който се боядисва, имат много голяма и рязка разлика. Балеаж е когато естественият цвят и този на боята се преливат постепенно.

Не знам за вас, но на мен омбрето ми изглежда все едно просто сте си хванали косата и сте я потопили до средата в боята. Нелепо е просто.


6. Тъмни червила
модни тенденции
Тъмното червило неминуемо придава на кожата нездрав вид. Въпросът е дали точно това е търсеният ефект.

Тук си признавам – и аз много ги харесвам, но никога не бих си сложила. Този тип червила не са за момичета с порцеланова до прасковена кожа. Вярно, че изпъкват на устните, но същевременно придават един много нездрав вид на разкрасеното по този начин лице.


5. Рогчета от коса
Клои Кардашиян модни тенденции
Рогчета в стил Клои Кардашиян.

Миналото лято тези рогчета бяха много нашумели. За тях мнението ми е същото, каквото е и за обеците на носа – пореден опит да се отдалечиш от женствеността и да се доближиш до прилика с някакъв вид добитък.


4. Чокър
чокър
Чокър или огърлица по врата.

Харесвам всякакви огърлици, герданчета, гривнички и бижута. Има дори някои чокъри, които ми харесват. Но плетки като тази на снимката определено не са сред тях. Като видя нещо такова, веднага се сещам за бодливата тел, която се слага около оградите, за да не се преминава.


3. Светещи обувки
обувки модни тенденции
Обувки с LED осветление.

Всички знаем онези обувки за деца, които пиукат и светят, когато детето върви. Проблемчето се появява обаче, когато някое пораснало дете реши да носи цяла дискотека на краката си. Тези обувки с вградено LED осветление са едно от големите НЕ-та на модата.


2. Сандали с чорапи 
сандали модни тенденции
Сандали с чорапи – класика в жанра на ужасните модни тенденции.

Нека момчетата не остават ощетени (въпреки, че има момичета, които също си носят сандалетките с чорапки). Освен, че е грозно, е супер безсмислено. Защо ще носиш сандали, като ще си обуваш и чорапи? След като ти е студено на краката, просто си обуй маратонки, кецове, еспадрили или за каквито други ЗАТВОРЕНИ обувки се сетиш. Само не и сандали… с чорапи.


1. Светла коса с тъмни корени
руса коса
Всичко хубаво, дори прекрасно, ама корените…

Подобно на омбрето, тук също се получава много голям контраст. Но докато при омбрето се получава ефект “топнах си косата в боята”, при светлата коса с тъмни корени се получава “мързи ме да се боядисвам редовно и затова корените ми са израснали”. Ако това е ефектът, който търсите – поздравления! Постигнахте го.


Това са МОИТЕ топ 10 на най-ужасните модни тенденции. Няма проблем, ако вие сте им фен. Хората не сме еднакви и няма нищо лошо в това. Бъдете себе си и правете това, което ви прави щастливи. Изглеждайте така, както на ВАС ви харесва. Stay true!


Още текстове на Лили можете да прочетете на страниците на нейния блог


Вижте още… защо мъжете простаци са на мода

3 КОМЕНТАРА

Отговор