Историята на Антония Нешева и нейната магическа фланелка

0
магическата фланелка
Магическата фланелка с три вълка, които вият срещу луната

Знаете ли, че има една вълшебна тишъртка, която се продава само за $8.15 и която може да направи чудеса с живота ви? Магическата фланелка е с щампа на три вълка, които вият срещу луната и е дело на българката Антония Нешева и носенето ú може да ви направи по-секси, по-богати и да ви помогне да отслабнете.

Същата фланелка помогна на Ким Чен Ир

да доведе до небивал икономически разцвет Северна Корея, на Стив Джобс да изнася перфектните си презентации пред публика, а на Барак Обама – да бие противниците си на баскетбол всеки път.

Screen Shot 2015-04-27 at 22.30.05“След като облякох тишъртката с трите вълка, виещи срещу луната, внезапно си върнах косата, която изгубих преди десетилетия и ми предложиха седемцифрен договор за главната роля в романтична кунг фу комедия, с участието на Мария Шарапова и Скарлет Йохансон,” коментира магическата тишъртката Питър Апълбом от Ню Йорк Таймс.

Все още не вярвате, че подобна фланелка съществува? Разбира се… Всичко написано дотук е измислица, но

историята на кичозната тишъртка с трите вълка

е съвсем истинска и доста по-невероятна. Всичко започва през ноември, 2008 г., когато 34-годишният студент по право Браян Говърн написва иронично ревю за тишъртката с трите вълка в сайта за пазаруване Amazon. В него Говърн шеговито твърди, че тишъртката привлича неудържимо жените около него. Говърн също така се оплаква, че на нея има само три вълка и когато скръсти ръце, те не се виждат.

Brian_Govern_at_ROFLCon_II
Браян Говърн

Не дълго след като Говърн публикува ревюто си, то е последвано от повече от 2300 подобни, шеговити отзива. Резултатът от всичко това е, че

фланелката с трите вълка

се превръща във вайръл хит. Първоначално от базираната в Кийн, Ню Хампшър компания Mountain, която произвежда тишъртката, не са особено възхитени от ироничните ревюта на своите клиенти. Но когато продажбите на продукта им скачат от 2-3 на ден до повече от 100 на час, във фирмата настъпва истинска радост.

Тениската с трите вълка, които вият срещу луната, се превръща в истински хит. Тя успява да се задържи почти 200 дни в списъка с най-продавани стоки на Amazon. А в един момент продажбите ú скачат до космическите 2300%.

“Много компании харчат по $100 млн., за да постигнат такива резултати, но на нас просто ни се случи”

казва Майкъл Макглойн, креативен директор на Mountain.

Antonia_Neshev_sketching_at_ROFLCon_II
Антония Нешева

Антония Нешева, авторът на тишъртката, е не по-малко изненадана от неочаквания ú успех. Когато създава дизайна, българката, която живее във Флорида едва ли предполага, че ще положи началото на интернет феномен. Тишъртката с трите вълка се радва на невероятен интерес и поражда множество пародии.

Антония Нешева е родена в София. Завършва художествена обработка на метали в Националната гимназия за приложни изкуства. Продължава обучението си в Националната художествена академия, в

специалност керамика

и малко след като завършва емигрира в Канада, където се занимава със скулптура. През 1996 г. Антония заминава за Колорадо със семейството си, където започва да работи като художник на теми от природата и дизайнер на фланелки. В момента Антония живее във Флорида, където продължава да работи за Mountain като художник на свободна практика.

Вижте повече от работата на Антония Нешева в галерията по-долу.


Прочетете още… Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния


Disclaimer: Този текст не е рекламно съобщение. Three Wolf Moon е запазена марка на The Mountain Corporation. Lifebites.com не е свързан по никакъв начин с Amazon.com, Inc., The Mountain Corporation или Антония Нешева и няма да получи нито цент от бъдещите продажби на тишъртката с трите вълка, виещи срещу луната.  

 

Отговор