Приемаш ли този човек?

0
приемаш
Приемаш ли този човек? Снимка: http://www.guidesforbrides.co.uk/

Понякога връзките просто не вървят. Буташ го, мъчиш го, обаче не се получава. Или сте си скучни, или се карате постоянно, или си нямате доверие, или пък друго. А в началото сте се харесали, имало е привличане, дори може би е имало магия. Но после започват едни мъки или скуки, да се чудиш откъде ти е дошло. И дали да го приемаш?

Отговорът обикновено е простичък – дошло е отвън, а ти не го допускаш вътре, в душичката си. По една или друга причина. Защото не е достатъчно да изкарвате време заедно, докато всеки си цъка на телефона.

Не е достатъчно да си намерил човек, когото „да показваш” пред приятели или в бизнес средата си. Не е достатъчно да си пасвате в работно отношение или като ценностна система. Не е достатъчно да приемеш човека у дома си, на масата си, в леглото си. Не е достатъчно да му освободиш място в гардероба.

приемаш
Любовта и връзката. Снимка: http://www.proprofs.com/

Трябва да го приемаш

За да сте наистина свързани, трябва да му направиш място в сърцето си. Не да му кажеш, че вече си го направил, очаквайки да повярва на думите ти. А да погледнеш в себе си и да се запиташ:

„Искам ли да отворя душата си и да оставя точно този човек да я види? Не някой, който съм си представял в мечтите си, че трябва да е с мен и около мен. Не някой, с който съм бил преди, а сега искам да му намеря двойник. А точно този човек. Мога ли да се оставя да ме вижда всеки ден такъв, какъвто съм? Мога ли да съм спокоен и все пак да се чувствам добре в компанията му? Да казвам това, което мисля, без да се опитвам да изглеждам по-решителен, по-доминиращ, по-разумен, по-игрив, по… каквото и да било?”

И няколко други въпроса трябва да се запиташ, но това е добре за начало. И, приятелю, по-добре да си честен пред себе си, когато си отговаряш. Защото иначе връзките просто не вървят.

СПОДЕЛИ
Предишна статияБългарското кисело мляко превзема Америка
Следваща статияИстинският Индиана Джоунс (Втора част)
Ася Моллова
Пиша в различни жанрове и форми от студентските си години, когато работих като журналист в национален всекидневник. След това минах от другата страна на бариерата и вече 12 години се занимавам с комуникация – първо в ПР агенция, после в бизнес асоциация и в търговска фирма. В момента съм ПР експерт на свободна практика. Радват ме близостта на любимите хора, пътуванията, природата, новите неща и хубавото капучино. Интересувам се от личностното и емоционално развитие на човека, емпатия и ненасилствена комуникация, от социални медии и уеб.

Отговор