Най-интересните фестивали в света (Първа част)

Ако сте от хората, които обичат да пътуват, но не просто, за да се излежават на басейна на някой луксозен хотел в екзотична държава, то това е списъкът, на който задължително трябва да хвърлите едно око.

Всеки месец ще ви представяме интересни, атрактивни и зареждащи събития в някое кътче на света, което си струва да посетите (било то и виртуално).

Започваме с януари.

Международен фестивал на хвърчилата, Гуджарат, Индия.

14 януари. Международен фестивал на хвърчилата, Гуджарат, Индия.

Това събитие бележи края на зимата и началото на пролетта. Небето се изпъстря с хвърчила, пуснати от ентусиасти от над 40 страни.

За повече информация разгледайте: http://www.ahmedabadkiteflyers.org/internationalkitefestivalahmedabad.html

Шампионат по борба на камили. Турция.

18 януари. Шампионат по борба на камили. Турция.

Необичайното за повечето европейци състезание се провежда ежегодно всяка трета неделя на януари в гард Селчук, недалеч от древния Ефес и курорта Кушадасъ. Участват над 120 камили. Традицията повелява, че две мъжки камили трябва да се бият за женска.

Подробности може да намерите тук:  http://www.selcukephesus.com/what-to-do/camel-wrestling.html

 

Фестивалът Тимкат. Етиопия.

19 януари. Фестивалът Тимкат. Етиопия.

На този ден се празнува кръщението на Исуус в река Йордан. Хиляди вярващи се събират в дворцовия комплекс в град Гондар, за да отбележат този важен ден от християнския календар. Местните се обличат в красиви, цветни дрехи. По улиците минава парад,  барабани, звънци и тромпети огласят градовете и селата.

Повече за това събитие и останалите празненства в Етиопия може да откриете на: http://www.abebatoursethiopia.com/about_ethiopia/festivals_and_holidays

Състезание с кучешки впрягове. Шотландия.

Снимка: www.siberianhuskyclub.org.com

23 януари. Състезание с кучешки впрягове. Шотландия.

Всяко година от 1984 г. насам в това малко шотландско градче Авимор се провеждат най-мащабните състезания с кучешки впрягове във Великобритания. Макар в началото да са участвали едва 12 отбора, днес в Авимор се съревновават около 1000 кучета от красивата и издръжлива порода хъски. Тази година фестивалът ще бъде открит официално на 23 януари и ще приключи на 28.

За повече детайли посетете: http://siberianhuskyclub.org.uk/aviemore-rally/2014-shcgb-aviemore-rally/

 

 

Отговор