Убийството на Версаче: Американска криминална история

0
Джани Версаче
През 90-те Джани Версаче е на върха на кариерата си.

Ако трябва да се разказва за убийството на Версаче, то това определено трябва да е в сезон от Американска криминална история на телевизионния канал FX. Култовият сериал, който е толкова добре направен, че освен телевизионната аудитория, успешно обира и множество престижни награди.

Първият сезон на сериала

е посветен на едно от най-прочутите съдебни дела в Америка – Народът срещу О Джей Симпсън. Продукцията привлича и силен актьорски състав – Куба Гудинг Джуниър в ролята на О Джей, Сара Полсън – един от прокурорите, Джон Траволта и Дейвид Шуимър – водещите адвокати на звездата. Резултатът – 2 награди Златен глобус и цели 9 Еми.

Американска криминална история
Постерът на първия сезон на Американска криминална история, посветен на най-шумното дело в САЩ – това срещу О Джей Симпсън. By Source, Fair use, Link

10 серии, посветени на делото, превърнало се в грандиозен спектакъл – най-отразяваното дело в САЩ и най-дълго воденият процес в историята на Калифорния. 11 адвокати в яростна защита на бившата футболна легенда О Джей Симпсън, обвинен в убийството на бившата му съпруга Никол Браун и гаджето ѝ Роналд Голдман. И цели 25 прокурори, денонощно търсещи начин да натикат спортиста в затвора.

В крайна сметка О Джей е оправдан, но е принуден от властите да заплати на семействата на жертвите 33 милиона долара. За да осигури средствата, той обявява най-ценните си трофеи за продажба, но малко преди търга влиза с взлом в хотелската стая в Лас Вегас, където се охраняват и ги задига. Впоследствие обяснява, че просто си е “прибрал собствеността“. Заради това, а не заради друго, влиза в затвора, където прекарва последните 9 години, а в края на 2017-а бе освободен предсрочно.

Когато идва време за

втория сезон на Американска криминална история

става ясно, че той се планира да бъде посветен на опустошителния ураган Катрина. Той нанесе най-големите материални щети до момента – за над 80 млрд. долара. През 2005 г. бедствието взе живота на над 1800 души, а над 700 продължиха да са в неизвестност. Впоследствие обаче стана ясно, че снимките на този сезон на криминалния сериал се отлагат за 2018 г. А междувременно започнаха снимките на следващия – по план трети сезон, който ще бъде реално излъчен като втори. Той е

Американска криминална история
Постерът на втория сезон на Американска криминална история, посветен на убийството на Джани Версаче. By Source (WP:NFCC#4), Fair use, Link

посветен на убийството на Версаче

Един от най-прочутите модни дизайнери в света. Екипът залага на ударен актьорски състав. В ролята на дизайнера е Едгар Рамирес. Половинката му – моделът и дизайнер Антонио д’Амико е изигран от латино попзвездата Рики Мартин. А ролята на сестрата на Джани – прочутата Донатела Версаче, е поверена на Пенелопе Крус. В убиеца Андрю Кънанън се превъплъщава Дарън Крис. Премиерата на първия от общо 9-те епизода е на 17 януари 2018 г.

Джани Версаче бе убит през лятото на 1997 г. Застрелян от упор с два куршума пред имението си в Маями Бийч, Флорида. Извършителят – психопатът и сериен убиец Андрю Кънанън, впоследствие се самоубива.


Още информация за Джани Версаче, неговия убиец и кървавото престъпление, което ги свърза навеки, вижте в материала за убийството на Джани Версаче.

Какво да очакваме от новия сезон на сериала? Вижте в официалния му трейлър:

Отговор