Най-странните хотели, кафенета и барове в Япония

Ако си мислите, че всичко, което японците правят е да ходят на работа – грешите!

Те обичат да се забавляват, да се радват на природата, животните, храната и жените, макар някои от тези начини на забавление да изглеждат откровено откачени според разбиранията на средния европеец (и в частност българин).

Наскоро ви разказахме за хотелските стаи, които се появиха по хотелите в Токио, в които човек може да се наплаче на воля. Те са само една от нестандартните идеи, които се предлагат в Япония, твърди британският ежедневник “Телеграф”.

Вижте още какви странни хотели и кафенета можете да посетите там.

  • Любовни хотели. Това са хотели за кратък престой, предназначени за любовни двойки, търсещи усамотение. Те се стават все по-популярни в страната. В Япония вече има над 30 000 „любовни хотела“, а посетителите им са около 1,4 милиона двойки всеки ден.

sleepcafe_3291751b

  • Кафене за гушкане. То е първо по рода си в света, казва се Soine-ya (което в превод значи магазин за спане заедно) и отвори врати съвсем наскоро в Токио. Там мъжете могат да спят заедно с жена срещу заплащане на определена такса. След това изречение ще си помислите, че тези места са обикновени публични домоме. Но това съвсем не е така! Защото, сексуалните контакти са забранени. Клиентите могат да доплатят за екстрите „гледане очи в очи с момичето в продължение на 1 минута“ и „галене на коса за 3 минути“. Звучи откачено, нали?

capsulehotel_3291755b

  • Хотел с капсули. Този тип хотели за първи път се появили в Осака. Те разполагат с набор от изключително малки капсули, предназначени само за преспиване за хора с ниски доходи. Капсулите са подредени плътно една до друга на няколко нива, с цел да се спести пространство.
  • Кафенета със зайци. Или т. нар. „Usagi“ – огромно заведение, в което можете да откриете всевъзможни породи зайчета. Те могат да бъдат галени и прегръщани от посетителите.

  • Кафенета с котки. Те са за хора, които нямат възможност да си гледат домашен любимец вкъщи. Срещу малка такса те могат да се порадват и да погалят за кратко животинчетата.
  • Кафенета със сови. Това е най-новото откритие сред кафетата за животни в Токио. В тях бебетата-сови стоят кацнали върху висилки, а възрастните кацат на рамената на клиентите.

People Appreciate Exotic Birds At Bird Cafe In Tokyo

  • Друга необичайна идея за кафене е т.нар. “Maiddreamin” („Мечта за камериерка“). На тези места на клиентите се носят усмихнати кексчета и мелби във формата на мечета. Обслужват се от момичета облечени в униформи на камериерки. В някои от тях посетителите могат да потренират също облечени като камериерки.
  • Роботска дискотека. Намира се в Кабукичо, Токио и предлага уникално лазерно шоу с танцуващи роботи – от гигантски панди и динозаври до нинджи, които всъщност са реални хора в костюми.

robot-restaurant_3291757b

  • Кафене-затвор. Или “Lock up” („Заключване“). Това e кафене, което е направено със затворнически килии и кабинети, скелети, а коктейлите се сервират в епруветки.
  • Консервен бар. „Mr Kanso”(„г-н Кансо“) е известен бар в Осака, в който се сервира само консервирана храна. Клиентите избират менюто си от рафтове, наредени с готова храна и получават пластмасови прибори, за да я консумират директно от консервата.

Отговор