От момиче за момичета: Той просто не си пада по теб

0
Той просто не си пада по теб… и това е чудесно!
Той просто не си пада по теб… и това е чудесно! Снимка: Надя Костова

Той просто не си пада по теб… Редовете по-долу си откраднахме от прекрасната Надя Костова, за която вече сме ви разказвали. За да ги напише, вдъхновяващата журналистка и майсторка на минерална козметика е натопила перото си в мастилото на откровеността. А след това е добавила аромата на лятото и силата на обичта към самия себе си, за да ни каже, че понякога той просто не си пада по теб… и това е чудесно!

Надя Костова
Надя Костова

“Текстът важи за всичко – не само за любовта, но и за приятелствата, познанствата, семейството… за навика да ни обичат с условности и да обичаме с условности”

–  коментира във Фейсбук Надя. 

А ние няма как да не се съгласим с нея! Не само защото умее да побира така виртуозно чувствата, емоциите и мислите си в опаковките на думите. Но и защото има силата да се учи да обича себе си така, както заслужава и да споделя щедро с другите своя опит. Оставяме ви с житейската философия на Надя Костова. И помнете – не е необходимо да си харесван от всички други, за да разбереш, че си прекрасен!

От момиче за момичета: Той просто не си пада по теб…

Надя Костова

Няма защо да измъчваш маргаритките с въпроси.

Той просто не си пада по теб… и това е чудесно!

Защото може би това е единственият начин да разбереш, че ти си прекрасна не защото другите те харесват, а защото си такава. Не в неговите очи, а в своите.

Да, той няма да ти пише и да те търси, както би направил, ако беше кокетка, ако беше тайнствена или интересна, съблазнителна или дива, ако беше изкусителна и умела във флирта. Няма да го направи, ако не играеш играта, че си неговата идеална Кралица и Амазонка. Ако не те е качил на пиедестала на фантазиите си и ако си от плът и кървиш. Ако говориш безсмислици, ако си смутена и глупава пред приятелите му, ако имаш лош вкус за музика, дрехи и интериор. И ако не си със съвършените устни и скули…

маргаритки
Няма смисъл да измъчваш маргаритките… може би той наистина не си пада по теб. Снимка: Foter.com

Струва ли си да се измъчваш за всичко това?

Да тренираш, за да няма как някой да посочи недостатъците на тялото ти, да четеш и да гледаш възвишени филми, за да си на неговите висоти, да се вълнуваш от всичките му интереси, за да си му интересна, да си недостъпна, за да си нечия мечта? Да живееш в условната любов – тази контролирана от нечии фантазии и претенции.

Не искаш това, нали? Искаш да си свободна – тогава бъди. И го приеми – той не си пада по теб. Може би никой никога няма да си падне по теб истински. Но ако си с някого, който те обича само защото отговаряш на всичките му фантазии, ако си избрана, защото го правиш щастлив, ако си там, защото някой има нужда, това не те ли прави единствено гориво, с което да пламти някой друг?!

Да бъдеш себе си и да намериш някого, който те харесва такава каквато си

– това е най-коварният съвет, който можеш да получиш. Не живей статично в качествата и недостатъците си. С времето всички те ще се променят. Но нека промяната да идва от любопитството ти, от нуждата ти, от личните ти идеали, а не от натрапени образи.

Той пак няма да си пада по теб. Може би никой никога няма да си пада истински по теб. И това е най-хубавото, което ще ти се случи, защото никога няма да си заключена в капана от очакванията, които има за теб друго същество. А може би, в един дъждовен юлски ден ще се научиш сама да си падаш по себе си. Не, не говоря за това да изпиташ онова нарцистично егоистично усещане за своето величие във Вселената. Просто да изпиташ задоволство от това, че съществуваш. Че можеш да бъдеш не в статичността на идеала, а в динамиката на божественото разнообразие от съвършенство…

P.S. I love you… All


Прочетете още… Манията за перфектност – болестта на нашето време

Отговор