7 завършени филма, които никога не излизат на екран

0
7 филма
Актьорът Жан Рошфор и режисьорът Тери Гилиъм на снимачната площадка на филма Дон Кихот, чиито снимки се провалят след поредица от нещастни стечения на обстоятелствата.

Има филми, които никога не успяват да влязат в продукция. Дали заради проблеми с финансирането или съвпадения и разминавания в графика на актьорите и режисьорите, на някои филми просто им е писано да си останат на хартия. Други пък – като Дон Кихот на Тери Гилиъм например, се провалят поради поредица от нещастни стечения на обстоятелствата по време на самите снимки.

Има и една трета категория филми, които въпреки че вече са заснети, никога не виждат бял свят. Най-често това се случва с нискобюджетните продукции, но за всеобща изненада такава е съдбата и на

няколко филма, които струват милиони

и в които макар че участват известни актьори, никога не излизат на екран. Представяме ви седем подобни продукции, които по една или друга причина, никога не стигат до масовата публика.


Don’s Plum

Dons-Plum-Leonardo-DiCaprio-Tobey-Maguire
Don’s Plum

Преди Леонардо Ди Каприо да бъде отличен с награда Оскар за ролята си в Завръщането (2015), той е част от холивудска група актьори, известни като the Pussy Posse, заедно със свои колеги като Тоби Магуайър и Кевин Конъли. Групичката е известна с това, че постоянно се сбива, сваля жени и като цяло е една шайка от недотам приятни млади хора.

Филмът Don’s Plum показва именно тази страна от живота на Ди Каприо и Магуайър, които са наясно с последиците от филма и използват всички възможни средства да спрат показването. Така и до днес, повече от двадесет години след като е заснет, филмът остава все така неизвестен.


The Day the Clown Cried

The-Day-The-Clown-Cried-Jerry-Lewis
The Day the Clown Cried

Това е филм-градска легенда в историята на киното. Заснет е през 1972 г. и в него Джери Луис изпълнява ролята на клоун в нацистки концентрационен лагер. Освен, че изпълнява главната роля, Луис също така режисира филма.

The Day the Clown Cried има финансови проблеми още от самото начало и е спрян от екран заради претенциите на сценаристката Джоан О’Браян, която не е съгласна с промените, които Джери Луис прави по сценария. Луис също не е особено доволен от филма и неведнъж заявява, че е щастлив, че той никога не излиза на голям екран.


The Last Film Festival

The-Last-Film-Festival-Dennis-Hopper
The Last Film Festival

Преди да почине през 2010 г. актьорът Денис Хопър изиграва ролята на застаряващ холивудски продуцент, който се нуждае отчаяно от един последен филмов хит. Героят му в The Last Film Festival изпраща последния си филмов провал до хиляди кинофестивали, които отказват да го селекционират. След като Хопър умира, режисьорката Линда Йелън организира успешна Kickstarter кампания, с която успява да завърши филма, но той така и не излиза на голям екран.


The Brave

The Brave
The Brave

Това е филмът, в който легендарният Марлон Брандо прави една от последните си екранни роли под режисурата на Джони Деп.

The Brave е адаптация на едноименния роман на Грегъри МакДоналд, разказващ за индианец на име Рафаел, който не може да се грижи за семейството си. Рафаел се съгласява да участва във филм, в който ще бъде убит пред камерата срещу огромна сума пари. The Brave получава добри отзиви на фестивала в Кан през 1997 г., но е съсипан от американската критика и отвратеният от реакциите в САЩ Деп забранява разпространението му в САЩ.


My Best Friend’s Birthday

Тарантино
My Best Friend’s Birthday

Преди Тарантино да стане Тарантино, той работи във видеотека и мечтае да стане актьор. Една от първите му роли е в нискобюджетен филм за мъж, който се опитва да направи така, че приятелят му да си изкара добре на рождения си ден, но всичките му опити завършват катастрофално.

Тарантино е сърежисьор, съсценарист и играе главната роля в My Best Friend’s Birthday, чийто бюджет е едва $5 хил. Филмът е с продължителност 70 минути, но половината от него изгаря при пожар. Тарантино премонтира оцелелия материал в 36-минутен късометражен филм, който е показван по фестивали, но никога пред масова публика.


Cocksucker Blues

Cocksucker-Blues-Rolling-Stones-Robert-Frank-Mick-Jagger-Keith-Richards
Cocksucker Blues

Документалният филм Cocksucker Blues проследява американското турне на Rolling Stones от 1972 г., което промотира албума им Exile on Main Street. Филмът е сниман като наблюдение и улавя легендарната банда

докато взима наркотици и прави групов секс

Съвсем естествено Rolling Stones не са щастливи от крайния резултат. Те решават, че филмът ги представя в не особено благоприятна за тях светлина и завеждат дело срещу режисьора на филма Робърт Франк. Съдът постановява, че Cocksucker Blues не може да бъде показван без присъствието на Франк и то само четири пъти годишно пред ограничена аудитория.


Вижте още… Мик Джагър: Не се възприемам като рок легенда


Dark Blood

Dark-Blood-River-Phoenix1
Dark Blood

Режисьор на Dark Blood е холандецът Джордж Слуицър, който нашумява през 80-те с култовия филм The Vanishing. Главният герой е млад вдовец, който води отшелнически живот на полигон за ядрени изпитания. Недалеч от жилището му катастрофира семейна двойка, с която той установява връзка.

Работата по филма е прекъсната през 1993 г., когато главният актьор в него, 23-годишният Ривър Финикс умира от свръхдоза наркотици. Слуицър, който до този момент е заснел около 80% от филма се свързва с Хоакин Финикс, по-младия брат на Ривър Финикс, с предложение той да заеме неговото място във филма, но Финикс отказва да го направи.


Вижте още: Десетте най-добри филми на всички времена според Уди Алън

Отговор