6 неща, които всеки зрял човек трябва да притежава

Уютен и подреден дом

Смятате ли, че вече сте достатъчно зрял и улегнал човек? Е, нека проверим!

Направете си импровизиран тест – изчетете кои са вещите, считани за абсолютно задължителна придобивка на всяка зряла личност и направете инвентаризация коя от тях притежавате и коя ви липсва.

  1. Голяма маса, която да побира всичките ви гости.Голяма маса, която да побира всичките ви гости.

С годините и оформянето на приятелски кръг, все повече хора имат желание да канят гости и да заменят бурните, шумни купони с пиршества на маса. Ако все още не сте се сдобили с маса, достатъчно голяма, че да побира всички желаещи да празнуват или просто похапнат тихичко и напойтелно с вас, експерти съветват да избирате вниматлно размер на тази придобивка. Знайте, че това е нож с две остриета! Иска ви се да вземете толкова дълга маса, че да поберете всичките си роднини и приятели на Коледа, но с тази нагласа рискувате да купите мебел, която да забие гостите ви като гвоздеи на стената. Интериорната дизайнерка Шошана Гослин подава ръка с решение на проблема. Най-разумно, според нея, е да се купи маса с широчина около 90 см. Пободен размер дава достатъчно пространство да наредите всичките си сребърни прибори и изящни посуда, както и най-сетне да започнете да използвате свещниците, които иначе държите за красота на библиотеката в хола си. Гослин е категорична, че най-разумно да оставите около метър разстояние между столовете и стената, за да може всеки гост да се чувства комфортно и да се движи свободно.

  1. Смела цветова комбинация, която впечатлява.Смела цветова комбинация, която впечатлява.

Всички се възхищаваме на изисканите и смели дизайнерски решения в списанията и тв предаванията, но малцина от нас действително се решават да заложат на подобни впечатляващи идеи. Често играем на сигурно и избираме неутрални цветове, които да дразнят и са за по-масовия вкус.

„Повечето хора изпробвават изобретателността си най-вече върху столовете в хола и възглавниците на дивана”, казва интериорната дизайнерка Ким Майлс. Предложението й е да рискувате и след като веднъж сте харесали основен цвят, да потърсите в интернет филтър на и да изберете нещо напълно контрастно, с което да завършите композицията. Например, ако сте си купили морско син килим, вземете си възглавници за дивана в черевен корал, допълва Майлс.

  1. Готин килим.Готин килим.

Ако изкарвате достатъчно пари и държите на високия стандарт, сигурно се изкушавате да си купите някой от последните най-скъпарски килими с модерни щампи. Но се замислете дали си заслужава… при опциите да го стъпквате всеки ден и евентуално вие, децата или гостите ви да го заливате с различни течности. Независимо от средставата, с които разполагате, най-добре е да търсете продукт, който е по-дълъг от дивана ви и покрива две трети от пода, така че предната част на мебелите ви да застъпват килима ви, съветват експертите в тази област.

  1. Удобен стол за четене и релакс.Удобен стол за четене и релакс.

Подобна вещ няма как да притежавате, докато сте още млади, свободни и необременени. След една определена възраст, може би ще усетите онова неудържимо влечение към масивни столове с облегалки за ръце, люлеещи се такива или дори към фотьойли, които преди сте намирали за старомодни и тромави. За един зрял човек удобният стол е пристан на спокойствие, релакс и домашет уют. Особено, ако върви в комплект с лампа за четене.

  1. Шкаф, рафт или кутии, чието съдържание знаете единствено вие.Шкаф, рафт или кутии, чието съдържание знаете единствено вие.

Подредената маса или бюро са един от най-сигурните признаци, че вече сте подредили живота си… но да подържате всичко постоянно изрядно, не е никак лесно. Спомняте ли си Моника от култовия сериал „Приятели”? Страстта й да подрежда, чисти и прибира… и онзи килер, който се оказа пълен с ненужни вехтории. Да, хубаво е всеки зрял човек да притежава подобно „скривалище”.

Затова се нуждаете от няколко тайни местенца – рафтове, кутии или шкафове, където да скриете от хорските погледи уреди, които използвате рядко и които допреди това са се търкаляла свободно из жилището ви. Жените предпочитат картонени кутии покрити с галещи окото щампи, които мъжете ненавиждат. За тях са подходящи рафтове от масивно дърво или метал, поставени в някой от ъглите на дома, където да не се набиват на поглед.

6. Вещ, която разкрива истинската ви същност.столове и маса от автомобилни гуми

Когато приятелката ми покаже последния чифт обувки, който си е купила, виднага мога да кажа – „Да, аз не бих ги носила, но те са точно за теб. Те са ти.” Същото е и с вещите. Маса за билярд, превърната в част от трапезарията, ваза от пластмасови бутилки, табуретки от гуми, ектравагантна масичка за кафе направена от стари барабани… Изборът на подобни нестандартни мебели показва, че вече сте оформил вкуса си и отдавна не сте младежът, който се влияе от чуждото мнение и разкрива истинската ви същност.

Отговор