Блондинки: Вицове, митове, реалност

блондинки
Дали жените блондинки са по-глупави от другите? Не, според науката.

Две блондинки си говорят:
– Вчера видях как сгазиха един коминочистач.
– Стига бе, вече и по покривите ли взеха да карат?!?

Със сигурност всеки от нас знае поне един виц, който обяснява колко тъпи са блондинките. Самите вицове и те не са от най-острите, разбира се. Дали обаче има основания за толкова ирония към русокосите представителки на нежния пол? Със сигурност не. Или поне според учените.

блондинки
Жените блондинки имат една идея по-висок коефициент за интелигентност от останалите.

Учени от Университета в Охайо са стигнали до извода, че блондинките имат коефициент на интелигентност подобен на жените с тъмни или червени коси. И в интерес на истината – блондинската интелигентност е съвсем малко по-висока от тази на другите жени. Данните не дават основания да се заключи, че

дамите блондинки са по-умни от другите

но определено налагат извода, че най-малкото няма абсолютно никакви причини да се твърди, че са по-глупави само заради цвета на косата си. Въпреки това обаче, много често безобидните наглед вицове и шегички им създават сериозни проблеми. Защото покрай тях са се развили купища стереотипи. И тези стереотипи нерядко работят на подсъзнателно ниво. Твърди се, че нерядко те са причината на блондинки да се отказва работа, повишение или друг тип социален опит.

Преди учените в Охайо, тези от Станфордския университет също доказаха, че цветът на косата няма нищо общо с интелекта. И заклеймиха всички стереотипи в тази посока. Или иначе казано, думата блондинка от вицовете може спокойно да се замени с брюнетка или червенокоска и ще има също толкова основания за смях.

Какво си казва блондинката, след като падне в шахта?
– Ей, добре че капакът на тази шахта е отворен, иначе никога нямаше да мога да изляза.

Между другото, според Medical Daily (издание от групата на Newsweek), русите коси са втори по честота на разпространение в света след тъмните. Първата асоциация към светлите тонове на косите са сексапил и обаяние. Изследване, направено от Men’s Health показва, че мъжете са много повече склонни да окажат помощ на блондинка, отколкото на жена с друг цвят на косата. Но с това животът им не става нито по-лек, нито по-приятен. Има известно количество

блондинки
Светлокосите, светлооки и светлокожи хора са по-податливи на проблеми с кожата и очите.

рискове за здравето

пред които светлокосите хора (не само жени) са изправени в много по-голяма степен, отколкото всички останали. Светлите тонове на косата се дължат на по-малки количества меланин в тялото. Поради тази причина блондините са много по-податливи към проблеми с кожата и очите.

Според научни изследвания, ако светлите коси са съчетани със сини очи, тогава е налице много по-голям риск от развитие на макулна дегенерация на очите. За да се намали рискът, лекари и учени съветват синеоките блондинки и блондини да носят

задължително слънчеви очила

за да намалят вредното въздействие на слънчевите лъчи – една от причините за въпросната дегенерация. Освен със светли очи, много често русите коси се свързват и с по-светла кожа. А това пък носи със себе си по-голям риск от развитие на меланома (кожен рак).

И след като се разбрахме, че няма абсолютно никакви основания да се смята, че блондинките са по-глупави от брюнетки и червенокоски, да се посмеем все пак с някои вицове, създадени специално за тях. А ако и вие (като мен) сте блондинка, можете съвсем спокойно да си представяте, че вицът е с главно действащо лице брюнетка и също да се позабавлявате чистосърдечно. Защото както стана ясно, може да е с малко, но жените блондинки все пак имат една идея по-високо IQ. 

Да се посмеем с някои вицове за блондинки:

Две блондинки разглеждат снимки. Едната рекла:
– А това е дядо ми на 11 години.
– Я! Не знаех, че човек може да стане дядо на 11 години! – възкликнала другата.


17 блондинки стоят пред един бар. Минава мъж и ги пита:
– Вие какво чакате?
– 18-тата, защото под 18 не пускат.


Мъж влиза в заведение, сяда на бара до една едра изрусена жена и предлага да ѝ разкаже виц за блондинки. Дамата го поглежда настървено:
– Виж какво, висока съм 1.90 м, тежа 98 кг и тренирам бокс. Тая русата до мен е 2.10, тежи 130 кг и тя тренира. А оная до нея – 2.30 м, 160 кг, е адски добра боксьорка! Е, все още ли искаш да ми разкажеш виц за блондинки?
– А, не, не, защото

ще ми се наложи да го обяснявам три пъти

блондинка
Внимавайте, когато се шегувате с блондинки.

Блондинка и брюнетка гледат репортаж за мъж, който стои на покрива на една сграда и заплашва, че ще се самоубие.
– Хайде да се обзаложим на 50 долара, че мъжът ще скочи! – казала брюнетката.
– Добре – съгласила се блондинката.
След 10 минути мъжът наистина скочил.
– Ето ти 50-те долара – казала блондинката.
– Не, не мога да ги взема – казала брюнетката. – Аз те излъгах. Гледах по-ранната емисия – видях как мъжът скача.
– О, и аз я гледах, но не мислех, че ще го направи отново!


Блондинка, посещаваща курс по компютърна грамотност, казва на приятелката си:
– Утре няма да ходя на курс.
– Защо?
– Ами, казаха, че ще правим някаква таблица. То аз с линия не мога да начертая таблица, та камо ли с компютър…


На една блондинка ѝ се подигравали, че е много глупава и тя решила да си боядиса косата черна. Един ден, както си карала колата, видяла стадо овце. Слязла и казала на овчаря:
– Ако позная точно колко овце има в стадото, ще ми дадеш ли да си взема която овца си избера?
Овчарят се съгласил. Тя казала, без да се замисли:
– 54!
Човекът много се изненадал от верния отговор. Блондинката казала:
– Избирам си ей това игривото агънце.
Взела го и го понесла към багажника. Овчарят я поизгледал и казал:

– Ако позная истинския цвят на косата ти, ще ми върнеш ли кучето?

блондинка брюнетка
В крайна сметка, какво значение има цветът на косата? Можем да се посмеем при всякакви обстоятелства…

На един мъж му се повредила колата на пътя. Спрял. Пуснал аварийните. Отворил капака и започнал да човърка из двигателя. В този момент някаква блондинка спряла зад него и започнала да му свирка с клаксона. Човекът не ѝ обърнал внимание, но блондинката продължавала да му бибитка. Мъжът се ядосал. Отишъл при блондинката:
– Какво искаш? Не можеш ли да ме заобиколиш?
– Ама ти си бил много глупав, бе – сопнала се блондинката. – Как да те заобиколя, като не знам ти в каква посока ще завиеш? И двата ти мигача работят едновременно.


Вижте още… любопитни факти за човешкото тяло

СПОДЕЛИ
Предишна статияБъдете най-добри приятели първо на самите себе си
Следваща статия15 вдъхновяващи цитата от духовния учител Буда
Кристина Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от няколко години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма 20 години. Обичам да разказвам, но преди това внимателно проверявам всяка подадена ми информация. Това трябва да е изкривяване, придобито от годините работа като разследващ журналист. А може пък точно заради тази страст да станах такава. Разследвала съм случаи на корупция и злоупотреби с власт в известно телевизионно предаване. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

Отговор