Поп арт портрети – картини, в които ще вложиш частица от себе си

Поп арт портрети
Артистичните поп арт портрети са чудесна алтернатива за всеки празник и повод.

Чували ли сте за т. нар. Поп арт портрети? Това са картини, които всеки може да нарисува, без да има таланта на Ван Гог, но които ще се превърнат в страхотен спомен за вечни времена. И ако рождените дни, сватбите, Коледа и други важни поводи ви изправят на тръни с подбора на подходящ подарък, то именно тези портрети могат да се окажат не само най-лесното, но интересно решение на проблема ви.

“Нещо ново и различно, в което да вложиш не само творчество, но и частица от себе си.”

Така Дарина Христова говори за необичайните картини, които стават все по-популярни и в България. Тя е човекът, който преди година и половина решава да представи на родния пазар тези различни портрети. Архитект по професия, преди време младата българка осъзнава, че нещо в живота ѝ липсва – не ѝ достига време да твори свободно. Да създава проекти, които истински я радват. Затова решава да напусне сериозната си работа и да започне живота си наново. Подхваща няколко различни начинания, сред които и нейните Поп арт портрети.

Поп арт портрети
Дарина има нужда да радва хората и със своите картини определено успява!

“Имах нужда да правя нещо ново, исках да е творческо, съвременно и да е нестандартно. Исках да носи радост и емоции на много хора. Тези картини се оказаха перфектното съчетание.”

Какво всъщност е различното в тези Поп арт портрети и как се изработват те?

Дарина и колегите ѝ рисуват ръчно дигитално изображенията по снимки на клиенти, но не завършват картините. Това е работа на поръчалите ги клиенти. Екипът изгражда събирателен образ от няколко снимки, така че лицата да станат изключително живи, естествени и максимално близки до оригинала.

Любопитен момент при тези платна е, че клиентът участва в създаването им. Не само, като подбере и изпрати желаните от него фотографии. След поръчката и предварителната обработка, той получава бяло платно. Да, точно така. Не готов, отпечатан образ, а платно с вградено изображение, чийто фон след това той сам да довърши по свой вкус и предпочитание. Или да изработи в компанията на най-близките си хора вкъщи или повреме на самото парти. Освен платното, в подаръчния комплект са включени и всички необходими допълнителни материали като бои, четки и специално фолио за довършването на картината.

поп арт портрети
Артистичните поп арт портрети са чудесна алтернатива за всеки празник и повод.

Идеята е клиентът сам или с помощта на човека, който е решил да изненада, да изрисуват плътно цялото платно.

Какво следва?

След като боята е нанесена и изсъхнала, със споменатото вече фолио се отнема вграденият образ. И така поръчителите получават страхотни портрети със създаден от собствената им ръка фон. Нещо различно, неповторимо и не на последно място – наистина забавно!

Разбира се, предвидени са и подробни инструкции, видеа и простички идеи как точно да бъде довършен портретът. Процесът е забавен и много творчески, а в него могат да участват няколко души.

“Уникалното в тези картини е, че това е както много личен, така и общ подарък, който създаваме всички заедно, без да можем да рисуваме. Най-важното нещо е голяма любов и желание за творчество.”

Персоналните Поп арт портрети

могат да бъдат групирани основно на три категории. Портрет за приятел – на който присъства един човек. Портрети за влюбени – подходящи за двойки, които имат връзка, специален повод или годишнина от сватбата, да речем. Но често тези картини стават и подарък за самата сватба на двама души.

“Търсени са също и семейните портрети“, казва Дарина. В тях можем да запечатаме лицата на по-голям брой от обичаните ни хора – до 4. Това могат да бъдат не само хора, но и домашни любимци, които често са абсолютно пълноправни членове на семейството.

поп арт портрети
Портретите за влюбени са сред най-поръчваните.

“Вече няколко двойки нарисувахме с техните домашни любимци – котета и кучета, и се получават супер свежи и забавни картини. Веднъж дори направихме силуета на модната дизайнерка Мира Бъчварова, яхнала личния си кон.”

Вдъхновяващите персонализирани Поп арт портрети са подходящ подарък за всякакви празници и различни поводи, допълва младата българка. Рождени дни, годишнини, юбилеи, Коледа, Нова година и всеки друг момент, който е важен за нас и семейството ни. Най-често поръчвани са

портретите за влюбени и семейните картини

По думите на Дарина, тази комбинация е най-ефектна и води до най-големи емоции.

Разбира се, няма как подарък, в чието създаване лично участваме, да не е по-мил, трогателен и скъп за получателя си. И да не го зарадва в пъти повече от всички готови артикули по магазините, които можем да закупим.

Как става поръчката?

Необходимо е да подберем и изпратим няколко снимки на човека или хората, за които е предназначен. Имайте предвид, че този процес отнема време. Поръчката трябва да се направи 7 дни предварително, колкото трае предварителната обработка – вграждането на самите лица в платното. И накрая, когато получим подаръчния комплект, да го изрисуваме с много любов и вдъхновение.

Най-хубавото в цялата работа

е, че няма как да сбъркаме. Дори изобщо да нямаме талант за рисуване, фонът винаги става хубав. Поне такива са наблюденията на Дарина и нейните многобройни клиенти.

Картините са с различни размери в зависимост от своето предназначение. Съответно:

  • 30/30 см детските
  • 30/40 см за едно лице
  • 40/50 см за двама
  • 50/60 см до четирима

“Поп арт портретите са подходящи както за големи, така и за лични празници. Моите клиенти правят подарък за сватба, подарък за рожден ден на половинката, за годишнина от сватба или от връзка, кръгла годишнина – 30-и, 40-и, 50-и, 60-и рожден ден, семеен подарък за рожден ден, Свети Валентин или Коледа, дори за завършване на училище.”

Талантливата българка споделя още, че изготвя подобни проекти и за тиймбилдинги. В тях участват всички заедно, а накрая остава страхотен спомен от преживяването – картина с логото на съответната фирма.

Тези картини са страхотен хит и сред децата, допълва Дарина. Много родители радват децата си с портрети, които създават заедно и в които са вградени любимите им анимационни герои. В тях освен допълнителни изображения, могат да се добавят различни надписи или кратки послания. Въпрос на предпочитание и въображение.

За кого са подходящ подарък тези портрети ли?

поп арт портрети
Семейните портрети могат да се превърнат в чудесна добавка към уюта на вашия дом. Картините могат да бъдат поръчани както от страната, така и извън пределите й на адрес в чужбина.

След всичко, разказано от Дарина, бихме казали – за всеки. “Най-често Поп арт портрети се поръчват за подарък на “творчески личности и емоционалните натури, хора които търсят нови преживявания и обичат да експериментират”, добавя предприемчивата българка. Горди притежателки на такива вече са и влогърките Мирела Лилова, Ивана Александрова и Милена от My Box of Beauty.

За повече информация посетете сайта на вълнуващите поп арт портрети, тяхната Фейсбук страница или Инстаграм.

А ние ви оставяме с Поп арт картините, създадени от Дарина и нейните клиенти, които Lifebites.bg подбра за вас в галерията по-долу. На талантливата артистка пожелаваме много вдъхновение, защото сме сигурни, че начинанието ѝ ще е успешно, а на изненаданите с такъв прекрасен подарък можем единствено да кажем:

“Забавлявайте се от сърце, мили хора!”


Вижте още… как една българка покори Америка с ръчно рисувани обувки

2 КОМЕНТАРА

  1. Много благодарим на целия екип на ПОП-арт портрети, които осигуриха както незабравимо преживяване за гостите на нашата сватба, така и невероятен спомен за нашите родители, от нашия специален ден!
    Благодарим от сърце, без вас нашият ден определено нямаше да е същия!

Отговор