Династията Ким: Величайши лудости по севернокорейски

0
династията Ким
Ким Чен Ун на най-високия връх в Северна Корея.

Преди време световните медии разпространиха снимки на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, стъпил на най-високия връх в родината си – Пекту, висок 2750 метраПричината да се изкатери дотам била, че искал да поздрави пилоти от Корейската народна армия. Последните тъкмо били на поход из бойните полета в района. След като стъпил на митичния връх, младият корейски вожд, горд наследник на династията Ким, заявил:

„Изкачването му е ценна храна за съзнанието, по-мощна от всяко ядрено оръжие“.

Връх Пекту е най-високата точка във вулканична планина на границата с Китай и е смятан за свещен в севернокорейския фолклор. Твърди се, че бащата на сегашния лидер – покойният Ким Чен Ир, бил роден там. В секретен военен лагер. А приживе му се приписваха полубожествени качества. Според държавните медии в азиатската страна, когато предишният ръководител се споминал, около въпросния връх се появило мистично сияние. А ледовете на вулканично езеро се пропукали.

Е, как да не стегне човек екипировката и да не се метне до това повече от специално място? Особено ако е високопоставен кореец, северняк, при това военен, че и отгоре на всичко син и внук на великите вождове…

Ким Чен Ун
Третият поред лидер на Северна Корея от династията Ким – Чен Ун. Снимки: Ройтерс

Уж комунизъм, ама по източноазиатски – с всичката възможна мистика, тайнственост и божественост. И само между другото да уточним. В действителния си човешки живот споменатият Ким Чен Ир бил роден в Съветския съюз. Първоначално носел името Юри Ирсеневич Ким, според историци, цитирани от ВВС.

Тази чудата информация ме накара да поровя за още

лудости, свързани с култа към личността на лидерите от династията Ким

Ето още няколко заблуди, разпространявани от севернокорейската пропаганда преди и сега:

  • Летоброенето в Северна Корея започва от датата 15 април 1912 г. – рожденият ден на Ким Ир Сен (както между другото и датата, на която потъва „Титаник“). Т.е. през април 2018-та започва севернокорейската 107-ма година.
  • Освен това, човечеството произлиза от Корейския полуостров и няма абсолютно никакви съмнения за това.
  • Раждането на великия Ким Чен Ир (син на Ким Ир Сен) било ознаменувано от двойна дъга и появата на нова звезда на небето. А самото събитие било предизвестено от лястовица.
  • Още при първата си игра на голф Ким Чен Ир реализирал с един удар 11 дупки. Толкова бил доволен от себе си, че решил повече да не се занимава с тази игра.
  • Бащата на Ким Чен Ун бил толкова специален, че можел дори да контролира времето според настроението си.
  • Освен, че реализирал невъзможни удари и владеел стихиите, същият този лидер бил и забележителен творец – композирал опери и мюзикъли, а по време на следването си в университета за 3 години написал 1500 книги.
  • Редно е също да сме наясно, че вторият от династията Ким – Чен Ир изобретил двойното хлебче с колбас, изключително подходящо за храна на студенти, ученици и учители.

  • Настоящият вожд Ким Чен Ун, син на Ким Чен Ир, е не по-малко изумителен от именитите си предци, макар най-вероятно тепърва да предстои да извърши най-великите си дела и да разкрие най-свръхестествените си способности (подозирам). Между другото, не е много ясно на каква възраст е сегашният лидер на тази особена държава. Твърди се, че е роден някъде между 1980 и 1985 г. Наричан „гений на гениите“, той спи по около 3-4 часа на нощ, често пости, познава до съвършенство всички аспекти на военното дело, написал е първия си академичен труд на 16-годишна възраст. А още, когато бил едва на 3 години, се научил да шофира.

Още любопитни факти за тази потайна държава и нейните управници, както и за страстите на севернокорейските лидери вижте в текста за Ким Чен Ир, който бил заклет фен на Рамбо.

СПОДЕЛИ
Предишна статияСвежи, секси и красиви. Народни танци от света
Следваща статияКим Чен Ир бил заклет фен на Рамбо
Криси Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма няколко десетилетия. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

Отговор