Рецепта за най-страхотното детско парти

детско парти
Детско парти - най-добрите са онези, в които участват и деца, и възрастни

Моя приятелка ми разказа, че няма да празнува рождения ден на сина си. Не си мислете, че е лош родител и иска да си спести разходи за сметка на щастливата усмивка на детето си. Напротив! Всеки родител мечтае да организира най-прекрасното детско парти за мъничковците си.

“Досега винаги сме избирали детски парти център. Нямам против солената цена, но винаги ни третират като на конвейер. Чувстваме се като натрапници, които бързат да изгонят, защото са заели мястото на друг,”

каза тя. Тогава ми хрумна да потърся за съвет две феи. Вера и Дима + тяхната Fабриката – идея, която обединява интересите, желанията и усилията на тези две изобретателни, млади дами, които вярват, че хората могат да празнуват важните житейски моменти със стил.

детско парти
Дима (вляво) и Вера (вдясно) са убедени, че най-веселото детско парти се получава, когато родители и деца се забавляват заедно. Снимки: Личен архив.

Дима и Вера организират, стилизират и координират рождени дни, сватби, специални изненади… с много хъс и желание. Прочетете как всеки родител може да превърне рождения ден на любимия си малчуган в незабравимо празненство. Дано идеите на Вера и Дима ви вдъхновят за много щури забави и незабравими приключения!

Момичета, повечето родители търсят услугите на детски центрове – като най-лесен, макар и не толкова евтин вариант. Доколко адекватни са тези места за празнуване на детски рожден ден?

Вера: Детският център в мола е първото, което идва на ума ни, защото ни дава възможността да отдъхнем, докато децата лудуват на воля. На тези места децата лудуват, но не и на воля. Затова ние винаги предпочитаме детските ни събития да се провеждат на въздух – парка, кварталната площадка, покрив на жилищна сграда, двора на вилата и т.н.

Разбира се, има месеци в годината, които не позволяват такива рискове – тогава препоръчваме да направите партито си у дома. Няма по-скъп спомен от домашно приготвения рожден ден – от тортата до украсата. За съжаление, повечето родители днес са твърде заети и нямат възможност да се занимаят с цялата огранизация. Тогава на помощ идваме ние.

Дима: Аз ще съм крайна и ще кажа, че детските центрове, за жалост, са последното място, на което би било удоволствие да празнувате рождения ден на детето си. Обикновено там всичко е на конвейер, с ужасно отегчени аниматори и стандартна програма. Сещам се за не повече от 2 изключения в София, където тази услуга е на ниво. Не, че не сме празнували с голямата ми дъщеря в т. нар. клуб, но от гледна точка на времето бих спестила тези пари за сметка на друг тип парти.

детско парти
С повече желание навсякъде може да се организира супер детско парти.

Най-добре е да изведете децата на двора, да направите парти на плажа или на лозето на някой приятел. Ако времето не позволява, изберете място, което ще е интересно за малките.

Какви са алтернативите?

Вера: В случай, че търсите нещо по-специално за своето дете, винаги има далеч по-добри алтернативи. Например за артистичните деца добър избор би бил музикален рожден ден в Модо, за технически заинтригуваните – училището по роботика.

Дима: Да, интересите на детето би следвало да са водещи – спортът, езикът, изкуството, което го влече и практикува могат да бъдат чудесна отправна точка. Детското въображение е изумително, само ако слушаме какво споделят децата ни, бихме могли да натрупаме много ценни идеи.

Вашата рецепта за детско парти?

Вера: Вземате едно дете, обсъждате надълго и широко подходящата тема за него, подчинявате всичко на нея и накрая просто се забавлявате. Първоначално изборът на тема може да ви изглежда като загуба на време, но всъщност тя значително ще ви улесни във всички последващи избори – храна, напитки, украса, игри.

Добре е също така темата да бъде обсъдена предварително с детето. По този начин ще го въвлечете в приготовленията, и, разбира се, ще го накарате да се чувства значимо, когато му покажете, че се интересувате от неговото мнение.

Дима: Най-страхотните партита са тези, на които всички гости – и малки, и големи празнуват заедно. Т.е. играят, танцуват и се забавляват. Често гледката е – възрастните се съсредоточават върху храната и напитките, а децата върху самостоятелни игри.

Детско парти
Няма значение къде ще е партито, важно е всички да се забавляват.
Задължително ли е подобно детско забавление да е скъпо?

Вера: Не, разбира се. Стига да планирате всичко внимателно и да отделите повече от своето време, празненството може да бъде бюджетно, без това да си личи.

Дима: Един от най-важните въпроси. Задължително е парите, които ще отделите да са похарчени умно.

Партито, което мечтаете да организирате за собствените си деца?

Вера: Не съм сигурна. Моето дете е имало само едно парти досега, така че съм заредена с идеи за поне 2-3 години напред.

Дима: Няма време за мечти, действам по осъществяването им всяка година. Понякога се получава, понякога нещата не са по предварително начертания план, но най-важно е, когато вечерта рожденикът се приготвя за сън, да сподели – това беше най-страхотното парти, мамо.


Вижте още… идеи за детски парти

Отговор