Джон Кехоу: “Сега” е всичко, което някога ще имаме

Джон Кехоу
Джон Кехоу е повече от убеден, че подсъзнанието ни може да постигне всичко.

Няма начин да не сте чували името Джон Кехоу поне веднъж. Той е един от най-ярките последователи на квантовата теория в съвременния свят.

Кехоу вярва, че всички ние сме част от квантовата реалност, в която всичко е енергия и граници не съществуват. В тази реалност минало, настояще и бъдеще съществуват паралелно, а времето изобщо не е това, за което го мислят хората. Джон Кехоу поставя въпроса: Базирайки се на познатата си и наложената ни с годините логика, дали сме способни да видим скритите от нея, но все пак

съществуващи чудеса

А те според него са много и постоянно се случват около нас, само трябва да отворим сетивата си, за да ги забележим.

Авторът има поредица от книги, в които буквално разчепква възможностите на подсъзнанието. Неговите неограничени възможности и неподозирана сила. Той твърди, че с няколко не кой-знае колко трудни практики бихме могли изцяло да променим своята действителност и начин на живот. И то не как да е, а само и единствено със силата на собствената ни мисъл.


Вижте още: 25 цитата от Пътят на мирния воин


Ако сте скептици по природа, възгледите му вероятно никак няма да ви допаднат. Но ако сте отворени да приемате или поне да се замислите над неща, над които са работили стотици години някои от най-големите умове на нашата планета (сред които и самият Айнщайн) – то тогава си заслужава да прочетете

трудовете на вдъхновяващия Джон Кехоу

Според Кехоу, всичко, което ни липсва можем да си набавим със силата на мисълта си.
Според Кехоу, всичко, което ни липсва можем да си набавим със силата на мисълта си.

Всички те са базирани на собствения му опит и личните му преживявания от няколко десетилетия насам.

Четейки един от томовете му – Възможностите на подсъзнанието в квантовия свят, много ми се прииска да споделя най-ярките фрази от книгата с вас. Надявам се те да ви дадат храна за размисъл и да ви бъдат от полза във вашия собствен път занапред!

Приятно четене!

“Ползата от прошката винаги отива при този, който прощава, а не при този, на когото е простено.”


“Сънищата представляват съкровени разговори, които имаме с подсъзнанието и душата си.”


“Свещените рани са личните кризи, които всеки един от нас преживява в различните етапи от живота си. Никой не е застрахован срещу тях, нито има смисъл да желаем това, защото тези кризи ни носят прекрасни дарове и прозрения освен мъката и съжалението. Кризите се случват, защото нещо вътре в нас желае да бъде забелязано, да бъде чуто и да му се обърне внимание.”


“Да развием характер е практиката на претворяване на себе си в човека, който желаем да бъдем.”


“Когато чувстваме собствената си болка, можем да се докоснем и да почувстваме болката на другите хора.”


“Радостта, забавлението и красотата е необходимо да се практикуват. Всеки от нас носи отговорността да се чувства добре. Няма смисъл да чакаме животът ни да се промени по някакъв драстичен начин, за да бъдем щастливи.”


“Сега” е всичко, което някога ще имаме.”


“В живота ни винаги идва момент, в който осъзнаваме, че животът е много по-загадъчен и магичен от това, което винаги сме смятали. Животът ни повече не може да бъде ограничаван в строгите интерпретации, които сме създали за него. Необясними и невероятни неща могат и наистина се случват постоянно – това е нещото, което е необходимо да приемем.”


Джон Кехоу
Джон Кехоу е един от най-известните последователи на квантовата теория.

“Да бъдем най-доброто, на което сме способни не означава да бъдем перфектни. Стремежът към съвършенство води до обратния ефект.”


“Страхът е необходимо да бъде разпознаван в ранните му стадии и да се вземат мерки за противодействие. Елиминиране на страха може да стане като тренираме ума си да се фокусираме върху позитивното в онова, което ни тревожи.”


“Когато прощаваме на някого, заключената енергия в гнева, омразата или възмущението се освобождава и може да бъде използвана по друг начин. Прошката освобождава пленената енергия и ни прави по-силни.”


“Всеки момент е напълно различен от предходния и от предстоящия. Ако не се отдадем на момента, той ще си отиде завинаги и ние ще сме го пропуснали.”


“Необходимо е да опитаме да бъдем щастливи и да се радваме на живота. Това е добрият начин на живот. Когато се наслаждаваме на моментите на щастие и красота, ние се чувстваме по-добре, имаме повече енергия и ставаме по-осъзнати.”


“Вселената ни стимулира да се забавляваме. Това е ясно от факта, че получаваме прилив на енергия, когато сме радостни.”


Щастието е в собствените ни ръце (и мисли), твърди Джон Кехоу
Щастието е в собствените ни ръце (и мисли), твърди Джон Кехоу

“Да си вземем душ, да поговорим с приятел, да заспим, когато сме изморени, да погледаме Луната, да чуем детски смях, да се зарадваме на хубава храна, да погледаме полета на птиците… Толкова много “съвършени малки моменти”. Ние ги получаваме, когато отдадем напълно вниманието си в момента на тяхното случване.”


“Животът е дълго и сложно пътуване.”


“Има един урок, преди всички останали, на който ни учи квантовата реалност. И това е, че съществува единствено моментът “сега”.”


“Няма по-голямо доказателство за чудото да бъдем хора, от това да знаем, че имаме способността да претворяваме себе си точно така, както избираме да го направим.”


“Няма значение на каква възраст сме или в какво положение се намираме, за да направим най-доброто, на което сме способни.”


Вижте още: Защо сънуваме и какво означават сънищата ни?

Отговор