Арета Франклин: Когато не пея, съм просто мила съседка

Арета Франклин
Арета Франклин

Арета Франклин – Кралицата на соул музиката, както е известна американката, е истинско явление в музикалния свят! Тя напълно заслужено носи тази титла, въпреки че музиката ѝ далеч не се ограничава в един единствен стил. Арета се впуска в редица музикални жанрове, сред които освен соул се нареждат още джаз, ритъм анд блус, госпъл, ар енд би и други. Звездата твори неуморно вече

в продължение на шест десетилетия

като първия си запис в стил госпъл прави още като тийнейджър – на 14-годишна възраст. Следват шеметна кариера, докосващи душата хитове, много престижни награди (сред които 17 награди Грами) и най-вече всеотдайна и безконечна любов на и към вярната ѝ публиката и многобройни фенове.

Арета Франклин
За Арета Франклин вярата е едно най-важните неща в живота.

Арета Франклин е родена на 25 март 1942 г. Започва да пее от съвсем малка в госпъл хора към църквата, в която служи баща ѝ – Си Ел Франклин. Певицата остава свързана с вярата през целия си живот и винаги подчертава, че това е

едно от най-важните неща в живота ѝ

Едва на 15-годишна възраст невръстната Арета ражда първото си дете. Две години по-късно – второто. Това обаче не я спира да тръгне по пътя, който съдбата е предначертала за нея. Впоследствие певицата и композитор Франклин се сдобива с още две рожби.


Прочетете още… какво се случва с друго от легендите в музиката – Тина Търнър


Дълбоката душевност, която тази жена носи докосва по несравним начин всеки, който слуша изпълненията ѝ. Както през 70-те години, когато е на върха на кариерата си, така и до днес. Сред най-обичаните парчета на изпълнителката са: Respect, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, I Say a Little Prayer, Think и много други.

Според думите на нейни приближени

знаменитата Арета Франклин

е изключително умела в кухнята и да готви е нейната най-голяма страст, след музиката. Днес Lifebites.bg ви предлага няколко вдъхновяващи цитата от тази невероятно талантлива и галеща сетивата музикална икона.

Арета Франклин
Арета Франклин

“Да си певец е природна даденост. Аз използвам на максимум дарбата, която Бог ми е дал. Това ме прави щастлива.”

“Бъди такъв какъвто си, когато си на сцената и винаги бъди уверен в това, което правиш. Ако не си уверен – по-добре не го прави!”

“Музиката дава много на хората. Тя може да те пренесе навсякъде, това е сигурно, може да те върне години назад, в моменти, когато са се случили важни неща в живота ти. Това е вдъхновяващо, окуражаващо и укрепващо.”

“Никога не съм правила запис на нещо, което не ми харесва.”

f1fe7d6e7224702e91786e5cb22be905
“Всички ние изискваме и искаме да ни уважават. Мъже или жени, черни или бели. Това е наше основно човешко право!”

“Влюбването е като свалянето на килограми. Много по-лесно е да дойдат при теб, отколкото да се отървеш от тях.”

“Аз пея за реалистите: хора, които приемат нещата такива, каквито са.”

“Никога не съм прекалено изморена да отида в студиото. За мен е удоволствие да записвам и документирам всичко, както и да опитвам нови неща.”

“Всички родители наистина трябва да поговорят сериозно с децата си преди те да напуснат родния дом.”

aretha-frankxxlin

“Достатъчно дълго съм се задържала на сцената, така че хората добре знаят коя съм аз и какво съм постигнала. Те ме познават много по-добре от това да ме възприемат просто като изпълнител. Мисля, че ме познават също толкова добре и като жена.”

“Вярата винаги е била и ще бъде важна за мен.”

“Мисля, че най-трудното нещо е свалянето на килограми. Това е по-трудно от всичко останало.”

“Аз съм просто милата съседка, когато не съм на сцената.”

Отговор