4 начина да се събуждаме по-щастливи

0

Всички знаем, че сънят е важен за здравето, тонуса и цялостната кондиция на човек.

Lifebites.bg ще ви нахвърля няколко простички, но работещи идеи как да се наспивате по-качествено и да се събуждате с усмивка по-често!

Мислете позитивно

Проучване на Университета в Корнел през 2013 г. установява, че ако гледаме на живота по-оптимистимно като цяло, ще подобрим качеството на съня си. Затова мислете за хубавите  неща в ежедневието си – четете книги, които ви карат да се чувствате добре или гледайте филми и телевизионни предавания, които подобряват настроението ви преди сън.

Photo-5

 Спете в тъмна стая

Когато спите в стая, в която има всякакви светлинки – от лапмпичките на уредите, уличните лампи или екрана на компютъра подтискате нивото на хормона мелатонин, който ви кара да се чуствате добре.

Избягвайте да гледате неща, които ще ви разстроят, преди лягане

Хората, на които са показвани тревожни снимки преди лягане, демонстрират силни реакции преди и след сън, според проучване, публикувано в The Journal of Neuroscience през 2012 г.

beautiful-flower-bedroom-by-zara

Будете се до цветя

Изследване на Харвадския универсистет от 2006 г. на Нанси Еткоф установява, че жените, които са виждали цветя след като се събудят, се чувстват по-щастливи и по-малко тревожни вкъщи, а на работа – по-енергични и работоспособни.

Отговор