Феноменът на прочутите любовни хотели в Япония

0
японски любовни хотели
Някои от стаите в любовните хотели.

Има много начини за консумацията на една извънбрачна връзка, но малко от тях могат да се сравняват с прочутите любовни хотели в Япония. От училищна стая, през тъмница до мини апартамент, декориран в стил Хелоу Кити – опциите са много и една от друга по-странни. Мисти Кийслър, фотографка от Остин, Тексас, е успяла да заснеме десетки от тези меко казано сюрреалистични ъндърграунд места в Япония. А снимките са публикувани в книгата Love Hotels: The Hidden Fantasy Rooms of Japan.

Мисти Кийслър научава за феномена на т.нар. любовни хотели, докато преподава английски в Япония. Тя остава поразена от начина, по който тези места преобразяват секса, предлагайки по нещо за всеки вкус.

Мисти Кийслър
Мисти Кийслър

Бях поразена от огромния брой любовни хотели. Навремето, през 2004-та и 2005-а, в Япония имаше около 30 хил. от тях. Само сравнете тази цифра със 7-те хиляди кафенета Starbucks в щата Тексас”, казва Кийслър.

Популярните любовни хотели

са неотменна част от ежедневието на Япония. Но самите японци рядко говорят за тях, защото съществуването на тези места преди всичко е породено от нуждата от дискретност.

Книга за японските любовни хотели
Книгата Love Hotels: The Hidden Fantasy Rooms of Japan.

Стаите са автоматизирани и достъпът до тях става с жетони. Кийслър казва, че докато прави фотографиите чува не една и две истории за западняци, които не са могли да се справят със системата за плащане и са останали заключени в стаите през цялата нощ.


Прочетете още… какви странни заведения и кафенета може да посетите в Япония


Самата Кийслър се опитва да наеме стая, но не успява, защото достъпът до помещенията е възможен само, ако посетителите са двама или повече души. Освен всички други екстри, любовните хотели в Япония са снабдени с автомати, които продават презервативи и вибратори, а за тавана и стените са закрепени секс люлки и окови. Въобще, това са места, където кич и фантазия се преплитат в странно единство!

любовни хотели
Този любовен хотел е с формата на луксозния океански кораб Куин Елизабет.

Причините за съществуване на любовни хотели са много. Една от тях е, че японските домове са много малки и понякога е трудно в тях да се усамотят двама души. Любовните хотели също така позволяват на някои хора да изживеят най-странните си фантазии. Ето защо някои от тях предлагат стаи, които приличат на метро мотриси, гръцки храмове, пиратски кораби и др.

Вижте снимки от интериора на японските любовни хотели в галерията по-долу:


Вижте още хотелски стаи, в които можем да изплачем стреса

Отговор