Шакира и Жерар Пике: Любов с 10 години разлика

1
Шакира и Жерар Пике
Шакира и Жерар Пике - една от най-популярните и вероятно от най-откритите звездни двойки.

Те са една от най-популярните съвременни звездни двойки. За разлика от много други обаче, тяхната връзка не е обвита в тайнственост, която дава безкрайно поле за изява на хищни папараци. Те са открити, чаровни и почти всичко за тях се знае… от тях самите. Тя е поп иконата Шакира. Той е една от звездите на култовия футболен клуб на Барселона – Жерар Пике. Или просто Шакира и Жерар.

Родени са на една и съща дата – 2 февруари. Но в различни държави. Тя в крайбрежното градче Баранкиля в Колумбия, той в Барселона в Испания. И с цели 10 години разлика. При това, в нейна полза. Т.е. тя му е кака, тъй като е родена през 1977-ма, а той чак през 1987 г. Но това няма никакво значение в крайна сметка.

За Шакира и Жерар всичко започва през 2010 г.

Това е годината на 19-тото поред Световно първенство по футбол. Шакира изпълнява официалната песен на първенството – култовата Waka Waka. Клипът към песента е заснет в Мадрид. Един от героите в него е Жерар Пике. По време на снимките погледите им се срещат. Искрицата припламва. Разменят си телефоните. Но нищо повече.

Първите стъпки са внимателни. По това време певицата има вече 10-годишна връзка с мениджъра си Антонио дела Руа. И именно футболистът е причината тази връзка окончателно да приключи.

След време Шакира ще признае пред медиите, че в онзи момент се е чувствала като “принцеса, заключена в замък, охраняван от дракон. Той беше принцът, който ме спаси. Звучи супер сълзливо, но е така. Търсех щастие толкова дълго време и накрая го намерих“.

Това да ви прилича на нещо? На мен силно ми напомня на една приказка. Принцесата спяла дълъг сън, а принцът дошъл и с целувка я събудил. Във филмчето на прочута компания има и зъл дракон, който пази замъка. И заради 100-те години давност на съня, явно принцът ще да е бил по-младичък от принцесата… Дали и на тях им е минавала тази мисъл?

Двамата са доста романтични, казват. Особено Жерар. По време на Световното в ЮАР той изпраща на темпераментната колумбийка съобщение, в което казва, че е готов да стигне до финалите, ако това е единственият начин отново да я види. А Шакира по план трябва да пее точно на закриването на първенството. И все едно дали заради това или не, но е факт, че Испания става световен шампион.

Шакира и Жерар Пике
Снимката, с която Шакира и Жерар Пике оповестяват връзката си.

В края на Мондиала Шакира и Жерар отново се виждат. И оттогава започва техният романс. Няколко месеца по-късно певицата го оповестява публично със снимка от морския бряг и думите

Представям ви моето слънчице

Следва връзка, която отстрани изглежда хармонична и щастлива и сигурно е така. Певицата споделя, че е правила щуротии и поемала големи рискове заради футболиста. Какви – не уточнява. Не пропуска да отбележи обаче, че е спокойна във връзката им, тъй като знае, че той обича именно нея, а не нещо, свързано със славата ú. Единственото, което ги събира, е любовта – от всичко друго всеки си има достатъчно и от преди срещата им.

В същото време обаче става ясно, отново от думите на Шакира, че Жерар е доста ревнив. Не ú давал да снима секси клипове с други мъже, гледал на нея като на изключително сексапилна жена и затова не искал друг да докосва бедрото ú. Изключение можела да бъде само… Риана (според интервю, публикувано в Billboard и Women’s Health през 2014).

В крайна сметка се оказа, че певицата просто се е пошегувала с медиите, но те изобщо не схванали хумора ú. И както е видно от последното видео на Шакира – секси клиповете изобщо не са останали в далечното ú минало.

Между другото, тази звездна двойка редовно държи феновете си

в течение с развитието на връзката им

Снимки вкъщи по пантофи, по пижами, бременното коремче на звездата с първото, после с второто им дете, дори ултразвукови снимки на бъдещите им синове; усмихнатото семейство. Даже видео на Жерар, който мие косата ú. Много от емоциите, които споделят, не са тайна за никого, който следи каналите на звездите в социалните мрежи. Земни и достъпни. И сигурно затова са толкова обичани.

Шакира и Жерар са родители на двама малчугани – роденият през януари 2013 г. Милан и роденият отново през януари, но 2015 г. Саша. Живеят в Барселона и твърдят, че се чувстват щастливи с живота си там.

Още снимки на звездната двойка и чаровните им наследници вижте в галерията:

Вижте още 10 вдъхновяващи жени, които промениха живота ни

1 КОМЕНТАР

  1. Интересно… Уж нямало значение възрастовата им разлика, а пък на няколко места чета изрази като “в нейна полза”, “тя му е кака”, “той е роден ЧАК през 1987” и това беше само в началото, защото бързичко спрях с четенето. Явно 10 години разлика В ПОЛЗА на жената серозно е разтресло тесногръдото виждане за живота на авторката. Тъжно и жалко!

Отговор