Да спиш с динозаври

0

В опит да преборят конкуренцията, хотелиерите пробват какви ли не щуротии. Превръщат бивши затвори и самолети в хотели, строят с лед и шоколад или във формата на китайски божества и кучета. Е, вече има и динозавърски хотел за всички фенове на палеонтологията. Скучният преди Best Western Denver Southwest може да се похвали с череп на акрокантозавър на рецепцията, пясъчник, в който децата ви могат да ровят за фосили и ветропоказател във формата на птеродактил.

6_reception
Грег и Мередит Тали

Разположен недалеч от центъра на Денвър, Колорадо, дино-хотелът е собственост на съпрузите Грег и Мередит Тали. Идеята за нетрадиционния хотел хрумва на Тали докато се разхождат в Дакота Хогбак, една от най-богатите на динозавърски фосили местности в света. Две години и близо $5 млн. по-късно, реновираният дино-хотел отваря врати през октомври, 2013-а.

5_Displays
Череп на акрокантозавър и крак от брахиозавър в лобито на дино-хотела.

Дино-хотелът е разположен едва на десет минути пеша от т.нар. Дайнозауър Ридж, където са открити първите останки от стегозавър и бронтозавър, рокзвездите на динозавърския свят. Наблизо са и Музеят за естествена история “Морисън” и денвърският Музей на природата и науката, което превръща дино-музея на Грег и Мередит в перфектната ваканционна дестинация за любителите на палеонтологията.

10_Paleo_joes
Барът на хотела е украсен с фосили от мозазавър, монтирани на тавана.

Грег и Мередит Тали очакват наплив от клиенти тази година, когато на екран излизат Джурасик свят – четвъртият филм от поредицата Джурасик Парк, както и анимацията за деца на Pixar Добрият динозавър.

 

Отговор