Една среща – толкова много места!

Има толкова много варианти да впечатлите човека, който харесвате и да прекарате наистина запомняща се вечер. Затова забравете за бара и ползвайте като жокер накои от идеите по-долу

среща
Традиционната среща в заведение може да не се окаже най-добрият вариант за първо излизане

Сещате ли се за онази тръпка в корема, която се появява винаги, когато сте влюбени? За вълнението от първата (както и от всяка следваща) среща с любимия човек?

Макар и днешният свят и начин на живот да ни карат все повече да забравяме красотата на романтиката и често да се пускаме по течението, любовта си остава онази могъща сила, която ни прави креативни, която ни вдъхновява и ни дава крила. Едно от най-важните неща в началото на всяка връзка е първото впечатление. Така че, ако сте решили да поканите на

първа среща

човека, по когото си падате, би било добре внимателно да обмислите детайлите около  нея.

среща
Да си направиш първа среща с някого в бар не е много добър ход. Снимка: mhaithaca via Remodel Blog / CC BY-NC-SA

Не, че има нещо лошо в това да си уредите среща по добре познатия на всички ни неписан закон – в някой бар или кафене. Но в това няма нищо кой знае колко впечатляващо или оригинално.
Да седите на маса, в продължение на няколко часа може да се окаже скучно, стресиращо (сякаш сте на интервю за работа), или дори неприятно – заради позицията на тялото ви, фактът, че сте заобиколени от множество ШУМНИ хора, или от този, че постоянно трябва да си поръчвате напитки (без да сте жадни), за да не стоите на празна маса.

Ако искате да вземете акъла на човека отсреща, проявете стил, нестандартно мислене и въображение. Поканете го на среща, която

НЕ Е В БАР

По този начин, освен че ще направите добро впечатление, ще имате възможност и да научите нещо повече за характера, възпитанието и привичките на обекта на вашите желания. Може да останете много изненадани – приятно или пък не. Зависи от случая!

Вижте кои са едни от най-подходящите места за първа (втора или трета) среща според нас. Изпробвайте ги и няма да останете разочаровани.

Разходка или кафе в парка е страхотна идея за първа среща. Снимка: mhaithaca via Remodel Blog / CC BY-NC-SA
Разходка или кафе в парка е страхотна идея за първа среща. Снимка: mhaithaca via Remodel Blog / CC BY-NC-SA

РАЗХОДКА В ПАРКА

Разбира се, че това е първото ни предложение за среща, която не е в бар. Разходката в парка е винаги приятно и разнообразно преживяване. Може да си вземете по чаша кафе и да се разхождате, докато го пиете или да поседнете за малко на някоя пейка. Разнообразието около вас и самото движение (за разлика от статичното седене в бар) ще направят тази първа среща забавна, интересна и вълнуваща.

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА

Поканете човека, когото харесвате на лично приготвена от вас домашна вечеря. Вкусната домашна храна е предпоставка за чудесна вечер. Освен това така ще изтъкнете факта, че ви бива в кухнята, а това никак не е маловажно качество. Ако пък не се справяте чак толкова добре с готвенето, вероятно е време да понаучите това-онова.

Помолете майка си, сестра си или друг близък човек за изпитана лесна и вкусна рецепта, или ако е необходимо – директно за помощ. Най-удачните варианти за домашно приготвена храна за новобранците в занаята са неща, които обикновено си приготвяме за закуска – палачинки, сандвичи, английска закуска и т.н. И помнете – няма нищо срамно да помолите за помощ!

среща - лунапарк
Вашето място за среща, ако си падате по луди и шумни преживявания!

Всеки се учи преди да стане добър в нещо. Другият вариант е да поканите бъдещата си половинка да си приготвите вечеря заедно. Този вариант дори може да се окаже още по-удачен в някои случаи.

КАРТИНГ, ПАНАИР, УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК

На подобни места винаги е адски цветно и много забавно. Ако вие и човека отсреща си падате по лудите и шумни преживявания, обичате да се смеете и да щуреете – тези предложения са подходящи точно за вас.

СПОРТНО СЪБИТИЕ

Постоянно се организират всевъзможни турнири по какво ли не – футбол, спортни танци, волейбол, плуване, фигурно пързаляне, баскетбол и т.н. и т.н. Независимо от какъв пол е човекът, когото искате да поканите на първа среща, ако знаете, че си пада по определен вид спорт, поканете го да отидете заедно на мач или състезание по него.

ВРЕМЕ Е ЗА СЛАДОЛЕД

Почти няма човек, който да не си пада по това сладко изкушение. Въпреки че може да се яде целогодишно, лятото определено е най-подходящото време да заведем някого на първа среща с много сладолед. Купете си сладолед и се насладете на прохладна разходка в парка или по градските улици.

ВЕЧЕРЯ НА 3 РАЗЛИЧНИ МЕСТА

Има случаи, в които все пак е най-удачно първата среща на двама души да се състои в бар или ресторант. Ако изберете този класически вариант за вечеря, в никакъв случай не се заседявайте 4-5 часа на едно и също място. Направете си предварителен план и организирайте вечерта така, че “официалната вечеря” да е на едно място, десертът (сладолед, понички, палачинки) на друго, а в най-добрия случай да завършите срещата в някой пиано бар или нощен клуб.

ДЕГУСТАЦИЯ

Ако чуете, че във вашия град се провежда дегустация на вина, фестивал на храните или нещо от този сорт, не пропускайте да превърнете това събитие в място за вашата първа среща. Забавно е, оригинално и доста нестандартно. Това няма как да не впечатли човека отсреща.

Пикник за първа среща? Защо пък не? Снимка: jonolist via Foter.com / CC BY-SA
Пикник за първа среща? Защо пък не? Снимка: jonolist via Foter.com / CC BY-SA

ПИКНИК В ПЛАНИНАТА

Определено няма да сгрешите, ако поканите човека, когото харесвате на пикник, вместо на кафе. Почти няма човек, който да не обича излетите сред природата. Разпределете си отговорностите по храните и напитките, защото това ще скрепи връзката ви още преди да е започнала.

Хубавото настроение, спокойствието и приятното изкарване са гарантирани, когато сте в планината. Пък и ще имате неограничено време, което да прекарате заедно, без да бъдете обезпокоявани от когото и каквото и да било. Ако нямате възможност да отидете в планината, пикник в парка също е вариант.

КИНО, КОНЦЕРТ ИЛИ ТЕАТЪР

Тези дестинации са добър избор за място и за това какво да правите на първата си среща. Купете билети за двама и

поканете избраника си на културно събитие

Той няма как да не се впечатли от това. Ако пък случайно откаже поканата или изтърси нещо от сорта, че не му се ходи на „такива работи“, това за вас би било достатъчно красноречиво за възпитанието и нивото на културата му. Точка за вас!

БАСЕЙН

Не, че това е най-подходящото място за първа среща, но пък може да се окаже адски забавно. Освен това поканата да отидете на басейн с някого не е задължително да се тълкува като първа среща. Този вариант е удачен, ако не сте сигурни какво точно искате, или не знаете как ви приема отсрещната страна и какви намерения има спрямо вас.

Изберете подходящо място, от което да гледате заедно залязващото слънце. Снимка: Chris Sorge via Foter.com / CC BY-SA
Изберете подходящо място, от което да гледате заедно залязващото слънце. Снимка: Chris Sorge via Foter.com / CC BY-SA

ГЛЕДАЙТЕ ЗАЛЕЗА ЗАЕДНО

За повечето мъже подобни „романтични глупости“ са напълно излишни. Но жените (или поне по-голямата част от тях) определено си падат по такива работи. Ако сте в началото на връзката си и искате да впечатлите дадена представителка на нежния пол – поканете момичето на мечтите си на ЗАЛЕЗ.

НА ПОКРИВА НА БЛОКА

Ако искате да грабнете окончателно вниманието на вашият избраник/избраница, поканете го/я на среща на покрива на блока. Както се разберете – на вашия или на неговия/нейния. Уговорете се единият от вас да донесе напитките за вечерта, а другият – мезетата. Прекрасното изживяване е гарантирано в подобна екстремна обстановка. Да не забравяме и звездното нощно небе точно над главите ви. Какво по-романтично и завладяващо от това?!

Първа среща в Зоопарк? Чудесна идея! Снимка: shin--k via Foter.com / CC BY-NC-SA
Първа среща в Зоопарк? Чудесна идея! Снимка: shin–k via Foter.com / CC BY-NC-SA

ЗООПАРК

Зоопаркът е любимо място за малки и големи. Там винаги е различно и интересно. Зоологическата градина е чудесно място за първа среща. Ако във вашия град няма такава, можете да си направите еднодневна екскурзия до столицата или друг голям град със (или без) Зоопарк. Пътуването само по себе си също е нелош вариант за първа среща.

КОЛЕЛО, РОЛЕРИ, ДЖОГИНГ

Поканете обекта на своите желания за покарате заедно колело, да се повозите с ролери, да потичате или на друго любимо и за двамата хоби. Така първата ви среща ще е „раздвижена“, забавна и много приятна. Както сме чували, противоположностите се привличат, но и хората с общо хоби и интереси – също!

Снимка: neobenny via Foter.com / CC BY-NC-SA
Снимка: neobenny via Foter.com / CC BY-NC-SA

БОУЛИНГ ИЛИ БИЛЯРД

Ако все пак не сте от най-подвижните натури или не сте любители на дългите разходки и спорта, позабавлявайте се с интересно занимание като боулинг или билярд на вашата първа среща. Така е сигурно, че няма да скучаете и ще останете с приятен спомен от изминалата среща.

Има още хиляди неща, които можете да измислите за вашата първа среща. Направете я запомняща се, интересна и нестандартна. Ако имате опит в това или тепърва ви предстои да измисляте интересни места и начини за прекарване на първи срещи, моля, споделете ги с нас в полето за коментари под статията или на нашата Фейсбук страница.

Вижте още: Няколко съвета за успешен флирт

Отговор