Банда роботи дънят метъл

0
Compressorhead

Чудите ли се как би свирил барабанистът Дани Кери от Tool, ако имаше четири ръце? Или ако Ангъс Йънг от AC/DC имаше 78 пръста? Как ли ще звучи басистът на Metallica Робърт Трухильо, ако беше направен от тенекия? Представяме ви Compressorhead – първата в света метъл банда, съставена от роботи.

ay_107540445-e1365537281887
Китаристът Fingers има 78 хидравлично задвижвани пръста.

Compressorhead са рожба на две от най-иновативните лаборатории по роботика в Германия. Основател на групата е барабанистът Stickboy – робот с четири ръце, два крака и глава, която се поклаща в такт с музиката. Втори по важност е китаристът Fingers, който има 78 хидравлично задвижвани пръста. Басистът Bones е най-новото попълнение в Compressorhead. Според създателите му, Bones е „най-прецизният басист, познат във вселената“. Най-младият член на Compressorhead е синът на Stickboy, наречен Stickboy junior, който сменя чинелите на баща си, докато той свири.

Репертоарът на Compressorhead е впечатляващ. Бандата дъни кавъри на рок класики като Ace of Spades на Motörhead, Blitzkrieg Bop на Ramones, I Love Rock ‘n’ Roll на Joan Jett, Ironman на Black Sabbath, Should I Stay or Should I Go на Clash, Smells Like Teen Spirit на Nirvana, Whole Lotta Love на Led Zepplin и др.

Ако след всичко прочетено до тук си мислите, че Compressorhead са поредния лабораторен експеримент на група луди германски учени, сериозно грешите. Бандата роботи е твърдо решена да превземе световните музикални сцени. В Австралия бандата подгрява такива рок величия като Red Hot Chili Peppers, The Killers и Vampire Weekend. Compressorhead също така работят по дебютния си албум, който ще бъде готов в най-скоро време.

Гледайте изпълнението на Compressorhead на класиката Ace of Spades на Motörhead и не забравяйте да посетите официалния сайт на бандата compressorheadband.com.

Отговор