“Монахините”, които отглеждат марихуана с лечебна цел

0
монахини - марихуана
Сестра Кейт (вляво) и сестра Дарси сред насажденията си от марихуана.

Две американки, самообявили се за монахини, гледат и продават продукти от канабис за медицински цели. Сестра Кейт и сестра Дарси наричат себе си Сестрите от Долината, а “абатството” им е тристайна къща в покрайнините на Мърсед, Калифорния. В нея те живеят и култивират марихуана, от която произвеждат различни мазила и тинктури

Valley20
Сестра Дарси с цигара марихуана собствено производство.

56-годишната сестра Кейт, чието истинско име е Кристине Мойсен и 24-годишната сестра Дарси обаче не са истински монахини, защото

не принадлежат към никоя религия

И въпреки това те държат да наричат себе си монахини и да се обличат подобаващо – в дълги поли от деним, бели ризи и характерните за монахините шапчици, а възгледите им са смесица от ню ейдж, опазване на околната среда и феминизъм.


Вижте още: Най-известната баба в интернет


Valley15
Сестра Дарси полива стръковете марихуана с фертилизатор.

Сестрите от Долината използват канабидиола, веществото в марихуаната, което няма психоактивни свойства, за производството на тинктури и мазила, които продават през онлайн магазина си на сайта Etsy.

Отглежданата от тях марихуана е органична

а брането и приготвянето ú става според фазите на Луната.

Всичко това може и да звучи като някакъв хитър маркетингов трик, но истината е, че сестра Кейт и сестра Дарси искрено вярват в това, което правят. Всяка от тях има интересна история, която се крие зад нестандартното им на пръв поглед решение да водят подобен начин на живот. 

Грижа за стръковете марихуана.
Грижа за стръковете марихуана.

Сестра Кейт започва да отглежда марихуана

след изключително тежък развод

Приготвените от нея тинктури помагат на племенника ú да се отърве от хероиновата си зависимост и това окончателно я убеждава в лечебните свойства на марихуаната.

Сестра Кейт започва да се облича като монахиня през ноември, 2011 г., като протест срещу решението на Американския конгрес да признае пицата за… зеленчук.

Valley13
Приготвяне на мазила от марихуана.

В края на 2011 г. Конгресът запази пържените картофи в менютата на училищата и постанови, че две лъжици доматен сос се равняват на половин чаша пресни зеленчуци. И тъй като две лъжици доматен сос стигат точно за покриването на една пица, Конгресът дефакто приема, че пицата е зеленчук и може да бъде включена в училищното меню.

“Ако пицата е зеленчук, то тогава аз съм монахиня”

казва сестра Кейт и се облича в монашески дрехи. Малко след това сестра Кейт среща сестра Дарси и двете се провъзгласяват за Сестрите от Долината.

Valley3
Сестра Кейт (вляво) и сестра Дарси сред насажденията си от марихуана.

“Произвеждаме масло от канабиноиди, което помага при гърчове и милион други болежки”, казва сестра Кейт. 

Именно твърденията, че приготвяните от Сестрите от Долината мазила и тинктури от марихуана помагат при различни болежки като тези в гърба и артрит стават

причина за затварянето на онлайн магазина им

на сайта за електронна търговия Etsy. След това сестрите се преместват в градчето Мърсед, което е по-благосклонно към бизнеса с марихуана. Но както се оказва и това не е задълго. Там те са заплашени от съдебно преследване след като градчето приема временна забрана за отглеждането на марихуана с лечебна цел.

Valley12
Сестра Кейт и сестра Дарси в импровизираната си лаборатория.

“Отчайващо е, че има толкова много хора с негативно отношение към нещо, което е истински дар от Бога”

казва сестра Дарси.

Десетки общини в Калифорния обмислят да приемат свои собствени забрани за отглеждането на марихуана преди т.нар. Medical Marijuana Safety and Regulation Act влезе в сила и те отстъпят пред властта на щата. Ако Мърсед стори това, Сестрите от долината може да се окажат за пореден път извън закона. 


Вижте още… историята на осъдения за отглеждане на канабис с лечебна цел Марин Калчев

Отговор