“България в четири сезона“: Филмът, който ще ни вдъхнови

Един различен проект за родината и бъдещето на децата ни

Ако споделяте мнението, че днешните деца прекарват твърде много време пред компютрите, таблетите и в интернет, и, че това им пречи да обърнат внимание и да видят истински важните неща в живота и да живеят пълноценно в реалния свят – трябва да прочетете това!

Стефан Апостолов и неговият екип са на път да реализират един проект, с който се надяват да променят гореспоменатите факти.

Филмът „България в четири сезона“ има за цел да провокира и вдъхнови децата и младите хора да хванат живота си в ръце

Да ги подтикне да действат, да бъдат смели, да не се оставят по течението и да преследват мечтите си, без страх и без съмнения, да преодоляват препятствията и винаги да продължават да се борят.

YNkDB89isBeKjZTFI5O4D_HaewUs3TWGJHbt6F-UobM

След като завършва гимназия, Стефан Апостолов (който е продуцент и режисьор на продукцията) е приет с пълна стипендия в Университета в Ню Хемпшир. От около 2 години живее в Лос Анджелис. Идеята за филма се върти в главата му вече от няколко години. Той с търпение изчаква да дойде „точният момент“ за започването му и сега е на път да го реализира. Жанрът на филма е, както самият той го определя – „иновативен“ – игрално-документален с мотивационно и силно вдъхновяващо послание.

Интересен е замисълът на екипа – българското заглавие на филма да е “България в четири сезона”, а световното – “Life in four seasons” (“Животът в четири сезона”). Това е така, защото наистина това са българската история, традиции, природа, известни личности…, но от друга страна ценностите, заложени в сюжета са универсални и валидни за целия останал свят.

„Филмът разказва историята на 6-годишно българско момче, което минава през различни приключения, обикаляйки българските земи от миналото и настоящето. По пътя си той е изправен пред много перипетии, но легендарни български личности му помагат да преодолее страха и да повярва в себе си и в силата на своя дух“ – разказват от „България в четири сезона“ .

Сценарият вече е готов. Някои от актьорите, включително и някои от спортистите, които ще видим на екрана са потвърдили своето съгласие за участие.

yc7qnkB0MutF8KpA1kqd4K5nUbVT1i61BnimE44T4cw,sUHdPVHVY3sqfWJ_Caa3fUwxp2wIaofJFb7R7NZQv9Q,aJYJQn5X75rIn75LDjuBWcd8JSTSzwJz0ZqnLyyXLlA,69Vo0e8jEqsNjQ7dd307eN

„В “България в Четири сезона” са заложени 8 сцени с някои от най-изявените спортисти на България през последните 20 години“ – споделиха от екипа.

И разкриха, че своето участие вече са потвърдили Йордан Йовчев, Петър Стойчев и Николай Бухалов – три големи имена в българския спорт, прославили родината ни по целия свят.

Във филма ще бъдат представени много от богатствата, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Освен изявените спортисти, които ще видим в главните роли, сред тях попадат: българската природа, невероятната ни история през вековете, българската музика и фолклор, културата и несломимият ни дух и много други.

„Ние вярваме, че всяко дете, всеки човек, не само българин, но и чужденец, ще може да свърже част от живота си с този на главния герой, да се идентифицира с него и да разчете посланието на филма, а именно, че корените ни и реалните човешки връзки, които изграждаме по пътя си, са тези, които мотивират един човек/едно дете да преследва мечтите си“ – разказаха специално за Lifebites.bg от екипа на „България в четири сезона“.

Вярвам, че голяма част от вас ще споделят и подкрепят тази нестандартна и вдъхновяваща идея. Знам, че всички ние бихме искали да провокираме децата си да създават все повече и повече реални, а не виртуални приятелства, контакти, дейности, мечти и реализирани действия по време на  техния житейски път. Сега имаме шанса да направим първата стъпка като подпомогнем Стефан Апостолов в каузата по създаването на „България в четири сезона“.

Филмът ще бъде дублиран на шест различни езика – английски, български, испански, мандарин, японски и руски, за да достигне и (дано) повлияе на колкото се може повече деца, младежи и възрастни по целия свят.

N7zCAK8lr5R8QJCT68-qUZeCxZI50S1CzrNv8AleKvw,SFEv_cNeNZVPIVM8InaUFfRKYVoKf8akE9b6fNm2948,3gdTsT18myPxOarzZ0K6QxOMc5VkrJlXBA3424D6X-M

За да се осъществи този проект, Стефан и екипът имат нужда от нашата помощ. Всеки може да помогне като подкрепи кампанията „Wake up” на Indiegogo (чрез която хора от България и целия свят могат да помогнат за финансирането и заснемането на филма). За всяко направено дарение има специални бонуси, които дарителите получават. Колкото по-голяма е стойността на дарението, толкова по-голям е подаръкът, който ще получите в знак на благодарност от екипа на проекта.

За повече информация посетете официалната Фейсбук страница на филма.

Ако сте любопитни, можете да видите късометражния филм, който Стефан Апостолов създаде преди време за своя роден град Пловдив – тук.

3CuaK4b1Fxi9RrPrjcrxh6xVQ0Fn5Xg5gRGdzQziilg,r3-Nm40mbs8LEI3kH254wku0pH0-2ZQXHnFGtOIn8tA,jdzb0ADUxZ73Md4BZ29CC7Pp-6KxYdrjuMTeENbFjFs,iBmmWQ8HJ2tLIGVVMBc2Sl

 

Отговор