Руби Роуз: Красив боец, но в чуждо тяло

0
Тя е безумно красива, но... в чужда кожа. Руби Роуз.

Накоро гледах Трите Хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж с първоначaлната идея да се порадвам на Вин Дизел. Но вниманието ми се измести в съвсем друга посока. И тя няма нищо общо с лековатия сюжет на филма. Едно момиче със зелена коса и най-чаровно сините очи, които съм виждала, закова интереса ми за секунди. Мислех, че многото татуировки, с които е покрита, са от ролята. Но се оказа, че са част от човека Руби Роуз.

Тя не се срамува да заяви, че е различна. Казва, че е избрала да няма пол, а в същото време е една от най-красивите жени, които съм виждала. Днес е известна в целия свят, но някога е трябвало да търпи подигравки и унижения заради своята сексуалност. Стига до опит за самоубийство, когато е на 16, за да спре тормоза. Но в крайна сметка оцелява, за да се превърне в икона за гей обществото.

Актриса, модел, певица, телевизионен водещ... Красива жена преди всичко. Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer via Foter.com / CC BY-SA
Актриса, модел, певица, телевизионен водещ… Красива жена преди всичко. Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer via Foter.com / CC BY-SA

Актриса, тв водещ, риалити герой, DJ, модел, певица.

Руби Роуз е толкова ярка, че е трудно да бъде описана накратко

Родена е на 20 март 1986 г. в Австралия. От съвсем малка усеща себе си като част от всичко, което са момчетата. Дъщеря е на боксъор и художничка, но е отглеждана предимно от майка си. Детството ѝ е много трудно. Живее бедно. Жертва е на сексуално насилие, а това я прави податлива на депресии. След време дори стига до диагнозата биполярно разстройство.

Още на 12 години тя осъзнава, че тялото ѝ не отговаря на усещането ѝ за пол. Стяга растящите си гърди, за да не се виждат и предпочита да я приемат като момче. Дори спестява пари за операция за смяна на пола, но след време се отказва и приема тялото си. Тя казва, че то не може да определи усещането ѝ за това дали е мъж или жена. Красотата ѝ обаче е толкова ярка, че дори и безполова, не може да се скрие.

През 2002 г. влиза в модата, като се явява в предаването за модели Girlfriend. Забелязват я от компанията Milk and Honey. Те се влюбват в нейния небрежен момчешки вид и създават модна линия, вдъхновена от нея. И така момчето в тяло на момиче успява да избяга от бедността. Снимките ѝ с якета и джинси обикалят кориците на InStyle Magazine, Vogue Australia, Marie-Claire, Cosmopolitan и т.н. А скоро след това става и лице на Maybelline в Австралия. Кариерата ѝ на модел я връща донякъде към женското начало.

Руби Роуз
Руби Роуз винаги открито демонстрира сексуалната си ориентация. Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer via Foter.com / CC BY-SA

Тя винаги демонстрира сексуалността си и дори през 2008 г. и 2009 г.

Руби Роуз е обявена за най-влиятелната австралийка с гей наклонности

от организация, бореща се за правата на хомосексуалистите. Участва в риалити на MTV. За кратко е част от екипа на Next Top Model Австралия (предаване за откриване на модели). Тя пее и се изявява като актриса в малки роли. Руби е и успешен DJ и телевизионен водещ.

Харесвана е от всички. Чаровната ѝ усмивка и силно социално присъствие ѝ отреждат награда за любима женска личност през 2009 г. Талантите ѝ са много и през всеки от тях защитава правата на хора в нужда, без значение от сексуалността им.

През 2010-та Руби Роуз става кореспондент на зимните Олимпийски игри във Ванкувър. Занимава се и с благотворителност. Дава личен пример навсякъде. Каузите, зад които стои, са толкова много, че са трудни за изброяване. Децата с психически проблеми и животните са сред най-често защитаваните от нея.

Руби Роуз
Руби Роуз изпраща мощно послание към всеки, който се чувства различен – че не е сам. Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer via Foter.com / CC BY-SA

В същото време тя самата се бори с депресията и своята биполярност, но не се срамува да каже, че има проблем. Дори често пуска тъжни постове в социалните мрежи.

През 2014 г. прави късометражния филм Break Free, който показва двете ѝ лица – на нежна жена и на груб мъж. Тя иска чрез него да каже на

всеки, който се чувства различен, че не е сам

През 2015 г. списание GQ Австралия качва Руби Роуз на ноемврийската си корица като жена на годината. По това време тя е водещ на наградите на MTV, а малко по-късно кариерата ѝ на актриса получава силен тласък. Изстрелва я роля в сериала Оранжевото е новото черно. Предстои да излязат няколко холивудски филма с нейно участие, където играе редом с наложени имена в киното. Както споменах, вече лично я гледах в Трите хикса и там е прекрасна! А е само на 30… Не ми се мисли докъде ще стигне след десетина години и то най-заслужено.

Руби Роуз
Руби наистина има безброй таланти и превъплъщения. Тук – диджей на летен фестивал в Пърт през 2012 г. Photo credit: Michael_Spencer via Foter.com / CC BY-NC

Личният ѝ живот е не по-малко пъстър от професионалния. Връзки, годеж, раздели, пак връзки и то все с прекрасни жени. А днес дори казва, че се замисля за деца и е доволна, че навремето не си е сменила пола. И все пак не иска да бъде полово определена.

Руби Роуз е боец. Тя ежедневно трябва да се справя с личните си демони, но това не я спира да помага на много други около себе си. Смела е в трошенето на предразсъдъци, макар че активната ѝ позиция по деликатни теми води след себе си много врагове и съдници.


Вижте още кой е Джим Морис – културистът, разбил всички стереотипи

Отговор