Принцеса Мафалда – непознатата внучка на Симеон II

Скорошната смърт на българския принц Кардам събра в Мадрид цялото семейство Сакскобурготски, начело със Симеон II и жена му Маргарита, разказа испанското списание “ОЛА“.

На поклонението дошли всички синове и внуци от фамилията, включително тези, които не живеят в Мадрид. Такъв е и случаят с Мафалда, дъщеря на българския принц Кирил, която долетя да подкрепи братовчедите си чак от Бостън.

Най-голямата от внучките на Симеон е непозната за нашата страна, тъй като до 18-тата си годишнина е живяла в Лондон със своята майка Росарио Надал (която е разделена с принц Кирил от 2009 година насам).

mafalda2-z

Тя винаги е държана далеч от медийния фокус, но това е на път да се промени.

Причината е, че принцеса Мафалда, която е наследила артистичния дух на майка си, иска да съсредоточи професионалното си развитие в областта на музиката.

И тъй като това искала да прави от съвсем малка, родителите й Кирил и Росарио приели нейната любов към музиката и я записали на уроци по пиано и пеене. Те я насърчили да продължи образованието си в тази сфера, ако това е нейното истинско желание.

През 2012 г. се явила на прослушване за престижния музикален колеж Бъркли. Когато я чули, от журито отбелязали, че гласът й звучи страхотно заедно с органа и се възхитили от композиторските й заложби. Те не се поколебали да я приемат да учи в техния колеж.

Мафалда, която до този момент живяла в Лондон, се преместила в Бостън, където се намира музикалното училище и се посветила на обучението си и пътя към постигането на своята мечта.

Освен с музика, младата принцеса се ангажира и с много обществени каузи. Тя заема силна гражданска позиция като взема участие в различни кампании, протестни акции и инициативи.

Повече за певческите възможности на принцеса Мафалда може да научите тук.

Отговор