5 уникални острова, които трябва да посетите

Всяко кътче, което съществува на Земята носи своя уникална атмосфера, дух и природни богатства.

Представяме ви 5 острова, които си заслужава да бъдат посетени, дори и виртуално!
a2
Закинтос

1. Закинтос

Третият по големина и най-южен по разположение от групата на Йонийските острови в Гърция. Климатът там е мек средиземноморски с много слънчеви дни и преобладаващи валежи от ноември до януари.

1
Сините пещери на Волимес.

Интересно място на острова е Навагио – заливът на корабокрушенците, където има запазени останки от легендарният кораб Панайотис, за който се твърди, че бил контрабандистки. Сините пещери на Волимес (името на близкото градче) също не са за изпускане.

2
Костенурка Caretta Caretta.

Една от основните атракции, с които Закинтос е известен по целия свят са костенурките Caretta Caretta, които живеят там. Те снасят яйцата си край залива Лаганас и на това място можете да се срещнете очи в очи с уникалните животинки.


barbados1
Райско кътче в Барбадос

2. Барбадос

Островната държава е част от Карибския регион. Разположена е в западната част на Северния Атлантически океан и източно от Карибско море. Малко хора знаят, че Барбадос се нарича още „Малката Англия“.

barbados
Зелено, красиво и с приключенски дух

300-годишното колонизиране на острова от Англия оставя дълбок отпечатък и сега Барбадос е уникална смесица от екзотика и европейски консервативен дух. Ето защо барбадосците пият чай, играят голф и крикет, сред иначе тропическата растителност и големите количества ром. Барбадос е известен с прекрасните си ботанически градини, а плажовете му са подходящи както за спокойно плуване в кристално-чисти води – на запад, така и за сърфинг и яхтинг – по източното крайбрежие.


X8B-1495141
Има ли такива бели пясъци наистина…

3. Галапагоските острови

Това място е най-интересната естествена зоологическа градина, тъй като там можете да откриете животински видове, които не се срещат никъде другаде. Такива са, например, Галапагоската морска игуана, местните Акули чук, Галапагоският морски лъв, Галапагоският ястреб и други.

5
Галапагоски ястреб.

Архипелагът Галапагос се състои от 13 основни вулканични острова, 6 малки островчета и 107 скали. Територията е собственост на Еквадор и се намира в Тихия океан. Галапагоските чинки са един от най-прочутите примери, станали доказателство за еволюцията на видовете, включени в теорията на Чарлз Дарвин.


6
Казват, че Бали е сред най-красивите места на планетата…

4. Бали

Уникалното на тази островна държава, освен живописните плажове, е нейната самобитна култура и изкуство – скулптура, живопис, танци, дърворезба и др.. Бали се смята за едно от най-красивите места в целия свят. Намира се в сърцето на Индонезийския архипелаг, който е най-големият архипелаг на Земята.

7
Бали.

Климатът е тропически, а природата изключително красива и разнообразна. Наричат Бали още Острова на хилядата храма, които със сигурност няма да успеете да посетите наведнъж.

Как изглежда това приказно място извън туристическите брошури и дали наистина си заслужава да бъде посетено – ще разберете от разказа на тв журналистката Пенка Ангелова.


Zanzibar-Beach
Плажна ивица в Занзибар

5. Занзибар

Полуавтономна област край Танзания, Източна Африка. Състои се от два острова – Унгуджа и Пемба. Занзибар е известен основно с производство на подправки (карамфил, индийско орехче, канела, черен пипер и др.), лико от рафия и добре развит туризъм. Там също можем да се натъкнем на ценни животински видове.

19877
Занзибарски леопард

Такива са Занзибарският червен колобус (вид маймуна) и Занзибарският леопард, който, за съжаление, вече е изчезнал вид и можем да видим само в музеите. Най-известните атракции в Занзибар са Каменният град и Къщата на чудесата, които са достатъчно основание да се навиете на едно пътешествие до тази приказна дестинация.

Ако искате да видите още едно от лицата на този остров, вижте в снимки един от основните поминъци на местните – лов на октоподи.

Отговор