Завръщане в неолита – най-новата сензация в YouTube

3

Той е австралийска YouTube звезда, която кара известния авантюрист Беър Грилс да изглежда като глезльо. Той е и приключенец, който пресъздава света на неолитните хора без съвременни инструменти и почти гол, като най-модерното нещо около него е камерата, с която снима клиповете си. Забравете видеата с котки – най-якото нещо в YouTube напоследък е каналът Primitive Technology.

Screen Shot 2016-03-29 at 19.51.26
Изработване на каменна брадва

Откакто качва първото си видео преди около два месеца, мистериозният двойник на Джеймс Франко, който стои зад YouTube канала Primitive Technology е натрупал повече от 45 млн. гледания на клиповете си, в които обяснява как се прави каменна брадва и лък, как се ваят съдове и къщи от кал и как се пали огън с помощта на механизъм от дървени пръчки.

Всеки нов клип в Primitive Technology
се превръща моментално в сензация

Така например видеото Making Charcoal, което е качено на 19 февруари, 2016 г. Primitive Technology има 1141329 абоната – доста впечатляващо, предвид това, че каналът е регистриран на 1 май, 2015 г. Видеата от канала Primitive Technology са широко споделяни и дори крадени.

“До момента кражбите на видеа от Facebook са ми коствали десетки хиляди долари. Една страница беше откраднала видеото ми Building a primitive wattle and daub hut from scratch, заснемането на което ми отне месец и имаше 17 млн. гледания, което за мен би направило 39 000 австралийски долара (около 29 000 американски долара)”,  оплаква се собственикът на Primitive Technology.

Screen Shot 2016-03-29 at 19.50.21
Мистериозният австралиец демонстрира как се прави делва от кал.

Личността на австралиеца е обвита в мистерия и дори информационни агенции като Fairfax и Reuters не успяват да разберат нищо за него.

Самият той пише в канала си, че се е научил на всичко, което прави от специализираната литература и интернет, както и с метода на опита и грешката. И ни демонстрира всичко това без да обели и дума, сякаш идва от далечното минало, когато езикът все още не е съществувал. Но това явно е работеща стратегия, защото хората не могат да откъснат очи от него и заниманията му!

Гледайте клиповете в канала Primitive Technology, както и на сайта Primitive Technology

3 КОМЕНТАРА

  1. Ей, сульо Йовов, много е лесно да се правите на отворен и да обиждате Беър Грилс, когато го няма. По-авторитетна ли стана драсканицата ви сега? Драскачите наистина били жалка работа!

    • Г-н Червен Каскет, всъщност нашият колега Йово Колев не обижда никого в този текст. Още повече авторитет като Беър Грилс. Поздрави!

  2. Г-н Червен Каскет, аз не съм обидил Беър Грилс. Просто казах, че клиповете на австралиеца са по-добри и приключенията на Грилс бледнеят пред тях.

Отговор