Тийнейджърите днес и техните идоли


тийнейджърите
Емилиян

Като дете, лягайки си вечер, с нетърпение чаках по телевизията да започне поредният епизод от предаването на Стив Ъруин.

Стив Ъруин
Стив Ъруин. Снимка: www.steveirwinday.org

Австралиецът, познат още като Ловецът на крокодили – един велик човек и личност, която вече не е сред нас. Неговата смелост, упоритост и доброта при всяка една среща с поредното уникално животно, винаги ме караше да се усмихвам.

За мен той е герой, който завинаги ще бъде запомнен с това, че правеше нещата, които иска отвътре и вдъхновява децата като мен пред малките екрани. Герой, който загина правейки това, което обича!

Роналдиньо
Роналдиньо. By http://www.bollywoodhungama.comhttp://www.bollywoodhungama.com/more/photos/view/stills/parties-and-events/id/1635924, CC BY 3.0, Link
Навлизайки в тийнейджърските си години

аз се запалих по футбола. Това, както всичко останало в живота, не дойде от само себе си. Сядайки вечер на дивана, правейки компания на баща ми, който гледаше поредния мач, един футболист ми грабна окото. Неговото име е Роналдиньо.

Винаги усмихнатият бразилец ме накара да се влюбя в тази игра. Магията, която той правеше, дирижирайки топката мач след мач, ме оставяше без дъх. Забавлявайки се на терена, уважаван от всички фенове по света, той ми даде това, което днес наричам “хоби”.

В края на юношеските ми години попаднах на една статия, в която един актьор бе критикуван заради своето “арогантно” и “неуважително” държание. Този човек е Шая Лабъф. До този момент не бях проявявал особено голям интерес към него като човек, познавайки го само от няколко филма, в които бе играл. Тогава се поразрових в интернет и научих много за човека, който всички критици определяха като “провал”. Научих, че този човек е

Шая Лабъф
Шая Лабъф. By Georges Biard, CC BY-SA 3.0, Link

имал наистина тежко детство

запълнено със сълзи, болка и омраза. Въпреки всичко, той е успял да държи тези неща настрана и да се усъвършенства като невероятен актьор и човек. В него намирам не само награди и успехи, а една вдъхновителна личност, която не спира да ме мотивира, че въпреки трудните моменти и всички препятствия в живота – там някъде има светлина в края на тунела.

Тази светлина е достижима цел за всеки един от нас, без значение дали сме бедни или богати, добри или лоши. Той ме научи, че ако се стремим към това, което желаем истински, ние ще успеем и ще постигнем мечтите си. Точно заради това, всеки един от нас се нуждае от някого, към когото да се обърне в трудни моменти и да си каже “той не би се предал!”.

Вярвам, че ние израствайки, трябва да се стараем да бъдем модели за подражание по нашия собствен и уникален начин, защото там някъде, някой ден, някой ще ни оцени истински!


Запознайте се с Радостина на следващата страница

Отговор