Топ 10 на най-красивите села на Русия

0
най-красивите села на Русия
Вятское е основано през 1502 и през 2015 г. е обявено за най-красивото село в Русия.

Най-красивите села е туристически бранд, основан във Франция през 1982 г., който по-късно прераства в международна федерация, озаглавена Най-красивите села на Земята. В нея влизат повече от 20 национални асоциации. Една от най-младите сред тях е руската Най-красивите села на Русия, основана през 2014 г.

Присъединяването към асоциацията Най-красивите села на Русия не е лека задача. Всяко населено място, което желае да стане част от нея трябва да докаже, че има спираща дъха природа, исторически забележителности и население не повече от 2 хил. души. Може би заради тези нелеки условия в асоциацията членуват едва две села, докато други десет, които вярват, че отговарят на условията, все още чакат на опашката.

най-красивите села на Русия
Традиционни дървени къщи в село Тарбагай.

Първото село, прието в асоциацията Най-красивите села на Русия, е Вятское. То се намира в областта Ярославл, на 300 км от Москва. Основано е в далечната 1502 г. и днес има десет музея, сред които такива на любовните истории и на ангелите, както и куп исторически забележителности. През 2015 г. то е провъзгласено за най-красивото село на Русия.

Най-красивите села на Русия
Девойки от село Кинерма в традиционни руски носии.

Кинерма, второто населено място беше прието в асоциацията Най-красивите села на Русия едва преди седмица. Неголямото село в областта Карелия, на границата между Русия и Финландия, беше провъзгласено за най-красивото руско село на изминалата година. Кинерма е уникално с традиционните си руски къщи, построени от дърво и е толкова популярно, че кметът му е принуден да скрие част от пътните знаци, които водят към него, за да ограничи огромния наплив от туристи.

За онези от вас, които искат да избягат от големия град и да се потопят в тишината и спокойствието на природата макар и за няколко минути, в галерията по-долу от Lifebites.bg предлагаме

селекция на 10 от най-красивите села на Русия

които все още очакват членството си в едноименната асоциация:


Вижте още Топ 10 на туристическите дестинации в Русия

Отговор