6 неща, които всеки зрял човек трябва да притежава

Смятате ли, че вече сте достатъчно зрял и улегнал човек? Е, нека проверим!

Направете си импровизиран тест – изчетете кои са вещите, считани за абсолютно задължителна придобивка на всяка зряла личност и направете инвентаризация коя от тях притежавате и коя ви липсва.

  1. Голяма маса, която да побира всичките ви гости.Голяма маса, която да побира всичките ви гости.

С годините и оформянето на приятелски кръг, все повече хора имат желание да канят гости и да заменят бурните, шумни купони с пиршества на маса. Ако все още не сте се сдобили с маса, достатъчно голяма, че да побира всички желаещи да празнуват или просто похапнат тихичко и напойтелно с вас, експерти съветват да избирате вниматлно размер на тази придобивка. Знайте, че това е нож с две остриета! Иска ви се да вземете толкова дълга маса, че да поберете всичките си роднини и приятели на Коледа, но с тази нагласа рискувате да купите мебел, която да забие гостите ви като гвоздеи на стената. Интериорната дизайнерка Шошана Гослин подава ръка с решение на проблема. Най-разумно, според нея, е да се купи маса с широчина около 90 см. Пободен размер дава достатъчно пространство да наредите всичките си сребърни прибори и изящни посуда, както и най-сетне да започнете да използвате свещниците, които иначе държите за красота на библиотеката в хола си. Гослин е категорична, че най-разумно да оставите около метър разстояние между столовете и стената, за да може всеки гост да се чувства комфортно и да се движи свободно.

  1. Смела цветова комбинация, която впечатлява.Смела цветова комбинация, която впечатлява.

Всички се възхищаваме на изисканите и смели дизайнерски решения в списанията и тв предаванията, но малцина от нас действително се решават да заложат на подобни впечатляващи идеи. Често играем на сигурно и избираме неутрални цветове, които да дразнят и са за по-масовия вкус.

„Повечето хора изпробвават изобретателността си най-вече върху столовете в хола и възглавниците на дивана”, казва интериорната дизайнерка Ким Майлс. Предложението й е да рискувате и след като веднъж сте харесали основен цвят, да потърсите в интернет филтър на и да изберете нещо напълно контрастно, с което да завършите композицията. Например, ако сте си купили морско син килим, вземете си възглавници за дивана в черевен корал, допълва Майлс.

  1. Готин килим.Готин килим.

Ако изкарвате достатъчно пари и държите на високия стандарт, сигурно се изкушавате да си купите някой от последните най-скъпарски килими с модерни щампи. Но се замислете дали си заслужава… при опциите да го стъпквате всеки ден и евентуално вие, децата или гостите ви да го заливате с различни течности. Независимо от средставата, с които разполагате, най-добре е да търсете продукт, който е по-дълъг от дивана ви и покрива две трети от пода, така че предната част на мебелите ви да застъпват килима ви, съветват експертите в тази област.

  1. Удобен стол за четене и релакс.Удобен стол за четене и релакс.

Подобна вещ няма как да притежавате, докато сте още млади, свободни и необременени. След една определена възраст, може би ще усетите онова неудържимо влечение към масивни столове с облегалки за ръце, люлеещи се такива или дори към фотьойли, които преди сте намирали за старомодни и тромави. За един зрял човек удобният стол е пристан на спокойствие, релакс и домашет уют. Особено, ако върви в комплект с лампа за четене.

  1. Шкаф, рафт или кутии, чието съдържание знаете единствено вие.Шкаф, рафт или кутии, чието съдържание знаете единствено вие.

Подредената маса или бюро са един от най-сигурните признаци, че вече сте подредили живота си… но да подържате всичко постоянно изрядно, не е никак лесно. Спомняте ли си Моника от култовия сериал „Приятели”? Страстта й да подрежда, чисти и прибира… и онзи килер, който се оказа пълен с ненужни вехтории. Да, хубаво е всеки зрял човек да притежава подобно „скривалище”.

Затова се нуждаете от няколко тайни местенца – рафтове, кутии или шкафове, където да скриете от хорските погледи уреди, които използвате рядко и които допреди това са се търкаляла свободно из жилището ви. Жените предпочитат картонени кутии покрити с галещи окото щампи, които мъжете ненавиждат. За тях са подходящи рафтове от масивно дърво или метал, поставени в някой от ъглите на дома, където да не се набиват на поглед.

6. Вещ, която разкрива истинската ви същност.Вещ, която разкрива истинската ви същност.

Когато приятелката ми покаже последния чифт обувки, който си е купила, виднага мога да кажа – „Да, аз не бих ги носила, но те са точно за теб. Те са ти.” Същото е и с вещите. Маса за билярд, превърната в част от трапезарията, ваза от пластмасови бутилки, табуретки от гуми, ектравагантна масичка за кафе направена от стари барабани… Изборът на подобни нестандартни мебели показва, че вече сте оформил вкуса си и отдавна не сте младежът, който се влияе от чуждото мнение и разкрива истинската ви същност.

Отговор