Американка обиколи 7-те чудеса на света за 13 дни

0
7-те чудеса
Меган Съливан посети 7-те чудеса на света за по-малко от две седмици.

Как ви звучи идеята да обиколите 7-те чудеса на света за 13 дни? Трудно е за вярване, но да направите подобно нещо не е нито невъзможно, нито ужасяващо скъпо. Доказва го Меган Съливан.

“Гигантска заблуда е, че трябва да сте Бил Гейтс, за да пътувате по света. Ако спрете да харчите пари за ненужни неща, след време не само ще съберете достатъчно пари за всяко пътуване, за което мечтаете, но също така ще се отървете от куп боклуци в живота ви”, казва 32-годишната американка, която през декември 2015 г. успява да посети всичките Нови седем чудеса на света за по-малко от две седмици!

tumblr_inline_nn6d2hmmAs1tswi3y_500
Меган Съливан в Чичен Ица, Мексико.

Идеята за пътуването се ражда преди три години, но то е отложено. Меган започва нова работа в Сан Франциско и не може да си позволи да се отправи на подобно пътешествие в този момент. След това се случва поредица от лоши събития, които я карат да преосмисли плановете си. През ноември 2014 г. американката пада лошо, докато се катери в националния парк Йосемити. Малко след това е

блъсната от кола

докато кара скутера си. И най-накрая е диагностицирана с рак на кожата. И всичко това се случва в рамките на един месец. Пълен кошмар!

tumblr_inline_nn6d4nq0111tswi3y_500
Меган Съливан и Крис Макнамара в Рио де Жанейро.

Понякога лошите събития правят живота ни по-добър. Звучи парадоксално, но е така. Потвърждава го и историята на Меган Съливан. За късмет ракът ú е открит в начална фаза и тя е оперирана успешно. Година след това най-после е свободна да планира пътешествието си. Идеята е

да обиколи 7-те чудеса на света

за максимално кратко време. Така и става! И ако си мислите, че за да сбъдне тази мечта младата пътешественичка обира банка – грешите. Подобно пътуване, разбира се, не е евтино, но не е най-скъпото нещо на света. Особено ако го сравните със стойността на един нов автомобил, марков часовник или някоя друга луксозна стока, която би ни направила щастливи за известно време…


Прочетете още… защо да инвестирате в преживявания, а не във вещи


Пътуването около света е извършено предимно със самолет и струва около $6 хил.! Всички полети Меган резервира едва десет дни по-рано. Самата резервация на 15-те полета отнема около три часа. Съливан винаги си представя, че ще пътува сама, но среща 36-годишният Крис Макнамара. Той не се нуждае от много убеждаване, за да се впусне в приключението. Две седмици след като се запознават, те вече са на път.

tumblr_inline_nn6cxv2rBe1tswi3y_500
Маршрутът на пътешествието включа 7-те чудеса на света.

Двете луди глави решават да обиколят едни от най-интересните места на земята. На 28 декември двойката се отправя към първата си спирка – градът на маите Чичѐн Ица̀ в Мексико, известен с величествените си пирамиди. Следват Мачу Пикчу в Перу, древният град Петра в Йордания, статуята Христос Спасителя в Рио де Жанейро, Великата китайска стена, мавзолея Тадж Махал в Агра, Индия и Колизеума в Рим. Цялото пътешествие е подробно документирано със снимки на Instagram акаунта на Съливан, както и във видеото по-долу.

Отговор