5 от най-изумителните фонтани в света

Пожелайте си нещо! Не сме съвсем сигурни дали желанието ви ще се сбъдне, тъй като ви предстои виртуална разходка до пет от най-изумителните фонтани в света, но все пак нищо не пречи да си пожелаете нещо. И да си помечтаете за него докато се разхождате заедно с нас.

Фонтаните най-често се строят в паркове и градини, за да донесат спокойствие и красота на посетителите. Но нерядко се срещат и такива, за които се носи поверие, че ако си пожелаеш нещо и/или хвърлиш паричка, желанието ти ще се сбъдне или ще се върнеш отново на това място. Все по-модерни пък са така наречените пеещи и дори танцуващи фонтани.

И за да не губим повече време днес в Lifebites.bg ви представяме пет от най-величествени фонтани в света. Насладете се на пътуването, а ние ви пожелаваме някой ден да ги видите и на живо!

Фонтанън на богатството в Сингапур
Фонтанън на богатството в Сингапур
ФОНТАНЪТ НА БОГАТСТВОТО В СИНГАПУР

Това е най-големият фонтан в света, записан като такъв в книгата с Рекордите на Гинес през 1998 г. Фонтанът символизира единството, обединеността и хармонията сред четирите раси, населяващи страната.

Изработен е от бронз, а обиколката на кръга в центъра му е 66 метра. Пред тази внушителна конструкция се правят уникални визуални спектакли и шоу програми, включващи много лазерни светлини и музика.

Фонтан Ди Треви в центъра на Рим
Фонтан Ди Треви в центъра на Рим
ФОНТАН ДИ ТРЕВИ В РИМ

Той е сред най-известните фонтани в света и е позициониран в центъра на Рим. Прословутият фонтан е използван като сцена за снимки в много филмови продукции, сред които небезизвестният Сладък живот (La dolce vita) на Федерико Фелини. Главните скулптури, които ще откриете на това магично място са тази на Нептун – богът на морето и по една женска фигура от двете му страни. Фигурата от лявата страна на Нептун символизира изобилието, а тази от дясната – здравето.

Ако имате късмета да видите този фонтан на живо, задължително хвърлете паричка в него (с дясната си ръка, през лявото рамо), защото според поверието това ще ви осигури връщане отново там.

ТАНЦУВАЩИТЕ ФОНТАНИ БЕЛАДЖИО В ЛАС ВЕГАС

Тези фонтани са една от най-интересните и посещавани атракции в Лас Вегас. Уникалното танцово шоу на водните струи се провежда на всеки половин час през деня и на всеки 15 минути вечер. Над 30 песни се въртят на ротационен принцип, така че всяко шоу е уникално само по себе си.

По празниците не се учудвайте, че фонтаните ще танцуват за вас в акомпанимента на тематични песни. Другото, което не е за пренебрегване е, че в непосредствена близост, точно зад фонтаните можете да се насладите на гледка към Айфеловата кула, макар и не парижката, която е част от екстериора на близкия хотел – Париж.

Фонтанът на Аполон във Версайската градина
Фонтанът на Аполон във Версайската градина
THE APOLLO FOUNTAIN ВЪВ ФРАНЦИЯ

Фонтанът, чиято скулптура изобразява бог Аполон (гръцкият бог на слънцето), седнал в златна колесница, теглена от четири огнени коня, е само един от общо над 30-те величествени фонтана в градината на Версайския дворец. Те са построени през XVII век по заповед на Луи XIV – Кралят Слънце.

Величествената градина отговаря по стил и великолепие на архитектурата и интериора на прословутата резиденция на френските крале – Версай. В наши дни мястото е известно с красивите си и завладяващи нощни представления, които се провеждат сред множеството ярко оцветени фонтани.

Фонтан "Волкано", през деня и през нощта
Фонтан “Волкано”, през деня и през нощта
VOLKANO FONTAIN В АБУ ДАБИ

Фонтанът е конструиран във формата на вулканичен кратер. Заобиколен е от терасовидни алеи за посетители, които са свързани помежду си със стълби, които отвеждат до основата на сданието. Самият фонтан също е на етажи, а вечер, когато се стъмни извиращите му водни струи биват осветени в оранжев цвят, като така успешно имитират стичаща се вулканична лава.

Около магичествения фонтан ще срещнете множество продавачи на всевъзможни глезотии – от печени фъстъци и сладолед до вестници и балони. Според туристическите карти за Абу Даби този фонтан е определен в категорията „трябва да видите“. Така че, ако имате път натам в никакъв случай не го пропускайте.

 

Вижте още: 6 дяволски моста по света 
 5 уникални острова, които трябва да посетите 
 10 причини да посетиш Лас Вегас

Отговор