Розелин Раймонд и нейните медитиращи лисици

0
лисици
Медитираща лисица...

“Най-красивите животни са щастливите животни”, казва Розелин Раймонд, холандска фотографка, специализирала се в снимането на лисици.

Но не какви да е лисици, а онези от тях овладели тънкото изкуство на удоволствието от малките неща в живота. “Моделите” на Раймонд

имат излъчването на японски дзен учители

– те се нуждаят от класове по йога или медитация, защото релаксът е втората им природа.

Розелин Раймонд
Розелин Раймонд

“Моите лисици просто помирисват свежия въздух, усещат топлината на слънцето по козината си, затварят очи и след това просто живеят в момента. Всичко е толкова просто”, казва Раймонд.

Фотографката обяснява, че с течение на времето е приела

спокойствието на лисиците

като водещо правило в работата си. “Ако сте прекалено нетърпеливи, животното ще усети това и ще остане нащрек. То знае, че искате нещо от него, което ви превръща в потенциална опасност”, казва Раймонд.

гъска
Египетска гъска с малките си.

Освен лисици, Раймонд също така снима насекоми, птици, влечуги и други животни, най-вече за сп. National Geographic. До момента тя е заснела няколко серии портрети на лисици, които носят имена като Hypno Foxes, Happy Foxes и Comfortable Foxes. Но може би най-любимата ú серия се нарича Zen Foxes. Вижте снимките от нея в галерията по-долу.

Вижте още: Мъже с техните любими котки

Можете да научите повече от работата на Розелин Раймонд на официалния ú сайт, както и на Facebook страницата ú, както и на профила ú в сайта 500px.com.

 

 

Отговор