Сатурнова дупка: Трудният период преди рождения ни ден

Сатурн
Сатурн е шестата поред планета в Слънчевата система.

Независимо дали сте или не сте любители на астрологията и хороскопите, вярваме, че не веднъж сте чували този термин – Сатурнова дупка. Това е периодът от месец, месец и половина преди рождения ден на всеки от нас. Знаем, че неслучайно това време е наречено дупка. И че определено тогава не сме във вихъра си.

Колкото и скептично да гледате на тези неща, вероятно все пак сте изпитвали негативното влияние на Сатурновата дупка върху себе си. Ето защо Lifebites.bg реши да погледне малко по-дълбоко в нея и да потърси интересни твърдения и факти, свързани с последния период преди рождения ни ден всяка година.

Теориите са много и най-разнообразни. Според някои началото на Сатурновия период настъпва 30 дни преди рождения ни ден. Според други – 40. А според мистичното учение на Розенкройцерите – 52 дни преди датата ни на раждане. Всички теории обаче са единодушни в едно. Последният период преди рождения ни ден е най-разрушителният, метафорично, но и буквално казано, за нас.

Християн Розенкройц
Бащата на Розенкройцерския орден живее в периода от 1378 до 1484 г.

Езотеричното учение на Розенкройцерите (кликнете на името в цвят, за да отидете на съответния текст) датира официално от началото на 17-и век. В документите, оставени ни от тях, можем да открием много интересни предположения, твърдения и теории за света. За миналото, настоящето и бъдещето. За Космоса и мястото на човека в него. В т.нар. Цикли на Розенкройцерите пък откриваме една нова перспектива за личната година на всеки човек.

Според последователите на митичния Християн Розенкройц личната година се разделя на 7 периода. За всеки човек тя започва в деня след рождения му ден, независимо по кое време на календарната година се пада той. И продължава до следващия му рожден ден. Всеки един от седемте периода трае 52 дни.

Понякога се случва да има разминаване с плюс-минус един, два дни. Така, според тяхната теория 52 дни преди рождения си ден влизаме в последния период от личната си година. Описват го като критичен и разрушителен. Което едва ли изненадва някого, тъй като напълно съвпада с периода на добре познатата ни Сатурнова дупка.

“Сигурен съм, че след като си отбележите цикъла за всяка година, ще прегледате последните си десетина или повече години и ще забележите нещата, които са се случили в седмия период на всяка от тях и ще се убедите колко вярно е това твърдение.”

Това пише Х. Спенсър Люис в своята книга Човешката съдба в циклите на Розенкройцерите. Розенкройцерите вярват, че това е период, през който

започва разрушението

за да може да последва едно ново съграждане. От една страна, той е разрушителен, а от друга, е първият стадий на реконструкция, пише още Люис. Ако сте в бизнес сферата, например, и нещо не е дало желаните резултати, а напротив – отбелязало е спад, по време на Сатурновата дупка, както сме свикнали да я наричаме, трябва да внимавате да не взимате прибързани решения, които в крайна сметка биха довели до още по-отрицателни резултати.

Космос
Космическите предразположения често могат да се окажат изключително точни.

В последния – седми период от личната ни година, умът ни е предразположен да бъде потиснат, песимистично настроен, обезкуражен, твърдят последователите на розата и кръста. А това трябва да се има предвид, защото понякога може да доведе до катастрофални последици. Не един и два са примерите, които сочат именно този период и дори самата рождена дата като избрани от много хора, решили да сложат край на живота си.

 Импулсивността не е добър съветник

в последния период от личната ни година. Точно обратното. Всяко необмислено действие може да ни струва прескъпо и да доведе до тежки последици. Затова Розенкройцерите съветват, ако ни предстои финализиране на сделки, проекти или други дейности, да се опитаме да го отложим до след рождения ни ден. Ако успеем, резултатите стопроцентово биха се оказали в пъти по-позитивни и благоприятни за нас. Периодът е подходящ за търговски интереси във връзка с открития, искания за патентно право или протекции от страна на държавата.

“Отличен период във връзка с недвижими имоти, мини, минерали и други”

продължава Люис. И добавя, че периодът е добър за лица, чиято работа е свързана по някакъв начин със зърнени храни или плодове. Започването на нова работа или вливането на нов импулс в старата е препоръчително да се случи по време на нашата Сатурнова дупка, колкото и странно да ви звучи това. Поне такива са вярванията на братята от Ордена на розата и кръста. Препоръчва се още да се избягват пътуванията – къси и дълги, както по суша, така и по вода.

Сатурнова дупка
Сатурнова дупка е термин, с който често се изобразява последният период от личната ни година.

Сатурнова дупка

Също като Розенкройцерите, астролозите вярват, че периодът преди рождения ни ден, известен като Сатурнова дупка, с право се нарича така. Характерно за този период според астрологията е да се чувстваме странно и някак необичайно в кожата си. Често да ни минават неспокойни, тъмни и дори депресивни мисли. Свързва се още с липсата на енергия – емоционална и физическа. С липсата на амбиции и желание да постигаме нови цели. Стремежът към успехи бива изместен от нуждата да се отпуснем, да релаксираме, да си поспиваме повече или просто да останем насаме със себе си.

Според специалистите, дори да не си го признаваме или да не го забелязваме, това вътрешно усещане се пробужда у всеки от нас малко преди рождения му ден всяка година. Напълно естествен космически биоритъм го наричат единодушно създателите на различните теории, свързани с периода, в който попадаме в Сатурнова дупка. Месец, месец и половина преди рождения ни ден за всеки от нас настъпва периодът на края на личната му година. Той продължава до датата му на раждане и веднага след нея започва т.нар. Слънчев период. Време, изпълнено с много енергия и нови сили.

Период на истинско възраждане и позитивизъм

По време на Сатурнова дупка от нас се очаква да успокоим топката, както се казва. Да доведем до край някои дълго отлагани работи. Да довършим проектите, с които сме се захванали, но не и да започваме нови. Може да се чувстваме така, сякаш нещата са абсолютно извън наш контрол.

По време на Сатурнова дупка е характерно още да: 

 – поглеждаме назад и да правим равносметка на изминалите месеци

– оценяваме постиженията и неуспехите си, като извличаме нужните поуки от натрупания опит

– си дадем сметка какво трябва да запазим занапред и какво трябва да оставим зад гърба си. Независимо дали става дума за определени взаимоотношения с други хора, за собственото ни поведение в дадени ситуации или за проекти, от които сме станали част в изминалата близо една година

– сме по-емоционални, лабилни, замислени, отпуснати или самотни

– да изпитваме чувство на тъга или силно напрежение

Независимо от негативните чувства и емоции, които изпитвате по време на вашата лична Сатурнова дупка, обаче, опитайте се да визуализирате новите си идеи и планове, с чиято реализация ще се заемете след рождения си ден. В периода преди него се препоръчва да засилите контакта си с природата, да се отдадете на заслужена почивка, размисли и приятна, нежна музика. Също – на четене на книги, ненатоварващи творчески дейности и артистични занимания. А защо не и да започнете да си водите личен дневник, чрез писането в който да разтоварвате натрупаното през личната ви година напрежение.

Има голяма вероятност по време на Сатурнова дупка да станем

жертва на болести и физическо изтощение

Разрушителната сила, с която Сатурн връхлита в живота ни обаче не е безцелна, твърдят астролозите. Идеята е преди рождения ни ден всичко да се срине, за да можем да се подготвим за едно ново, светло начало. За старта на нашата нова лична година.

Надяваме се, че написаното в този текст ще се окаже от полза на мнозина от вас. На скептиците, които не вярват в подобни астрологични и космически предразположения пък се надяваме да им е било интересно и макар да отричат написаното, да са се замислили поне мъничко над него. Защото, да, ние сами градим живота си, но ако се вгледаме по-задълбочено във вселенските закони и закономерности, вероятно нищо няма да загубим. Може само да спечелим, ако има дори капка истина в тази хилядолетна наука и философия.


Вижте още: Зодиите в една дума

Отговор