Шакира и Жерар Пике: Любов с 10 години разлика

Шакира и Жерар Пике
Шакира и Жерар Пике - една от най-популярните и вероятно от най-откритите звездни двойки.

Те са една от най-популярните съвременни звездни двойки. За разлика от много други обаче, тяхната връзка не е обвита в тайнственост, която дава безкрайно поле за изява на хищни папараци. Те са открити, чаровни и почти всичко за тях се знае… от тях самите. Тя е поп иконата Шакира. Той е една от звездите на култовия футболен клуб на Барселона – Жерар Пике. Или просто Шакира и Жерар.

Родени са на една и съща дата – 2 февруари. Но в различни държави. Тя в крайбрежното градче Баранкиля в Колумбия, той в Барселона в Испания. И с цели 10 години разлика. При това, в нейна полза. Т.е. тя му е кака, тъй като е родена през 1977-ма, а той чак през 1987 г. Но това няма никакво значение в крайна сметка.

За Шакира и Жерар всичко започва през 2010 г.

Това е годината на 19-тото поред Световно първенство по футбол. Шакира изпълнява официалната песен на първенството – култовата Waka Waka. Клипът към песента е заснет в Мадрид. Един от героите в него е Жерар Пике. По време на снимките погледите им се срещат. Искрицата припламва. Разменят си телефоните. Но нищо повече.

Първите стъпки са внимателни. По това време певицата има вече 10-годишна връзка с мениджъра си Антонио дела Руа. И именно футболистът е причината тази връзка окончателно да приключи.

След време Шакира ще признае пред медиите, че в онзи момент се е чувствала като “принцеса, заключена в замък, охраняван от дракон. Той беше принцът, който ме спаси. Звучи супер сълзливо, но е така. Търсех щастие толкова дълго време и накрая го намерих“.

Това да ви прилича на нещо? На мен силно ми напомня на една приказка. Принцесата спяла дълъг сън, а принцът дошъл и с целувка я събудил. Във филмчето на прочута компания има и зъл дракон, който пази замъка. И заради 100-те години давност на съня, явно принцът ще да е бил по-младичък от принцесата… Дали и на тях им е минавала тази мисъл?

Двамата са доста романтични, казват. Особено Жерар. По време на Световното в ЮАР той изпраща на темпераментната колумбийка съобщение, в което казва, че е готов да стигне до финалите, ако това е единственият начин отново да я види. А Шакира по план трябва да пее точно на закриването на първенството. И все едно дали заради това или не, но е факт, че Испания става световен шампион.

Шакира и Жерар Пике
Снимката, с която Шакира и Жерар Пике оповестяват връзката си.

В края на Мондиала Шакира и Жерар отново се виждат. И оттогава започва техният романс. Няколко месеца по-късно певицата го оповестява публично със снимка от морския бряг и думите

Представям ви моето слънчице

Следва връзка, която отстрани изглежда хармонична и щастлива и сигурно е така. Певицата споделя, че е правила щуротии и поемала големи рискове заради футболиста. Какви – не уточнява. Не пропуска да отбележи обаче, че е спокойна във връзката им, тъй като знае, че той обича именно нея, а не нещо, свързано със славата ú. Единственото, което ги събира, е любовта – от всичко друго всеки си има достатъчно и от преди срещата им.

В същото време обаче става ясно, отново от думите на Шакира, че Жерар е доста ревнив. Не ú давал да снима секси клипове с други мъже, гледал на нея като на изключително сексапилна жена и затова не искал друг да докосва бедрото ú. Изключение можела да бъде само… Риана (според интервю, публикувано в Billboard и Women’s Health през 2014).

В крайна сметка се оказа, че певицата просто се е пошегувала с медиите, но те изобщо не схванали хумора ú. И както е видно от последното видео на Шакира – секси клиповете изобщо не са останали в далечното ú минало.

Между другото, тази звездна двойка редовно държи феновете си

в течение с развитието на връзката им

Снимки вкъщи по пантофи, по пижами, бременното коремче на звездата с първото, после с второто им дете, дори ултразвукови снимки на бъдещите им синове; усмихнатото семейство. Даже видео на Жерар, който мие косата ú. Много от емоциите, които споделят, не са тайна за никого, който следи каналите на звездите в социалните мрежи. Земни и достъпни. И сигурно затова са толкова обичани.

Шакира и Жерар са родители на двама малчугани – роденият през януари 2013 г. Милан и роденият отново през януари, но 2015 г. Саша. Живеят в Барселона и твърдят, че се чувстват щастливи с живота си там.

Още снимки на звездната двойка и чаровните им наследници вижте в галерията:

Вижте още 10 вдъхновяващи жени, които промениха живота ни

СПОДЕЛИ
Предишна статияВреме за разкази: Приказка за виното и вината
Следваща статияИлзе Руперт – хроника на пънка в Германия
Кристина Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от няколко години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма 20 години. Обичам да разказвам, но преди това внимателно проверявам всяка подадена ми информация. Това трябва да е изкривяване, придобито от годините работа като разследващ журналист. А може пък точно заради тази страст да станах такава. Разследвала съм случаи на корупция и злоупотреби с власт в известно телевизионно предаване. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

1 КОМЕНТАР

  1. Интересно… Уж нямало значение възрастовата им разлика, а пък на няколко места чета изрази като “в нейна полза”, “тя му е кака”, “той е роден ЧАК през 1987” и това беше само в началото, защото бързичко спрях с четенето. Явно 10 години разлика В ПОЛЗА на жената серозно е разтресло тесногръдото виждане за живота на авторката. Тъжно и жалко!

Отговор