Джони Деп: Никой не е перфектен

Джони Деп. Една малка Вселена. Един актьор, известен, освен с огромния си талант, най-вече с чудатите образи на своите герои. Капитан Джак Спароу в Карибски пирати, Суини Тод, Уили Уонка в Чарли и шоколадовата фабрика, Едуард Ножиците са само малка част от нестандартните превъплъщения на звездата. Не, че в “по-нормалните“ си роли се справя по-зле. Никак даже. Спокойно можем да наречем

Джони Деп – една от най-талантливите холивудски знаменитости

на всички времена.

Роден е на 9 юни 1963 г. в Оуенсбъроу, щата Кентъки в САЩ. Майка му е сервитьорка, а баща му строителен инженер. Деп и семейството му се местили често от град на град. Живели са на повече от 20 различни места, докато най-сетне се установяват в Мирамар, Флорида. По това време Джони е едва 7-годишен.

Родителите му се развеждат, когато бъдещата звезда е на 15. Основното му занимание като тийнейджър (а и след това) е да свири на своята любима китара. Дори напуска училище, за да се отдаде на страстта си към музиката и да следва мечтата си да бъде музикант.

In this photo provided by CBS, actor Johnny Depp plays slide guitar on the set of the “Late Show with David Letterman.” Thursday Feb. 21, 2013 in New York. Depp accompanied musical guests "Bill Carter and the Blame." (AP Photo/CBS, Jeffrey R. Staab) MANDATORY CREDIT; NO SALES; NO ARCHIVE; FOR NORTH AMERICAN USE ONLY
Голямата мечта на Джони Деп преди да влезе в света на киното била да стане известен рок музикант.

Когато се жени за първата си съпруга – Лори Ан Алисън, тя го подтиква да се пробва в актьорската професия, въпреки че неговата голяма мечта е да бъде рок музикант. Никълъс Кейдж е актьорът, който пръв забелязва таланта на Джони Деп и го свързва със своя агент. Съдейства му за неговата първата роля в киното – във филма Кошмари на Елм Стрийт (1984).


Вижте още… 14 откровения на големия Мики Рурк


Скоро след това бандата, в която свири, както и бракът му с Лори Ан, се разпадат. Но пък звездната му кариера в киното едва започва. Снима се в още няколко заглавия, след първата си роля, но истински известен става с участието си в 21 Jump Street. Телевизионен сериал, който го превръща в любимец на тийнейджърите и обект на въздишките на подрастващите госпожици по целия свят. Успехът на сериала е наистина огромен, но Джони Деп сякаш никак не е очарован от това

да бъде просто едно “красиво лице”

Не след дълго (през 1990 г.) успява да разбие това клише с превъплъщението си в образа на Едуард Ножиците. Това е първият му филм, режисиран от прочутия Тим Бъртън, но не и последният. Впоследствие двамата работят заедно по още 7 филмови продукции.

По време на снимките на Едуард Ножиците, Джони Деп и екранната му партньорка Уинона Райдър се влюбват и скоро след това се сгодяват. Джони дори си татуира надпис: Уинона завинаги. Но, за съжаление, това така и не се случва. Двойката се разделя през 1993 г.

Следващата любовна авантюра на актьора е с прекрасния модел Кейт Мос. След като отношенията им приключват, той започва връзка с Ванеса Паради, с която имат 2 деца. Същински Дон Жуан. Разбира се, тази връзка отново не се оказва последната в живота на Джони Деп.

Джони Деп и Ванеса Паради
Джони Деп и Ванеса Паради са горди родители на дъщеричката си Лили-Роуз и своя по-малък син – Джон.

Паралелно с богатия любовен опит на звездата, неговите роли в киното се множат и всяка следваща е дори по-предизвикателна от предишната. Тъй като актьорът страни от изяви в пресата, всяко негово появяване на големия екран е

празник за почитателите му

Безспорен връх в кариерата на Деп е участието му в Карибски пирати, където влиза в кожата на смелия капитан Джак Спароу. Въпреки че филмът е насочен основно към детската аудитория, невероятната игра на капитана, както и тази на неговите колеги, печелят милиони фенове по света – от всяка възраст и пол.

Желанието на Джони да прави сериозни, стойностни роли и да работи упорито, за да докаже себе си като добър актьор, към днешна дата е абсолютно реализирано. Никой не би отрекъл това, както и факта, че той е един от най-красивите холивудски артисти, но в множество интервюта Деп твърди, че това не е от значение за него. Ха!

През 2012 г. е записан в книгата с Рекордите на Гинес като най-скъпо платения актьор в света, получил общо 75 млн. долара от филмите си през 2011-та. Днес в Lifebites.bg ви представяме някои незабравими мисли, произнесени на глас от Джони Деп.

Приятно четене!

Джони Деп
Джони Деп е смятан за един от най-талантливите холивудски актьори на всички времена.

“Ако обичаш двама души едновременно, избери втория. Ако си обичал достатъчно първия, няма да се влюбиш във втория.”


“Мисля, че важното е да се наслаждаваш на пътуването, докато си на него.”


“Аз съм старомоден човек… Искам да бъда възрастен мъж с бирено коремче, който стои на верандата си и се взира в езерото.”


“Музиката ни докосва емоционално – там, където думите не могат!”


“Във всяка една роля има доста голяма част от теб самия. Трябва да има, в противен случай това не би било превъплъщение, а чиста лъжа.”

johnny-depp-movies-and-films-and-filmography-u5
Превъплъщението на Джони Деп в образа на капитан Джак Спароу от “Карибски пирати” е своеобразен връх в негоеата кариера.

“Дали съм романтик? Гледал съм Брулени хълмове 10 пъти. Романтик съм.”


“Всички имаме някакви отклонения. Никой не е перфектен. Аз мисля, че всички сме някак странни. Всеки един от нас.”


“Казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моят проблем е, че съм очарован от човешкото поведение, от това, което е отвъд видимото. От световете, вътре в хората.”


“Все още не съм сигурен, че съм “възрастен”.”


“Мисля, че всеки човек е “странен”. Всички ние трябва да празнуваме нашата индивидуалност и да не се смущаваме или срамуваме от нея.”

untssdfitled
Джони Деп е работил в цели 8 филма заедно с известния режисьор Тим Бъртън.

“Единствените същества, които са способни да раздават чиста любов, са кучетата и малките деца.”


“Аз съм срамежлив, параноичен… Както искате го наречете. Мразя славата. Правил съм всичко възможно, за да я избегна.”


“Хората плачат не защото са слаби, а защото са силни твърде дълго време.”


“Обичам предизвикателството да опитвам различни неща и да се чудя дали определено нещо ще се получи или ще се сгромолясам с пълна сила.”


“Просто продължавай напред и хич да не ти пука какво мислят другите. Прави това, което трябва – заради себе си.”

rs_560x415-151204105742-1024-johnny-depp-21-jump-street
Джони Деп става истински тийн-идол с участието си в телевизионната поредица “21 Jump Street”.

“Бях ядосан и разочарован, докато не създадох свое собствено семейство и не се роди първото ми дете. Дотогава наистина не оценявах живота по начина, по който би трябвало. За щастие се събудих.”


“Истината вече не съществува.”


Има само 4 въпроса, които имат значение… Какво е свято? От какво е направен духът? За какво си струва да живееш? и За какво си струва да умреш? Отговорът на всички тях е един: “Единствено любов”.


“Не искам да достигам до момента, в който ще се почувствам удовлетворен. Мисля, че ако стигна до там, с мен ще бъде свършено.”


“Музиката продължава да бъде част от живота ми, но не ми харесва идеята, че хората идват да ме слушат как свиря на китара, защото са ме гледали във филмите. Искам хората, които ме слушат да се интересуват единствено от музиката ми.”


Edward-Scissorhands
Едуард Ножиците е един от любимите образи както на зрителите, така и на самия Деп.

“Винаги съм имал чувството, че ми е било писано да се родя в друга епоха, в различно от нашето време…”


“Това, което наистина обичам да правя, е да рисувам очите на хората. Защото искам да открия тяхната емоция, да видя онова, което е отвъд техния поглед.”


“Можеш да затвориш очите си за нещата, които не искаш да видиш, но не можеш да затвориш сърцето си за нещата, които не искаш да чувстваш.”


“Мисля, че всички са луди.”


“Ако сте поставени пред дилемата “ДА” или “НЕ”, нека винаги да бъде „ДА“! Направете го! Целунете я, прегърнете го, догонете го, срещнете се, кажете го. Нищо няма да се случи, ако не опитате.”


Джони Деп
Джони Деп напуска училище като тийнейджър, за да преследва мечтата си да бъде музикант.

“Бих се снимал с децата. С хората, които искат да се снимат с мен. С хората, които обичат филмите ми. Хората, които ме подкрепят. Бих правил това цял ден и цяла нощ, няма проблем. Но нападенията на папараците са просто… Аз наистина не ги разбирам. Това е като някакъв лаком, ужасяващ спорт. Да, това е спорт!”


“Мразя да се гледам на екрана. Просто не мога да го понеса.”


“Бях милион процента влюбен в Едуард Ножиците. Спомням си как се гледах в огледалото по време на последния снимачен ден на филма… Мислех си колко е тъжно, че трябва да се сбогувам с Едуард.”


“Оставайте насаме с мислите си – това е относително опасно, но полезно занимание.”


Вижте още… Джак Никълсън: Аз съм все така луд отвътре

Отговор